Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (296)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Kdyby si hned poprvé řekli, že se jejich matky jsou Marthy, mohl být film o hodinu a půl kratší, což bych docela ocenil. Kdybych za to musel platit, tak bych si snad ty peníze vyprosil na zpět.

plakát

Děda je lotr (2016) 

De Niro ve formě hláškuje po celej film! Jen si mohl nechat hipsterskou vizáž s vousama celou stopáž, bylo by to o něco stylovější.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Nejdříve jsem to bral pouze jako výplň k mému oblíbenému seriálu Agents Of S.H.I.E.L.D., ale nakonec začnu brát Agent Carter jako plnohodnotný seriál se vším všudy. První dva díly ukázaly, že Marvelu jdou kromě filmů i seriály. Doufejme, že seriál bude mít vzrůstající kvalitu jako AoS. Peggy Carter je nádherná a má strašné charisma, což ukázala i v prvním díle Kapitána Ameriky. Budeme svědky toho, jak se SSR změní v S.H.I.E.L.D. a u toho všeho bude právě Peggy? Máme se na co těšit.

plakát

Ant-Man (2015) 

Ant-Man se opravdu snaží, ale jeho výchozí pozice mu to ani trošku neusnadňuje. Dostat do MCU novou postavu, na které může v budoucnu stavět, je sakra přetěžký úkol. Po všech peripetiích kolem filmu se určitě vytěžilo z filmu vše, co se dalo. Pro příznivce to může být málo, nezaujatým fanouškům to naopak může stačit. Já jen doufám, že se Marvelu, hlavně bratrům Rusooům, povede Ant-Mana zasadit do marvelovského univerza tak, jak si tato postava zaslouží. A je mi jedno, zda-li to bude v Občanské válce či v Infinity Wars, kde doufám postava Ant-Mana bude, hlavně ať má pořádně využitý potenciál. Když se ale tak zpětně podívám, tak se tento film poměrně vydařil, po všemožných aspektech. Od humoru, přes akci až po vizuální stránku. Myslím si, že postupem času, a hlavně po shlédnutí v originálním znění, ocením Ant-Mana ještě více. Prozatím si více jak 70 % nezaslouží, ale budu jedině rád, pokud budu moci své hodnocení v blízké budoucnosti změnit. Více zde: http://nafilmu.cz/2015/07/recenze-ant-man-2015-mravenci-muz-poprve/

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Mohl se s dvojkou Avengers popasovat režisér Joss Whedon o něco lépe? Nemyslím si. Whedon natočil film zejména pro fanoušky, kteří ho za to musí milovat ještě více. Ve filmu je téměř vše, co si každý zarytý komiksový fanda může přát. To ale neznanemá, že by si na své nepřišli i ostatní. Pokud dáte filmu šanci a půjdete na něj do kina, určitě neprohloupíte. Odnesete si skvělý filmový zážitek, který můžeme v klidu zařadit mezi nejlepší komiksové adaptace vůbec. Více na: http://nafilmu.cz/2015/04/recenze-avengers-age-of-ultron-2015-tymovka-superhrdinu-podruhe/

plakát

Matroš (2015) 

Nadchlo mě to ze začátku a už se mě to nadšení nepustilo. Vtipné. Stylové. Příběh, co baví a nakonec i překvapí. Ústřední geekovská trojice famózní. Soundtrack je snad ten nejlepší, co jsem v poslední době slyšel. Prosím víc takových filmů!

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Nerad hodnotím po pár dílech, ale lidi, dyť je to Saul Goodman! Kdo jiný si zaslouží plný počet než právě on?

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Víc akce, méně romantiky a bylo by to super. Takhle je to jen průměr. Od prvního Amazing Spider-Mana žádný posun, film je pořád na stejné vlně. Každopádně postava Electra v podání Jamieho Foxxe tomuto filmu přidala na kvalitě.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Nového filmu s Captainem Americou jsem se nemohl dočkat. Náležitě jsem se na to připravil. Před projekcí jsem se podíval na první film. Pročetl si všechny možné články, podíval se na trailery, na záběry z natáčení. Víc jsem pro to snad udělat nemohl. Každopádně první, co mě nějak zaskočilo, bylo to, že novinářská projekce byla s dabingem. Nic proti českému dabingu, to rozhodně ne, jsme v něm jedni z nejlepších, ale u takových filmů ho prostě nemám rád. Chci si užít film v originálním znění, ať už s českými titulky nebo bez. Další co mě zaskočilo, to už ale dříve, je samostatný překlad filmu. Originální název Captain America: Winter Soldier je přeložen na Návrat prvního Avengera, což je dosti zcestné. Důvod, proč tomu tak je, je na dlouhé rozepisování. Co se týče samotného filmu, dostal jsem přesně to, co jsem očekával.Od první do poslední minuty (ano, úplně do poslední, i na závěrečné titulky jsme zůstali) jsem se bavil a bylo mi dopřáno vše, s čím jsem do kina šel. Byl jsem opravdu nadšen výtečně propracovaným scénářem a zápletkou. Občasné špatné prolínání 3D obrazu a některé velmi těžko rozeznatelné akční scény filmu na kvalitě neubírají. Bratři Rusoové se tohoto filmu ujali poněkud “jinak“ a popasovali se s tím na výbornou. Spolupráci s nimi si pochvalovali všichni herci, takže je vidět, že na place panovala skvělá atmosféra. Můžete si myslet, že se všemi těmi pozitivy přeháním. Může to být pravda, protože Marvel je pro mě srdcová záležitost, ať už se jedná o samotné postavy, filmy, seriál či komiksy. Já si ale myslím, že ne. Rozhodně každému doporučuji, aby se na film šel podívat, přinejlepším v originálním znění. Já jen budu doufat, že si ho užijete tak jako já!