Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (64)

plakát

Černý telefon (2021) 

Není to horor, je to dobrodružný příběh pro mladé kluky. A jako takový to účel celkem splní.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Je to čistokrevná pohádka (konkrétně animák, příbuzný s Jak vycvičit draka). Dobro bojuje se zlem, scénář je jedno klišé za druhým, postavy jsou bez výraznější charakterizace, pouhé šablony typu "zlý padouch", "jeho bezvýznamní poskoci", "hlavní hrdina", "mladší syn s komplexem". A na konci přijde víla Zvonilka. Je to rozvleklé a i akční scény jedou bez nápadu a Cameron v nich vykrádá sám sebe. Ale místy se na to kouká hezky.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

První cca 2 hodiny jsou neskutečně dokonalá filmařina, ve které nádherně fungují všechny složky tohoto  velkolepého eposu s nádhernými exteriéry, scény do sebe zapadají jako kameny egyptských pyramid a kamera, hudba, herci i jedou na maximum možného. Celé první dvě hodiny jsem si říkal, o kolik víc mne to baví, než takový Kmotr. No. Pak se to trochu zadrhne, zápletka začne být trochu laciná a u patetického konce jsem se neklidně ošíval. Ale jako celek je to nezapomenutelný zážitek.

plakát

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie (2023) 

Předpokládám, že z pohledu Japonců jde o sžíravou kritiku korporátní mentality ukrytou v zombie komedii. Z mého středoevropského pohledu jde o prázdnou nudu s nesympatickými, divně se chovajícími postavami, roztahaným dějem a nekonzistentními pravidly. Závěrečný souboj digižralok vs power ranger film dále sráží svou demencí pod úroveň Sharknada.

plakát

Očista navždy (2021) 

Hodní Mexičani a hodní indiáni proti převážně zlým a tupým Amíkům. Je to absolutní béčko. Což není špatně :-). Trumpíkovcům by při sledování filmu mohl prasknout vřed (leckde). Což také není špatně. V rámci Očist možná opravdu nejlepší díl, což znamená, že se na to dá úplně v pohodě koukat, aniž byste krváceli z očí či jiných otvorů. Má to myšlenku (Mexiko i Kanada otevírají své hranice, aby přijali jakéhokoliv neozbrojeného Američana) a slušné produkční hodnoty. V kině bych to nedal, v rámci streamu nadprůměr.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

S obrovskou porcí nadsázky (přeci jen dosti odlišné téma) bych řekl: Česká odpověď na Netflixáckou Korunu - je to výpravné, dobře napsané, sebejistě režírované oživení historie, výborně zahrané, s plastickými (chvílemi nevolnost vyvolávajícími) charaktery.  Moc lepších českých televizních/filmových počinů neznám.

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Velmi originální, místy skvělé nápady, hromada černého humoru, ale svým způsobem i humanismu a realismu. Nádherné exteriéry, herci zaujmou. První dvě povídky odsýpají nádherně, pak je to chvílemi trochu nuda - ale na to, že jde o "televizní inscenaci" (Netflix) je do docela bomba.  Kdyby byl první a poslední povídkou Buster Scruggs, bylo by to suverénně za 5*, takhle silné 4.

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

No, první díl knižní předlohy se mi docela líbil a dlouho jsem věřil, že film až takové peklo být nemůže. Chyba. Tohle je horší, než druhá Saxana. Je to neskutečně afektované, nevtipné, neakční, neromantické. A bohužel, podobný názor má i cílovka- mé 2 dcery, které předlohu žraly.

plakát

4 gauneři (2022) 

Je to vzásadě tupá vykrádačka jiných akčních filmů a postupů, místy je to vyloženě blbé daleko za hranou parodie, ale je to svěží, s krásnými exteriéry a místy šťavnatě gore. V kině bych se otravoval, ale na Netflixu mi to vylepšilo 2 večery.