Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (998)

plakát

Krokodýl (2000) 

"Určitě" bych se choval jako hlavní hrdina filmu, utíkal bych co nejrychleji a nejdále od řeky a co nejvýše. Scénka v jeskyni nebo kmenu stromu zajímavá tím, že nevíte jestli ji máte brát vážně jako vlastně celý film, nebo jen s rezervou, nebo jestli máte hned přepnout program. No mě to nenechalo a dokoukal jsem se. Bohužel.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Popravdě jsem čekal mnohem více. Více dramatické fnále (myslím to mezi Harrym a Voldemortem) a hlavně jsem nečekal takovou tu "debilní" vsuvku na konec ala po 25 letech či co. Ale jak říkám začalo to jako pohádka a končí to jako pohádka. Nejsem skalním fanouškem Harryho Pottera, ale obdivuji tuto sérii, jeji vytrvalostí, jejím průběhem a rozvinem jejích postav atd. a bylo mi ctí jí dosledovat. Tím se zavírá poslední kapitola a částečně mi bude tato série chybět. Za to vše nemohu dát méně než čtyři hvězdičky, ale mnohem radši bych dal i více, jako zlatou tečku za obdivuhodným příběhem.

plakát

Ženy sobě (2011) 

Jako čekal jsem v poslední době nejhorší chybu na co půjdu do kina, ale film příjemně začal překvapovat od první třetiny. Vůbec jsem nevěděl na co jdu, ale pak jsem se kolikrát nemohl udržet smíchy, takovej trošku Hangover se ženskejma.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Jako nebylo to tak hrozné. Transformers 3 ala Světová invaze,..... alespoň v té druhé půlce. Měl jsem tedy to "štěstí" nejít na dabing, ani 3D, a prostě se mi to nějak zase líbilo. John Turturro a John Malkovich sice ze sebe udělali pitomce, ale nedlouho po KV, které navštívili, je bylo příjemné sledovat. Rosie Huntington-Whiteley sice není Megan Fox, a asi ani nikdy nebude, ale musím říct že pánové Michael Bay s Steven Spielberg, který nám prý naši drzou krásku vyhodil, mají neuvěřitelný vkus. Ty udělají sexy kočku snad z kohokoliv. Shia famózní jako vždy. Akční scény jedna báseň, i když mi to místy opravdu připomínalo výše zmiňovanou Světovou invazi. Malá skupinka vojáků a dobrovolníků se snaží "dobít" srdce "nového" Chicaga, vstupní bránu a to bez větší podpory amerického letectva atd, které se nachází v troskách a nemá sebemenší šanci. Někdy mi připomíná že v amerických filmech, má ČR asi stejné armádní letectvo jako USA. co se do počtu týče. První půle asi zklamala většinu z nás, bylo to zdlouhavé, ani ne moc zajímavé, jediné pozitivum co se v první půlce nacházelo byl jedině opět svělý Shia. Jinak zhola nic, nuda, nuda, nuda. Druhá půle nám to částečně vynahradila, ale je to taková pohádka pro dospělé, a tak se to podle mě musí brát.

plakát

Manažeři (2010) 

The Company Men mi nějak trošku přirostli k srdci, nevím čím jestli skvělým hereckým představením a jejich obdivuhodnými výkony nebo tím, že je to jeden z prvních příběhů, kde se amerika přiznává ke světové krizi. Ano, není to náročný film, může se stát, že občas bude někoho nudit, ale podle mě o půlnoci se člověku přemýšlet nechce a tak to pokládám za ideální film a hlavně pro mě uvěřitelný snímek, kdy si přesně dokážu představit, jak se manažeři nechtějí ničeho vzdát ( a taky jich na to spousta doplatí ). Dávám čtyři hvězdičky hlavně za opravdu skvělé obsazení a výkony.

plakát

Do morku kosti (2010) 

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle není oskarový film. Jsem zvyklý na občasné nominace, které mi absolutně nejsou blízké, ale vždy jsem se snažil pochopit a najít smysl - a taky většinou našel. Ale tady? Nechápu. Herecký výkon nebyl špatnej, ale na oskara? Scénář,... takových tu je spousta. A film, to už vůbec nechápu. Vůbec neměl šmrnc, byla to napůl nuda, vůbec mě ničím neuchvátil. Jediné co mě nechává klidným, že tento film prostě nevyhraje. Ale na druhou stranu ten film za to nemůže, že byl nominovanej, to je problém poroty, která ty filmy vybírala, takže ho za to neodsuzuji.

plakát

Alfa a Omega (2010) 

Nuda, nuda, nuda a ještě k tomu hrozná grafika, nevím ale v dnešní době takový snímek nestojí vůbec za shlédnutí. Po dlouhé době jsem to do půlhodince vzdal, takže kdyby byl na konci filmu nějaký pozitivní zvrat, tak se omlouvám.

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

Chvilku nervní a nudný začátek (díky malému rozmazlenému usmrkanci), pak dlouhá cesta za "dobrodružstvím" a hledáním samotného "ZLA" a když mě to celkem začalo bavit, tak byl konec. Škoda, že film neměl spád od samého začátku a prakticky začal až ve dvou třetinách, jinak by to bylo mnohem koukatelnější a zábavnější. u mě 45% s potenciálem mnohem větším. Ale sledovat se na to dalo bez nervů. ...až tedy na ten začátek (( ::

plakát

Jack se chystá vyplout (2010) 

Na filmový debut jinak skvělého herce Hoffmana to docela ujde. Trošku mi vadil příběh příliš utažený za vlasy, kdy prakticky nikdo ve filmu není zcela normální. Všichni jsou tak napůl podivíni a řeší vnitřní problémy. Jinak hezké, většinou "tragikomické", momentky ve filmu byli a tak pro mě za 65%.