Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (239)

plakát

Dračí život Bruce Lee (1993) 

7/10 Vzpomínky na mé dětství se pojí také s kung-fu filmy a především s jejich modlou Brucem Lee. Samozřejmě, že se spousta věcí změnila. Vkus a hodnoty se posunuly znatelně jinam. Ale znáte to, člověk má tendenci označovat staré časy jako vždycky ty lepší a tak to patrně dělám i já. Ostatně teď mě napadlo, že budu asi pesimista co se týká vize budoucnosti. Ale to bych už zbytečně odbočil. Samotný film mě nikterak nenadchnul, ale ani nezklamal. Patrně si nedokážu představit, že by se z toho dalo vyždímat víc. Hodnocení je, jak už jsem v úvodu podotknul, značně ovlivněno nostalgií.......

plakát

Prázdniny (2006) 

6/10 Všichni hrají jak o život, ale stejně mě prázdniny nepřesvědčily. Ano, bylo tam, pro mě, pár zajímavých momentů, ale komedií takovéhoto typu je celá řada a jsou o hodně lepší. Btw. strašně se mi líbila grimasa Cameron, když zjistila, že má Jude dvě dcery a ptá se ho, zda je ženatý.

plakát

Divá zvěř (1997) 

7/10 Neubráním se pocitu, že Divá zvěř a Krokodýl jsou takřka stejné filmy. Aspoň co se základních motivů týká. Zajímavé je opětovné použití spoutání hlavních postav ve vodě. Jenže tentokrát se z toho dostanou, aby posléze........

plakát

Krokodýl (1996) 

6/10 Zdařilý debut. Původně jsem chtěl napsat velice zdařilý debut, ale pakliže bych chtěl srovnávat třeba s o dva roky mladší Ptačí klecí, musel bych hodnotit podprůměrně. U dalších filmů je znát velký posun, což je jedině dobře. Jsem moc zvědav, co si do budoucna pro nás připraví. Zda dokáže překonat sám sebe a když už ne překonat, tak alespoň vyrovnat Jaro, léto,........

plakát

Stezky slávy (1957) 

10/10 Nadhodit téma nejlepšího Kubrickova filmu u stolu filmových fandů, bylo by rázem o zábavu postaráno. Osobně dávám na post nejvyšší právě Stezky slávy. Proč? Nu moje pocity při sledování by se daly popsat jako tragická beznaděj, totální naštvání z absurdity tupé vojenské mašinérie. Až tak tento film dokáže uzemnit.

plakát

Sedm statečných (1960) 

9/10 Jako malý kluk jsem Sedm statečných dokonale hltal. S odstupem mnoha let se můj postoj kupodivu moc nezměnil. Tato westernová klasika, ale nemůže soutěžit s Leoneho, atmosférou nabitějšími, filmy. Dříve jsem si to neuvědomoval, ale herecké složení se dotýká hvězd. Kvalitu filmu ocenit také Akira Kurosawa, z jehož Sedmi samurajů film vychází, kterému se film líbil natolik, že věnoval Johnu Sturgesovi samurajský meč.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

6/10 Docela vtipná podívaná, jejíž druhá půle nudila. Nečekal jsem zázraky, ale ve výsledku jsem byl stejně zklamaný.

plakát

Ledové ostří 2 (2006) 

3/10 Romantický film jak vystřižený z učebnice. Prostě se tomu nedá nic vyčíst, ale toto není rozhodně můj šálek kávy. Vhodné pokud nemůžete usnout. Jinak ne!

plakát

Adresát neznámý (2001) 

7/10 Nejbrutálnější Ki-duk. To už na mě bylo trochu moc. Některé scény jsou tak nechutná, že jsem odvracel oči a to nejsem žádná citlivka. Dá se říci, že jsem film protrpěl a už ho více nechci vidět.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

9/10 Doslova hvězdně obsazený snímek, kde proti sobě stojí dvě legendy "Kmotr" a "Nudlička". Posléze rozehrají takový kolotoč, až se z něho tají dech. Přestřelka před bankou je nezapomenutelná a člověk ani neví, komu má fandit. Nakonec jsem byl trochu zklamaný, ale film vyzněl optimisticky se světlými vyhlídkami do dalších dnů.