Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako před lety Doug Dorsey a Kate Moseleyová toužili po zlaté olympijské medaili, dnes sní o nejcennější sportovní trofeji jejich dcera Jackie. Samozřejmě také vrcholová krasobruslařka. V rozhodující jízdě se však zraní. Díky usilovnému tréninku se sice vrátí na led, zdá se však, že forma, potřebná pro zlatou medaili v soutěži jednotlivců, je pro ni nedosažitelná. Pochopí, že větší naději by měla v soutěži párů, hledání vhodného partnera však vypadá beznadějně. Jednoho dne se u pohovoru objeví Alex Harrison, s nímž se Jackie seznámila na nedávné dovolené. Problém je, že není krasobruslař a vlastně nikdy nestál na ledě. Na on-line bruslích však dokáže divy a zdá se, že přezout brusle pro něj nebude velký problém. Potíž je v tom, že on a Jackie jsou zcela odlišní, a tak se brzy na tréninkovém ledě rozpoutá bitva, kterou přiživuje nejen nezkrotný Alex, ale hlavně Jackie, která ho považuje za nespolehlivého lenocha. Její matka Kate, která má s podobnou situací osobní zkušenost, si však ví rady a hrany neustálých hádek brzy otupí. Když už to vypadá, že se pár dokonce začíná sbližovat, objeví se Alexova dávná přítelkyně Heidi a stává se hrozbou nejen pro křehký vztah Alexe a Jackie, ale také pro šanci uspět na olympiádě… (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ledové ostří 1 jsem neviděl, neslyšel a necítil....takže je vlastně dvojka pro mě originálem, který je sice taková typická slaďárna typu Hříšný tanec, ale mě se líbila, sice ne na 4 *, ale o půl méně, a proč bych taky jednou nemohl zaokrouhlit nahoru?, každopádně se mi líbili hlavní herci, takže se na to hezky koukalo a vůbec mi nevadilo, že je to prý úplně stejné jak jednička. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

První díl Ledového ostří už se stal kultem. Leckdo by řekl, že se mělo zůstat u jedničky a další díly nepřidávat. Ale jak už to bývá, to co má úspěch, se v drtivé většině případů stejně jednou dočká pokračování. Byl jsem skeptický a připravoval se na nejhorší. O to víc jsem koukal, co mi bylo naservírováno. Ano, je to hodně podobné, což tu hodně lidí kritizuje. A co? Já jsem si rád zopakoval podobný příběh a vrátil se na ledovou plochu i do prostředí olympijských her. Vůbec jsem neměl pocit, že jde o nějaký film přiživující se na slavnější verzi. Možná bych zůstal i u plného počtu, ale rád bych oddělil hodnocení mezi prvním dílem, který je přecijen výš. Všiml jsem si, že existuje i trojka a čtyřka. No, procenta hodnotících jdou hodně dolů, ale minimálně ze zvědavosti se na to budu muset podívat. Tohle prostředí je prostě moje.. 65% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt ženské, v životě bych se na něco takové nepodíval. Když dávají krasobruslení v televizi a ona na to chce čumět, beru to jako povel k poobědovému odpočinku a celé to prospím. U tohoto pokračování jsem dvakrát usnul taky, protože mi ten příběh prostě až moc připomínal děj minulý (originál), který taky nebyl zrovna extra výbornou podívanou, ale ohraná zápletka – to je ještě horší než čekat ve frontě u kasy… ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl je u mě takový malý osobní kult. Má to tempo, skvělý soundtrack, skvělé herce a nezapomenutelné finále. A právě proto se tento díl absolutně nechytá. Děj je více či méně okopírovaný z jedničky, z písniček mi žádná neutkvěla v paměti, finále bylo odfláknuté. Christy je možná kočka a Ross je vcelku pohodář, ale to je opravdu vše. Plusové body dávám za několikaminutové vystoupení Christine Lakin (Al z Krok za krokem). Celkově je Ledové ostří 2 průměrným filmem, který ničím nepřekvapí. Dá se vydržet, místy se i (trochu) pobavíte, ale kdybych to měl porovnávat s jedničkou, dal bych mnohem méně, než dávám teď. 50 %. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu napísať? Kultový krasokorčuliarsky film nabral pokračovanie akousi mládežníckou romancou. Hrozné dejové zvraty, rečičky k smiechu, tou chystanou svadbou, to celé ešte viac zakopali, umelecky a po športovej stránke hrozné, vyžiera to predchádzajúci diel, zlá a hlúpa blondína, nuž prečo som potom tak zhovievavý? Pretože sa mi to napriek tej hlúposti, naivite a trápnosti páčilo, keďže som to nepoňal ako drámu, či športový film, ale skôr romantickú komédiu. Za úplne iné poňatie žánru, by som tomu však opäť nemal dať veľa hviezd a mal by som zraziť, lenže veľmi roztomilé mi to prišlo, také hlúpučké, že som sa niekedy smial, veľmi cukrové, ale nebolo to násilné. Stále sa niečo dialo, nebola to nuda, čo je dôležité. Normálne sa mi Christy Carlson Romano ako žena aj páčila, čo v jednotke a trojke u mňa nenastalo u herečiek. Nuž áno, videl som najprv prvý a tretí diel a to, že to ide z kopca je pravda, ale toto bol aspoň príjemný film, nebola to katastrofa, je to pozerateľné, aj keď šialené a tupé, americké Béčko, ak nie Céčko, určené pre videoverzie, či už skôr DVD verzie. Opäť mi tu nehrá vek dcéry známej dvojičky z prvého dielu, ten sa odohráva okolo roku 1992 a tento okolo roku 2006, takže tu by mala, tak 14 rokov a nie dajme tomu 20 a viac, na ktoré vyzerá. S tou olympiádou to bol, ale fatálny "záder", ale prekvapujúco opäť milý a pekný. Celý film tak veľmi nerealistický, až som to bral z nadhľadom. Neviem ani prečo sa k tomu tak rozpisujem, evidentný súboj rozumu a srdca a do toho ešte Kim Kindrick v spodnom prádle, ale zas piesne nič moc. Toto malo šarm, miestami ma to dostalo a ten príbeh, nech už bol akokoľvek hlúpy ma zaujal a presne ako povedali vo filme, človek niekedy proste robí spontánne a zábavné veci bez rozmyslenia, lebo to tak cíti a chce si skrášliť život a myslím, že ak si toto pozriete, nejaká šanca tu je. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se na jeho začátku objeví ukrajinská krasobruslařka Oksana Baiul, roli klienta hotelu si tu zahrál jeho producent a režisér Sean McNamara. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo ve městě Santa Clarita v Kalifornii v USA. (willy1)
  • Knihu, kterou čte Jackie na pláži, je "Eclipse" ze série "Twilight" od autorky Stephanie Meyer. (ČSFD)

Reklama

Reklama