Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (62)

plakát

Přišla v noci (2023) 

Už Chata na prodej byl svěží závan. A tohle už je vichřice.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Trochu klopotně natočeno, ale nápad, forma, poselství i velká část herců jsou na pochvalu. Trochu formanovské, trochu sociálně-politické drama, trochu vesničkomástřediskové… Tady je zjevná slabina: být žánrově důslednější.

plakát

Parlament (2020) (seriál) 

Trochu by to chtělo být Jistě, pane ministře pro 21. století. Ale zůstalo to v půli cesty. Vtipné, místy třeskutě, ale mezi tím spousta hlušiny.

plakát

Magistři smíchu (1978) 

Zrovna tohle je film, který nelze posuzovat mimo kontext. Je po podpisu Anticharty a Werich, už nemocný a starý, se mohl po letech objevit ve filmu. Bylo potřeba rychle něco vymyslet, pokud to půjde. Ano, je to splácanina, ale v zásadě jde o pár úvodních vět, kde Werich mluví, a pak závěrečný dojemný odchod velikána s doutníkem, naslouchátkem a smrtí za krkem...

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Čirá a nadčasová filmařina. Ano, je to pomalé a neakční, na druhou stranu i za padesát let se na to půjde koukat a smysl z toho nezmizí.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Dobrý den... Dostatečně klasické na klasickou pohádku, dostatečně bláznivé pro moderní a mladé diváky, ale vzájemně se to neruší. Děj odsejpá a finále je pěkné. Herecky taky ok. Zpočátku jsem dal tři hvězdy, s odstupem čtyři. Strčí do kapsy většinu "moderních" pohádek (s Popelkou pardon srovnávat nebudu).

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Když manažerky dělají scénáristky, je něco špatně. Tohle byl začátek a dál už se to jen nabalovalo. Korunu tomu nasadila reklama na tv poplatky, která se během pohádky objevila - a i tohle byl krok vedle.

plakát

Emma. (2020) 

David Blatner: “Emma. The 2020 version of the movie. Why was this waste-of-time made? Why does anyone like it, besides the beautiful costumes? Dumb, anti-feminist, sophomoric drivel. (Sorry, I just had to get that rant out of my system.)”

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Vlastně mě od pěti hvězd odrazují zbytečné chyby: nablýskané škodovky v jinak špinavé Praze, nereálná procházka civilistky v ruské vojenské zóně, naivní podoba západní hranice, kde stačí podlézt jednu závoru... Jinak příběh, herci i režie ok, stejně jako výprava a mistrovský cit pro to najít v opravené Praze pořád místa jako z osmdesátek. A pak je tu problém řekněme morální: co si počít s podáním StB jako víceméně fajn až hrdinných chlapíků a s konspiračním poselstvím "žádný listopad nebyl, byla to jen hra KGB". Toho se hnedle můžou chytit strany a la SPD či Trikolora...

plakát

Chata na prodej (2018) 

Až na pár drobků jsou to Homolkovi pro 21. století. Výborné typy, přesné hlášky, dobře odkoukané figury. Nečekal jsem nic, takže mé očekávání mohutně překonáno.