Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (876)

plakát

Gravitace (2013) 

Pokud Sandra Bullocková nehraje v romantické komedii, je kupodivu dobrá a sympatická (!) herečka. Vesmírné drama bylo podáno opravdu perfektně, ten strach z létajících úlomků, panika z nedostatku kyslíku, hysterie z vesmírné samoty, bezmoc při výpadku signálů, prostě to bylo nádherně napínavé a já Sandře držela palce a uhýbala před létajícími kusy vesmírné stanice. Konečně 3D, které se mi líbilo.

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Michael Douglas byl skvělý, Matt Damon také, ale co bylo naprosto úchvatné a dechberoucí byl make-up, Michael Douglas jako Liberace vypadal jako člověk! A co víc, vypadal jako člověk, který bude ještě nějakých dvacet let žít! Nic proti panu Douglasovi, ale v reálu nevypadá ani na jedno. No zkrátka Liberace je skvost.

plakát

Robo Ji (2012) 

Robo Dží je průměrná japonská komedie, ale průměrná japonská komedie je pro mě o mnoho víc než např. průměrná americká komedie. Japonci se totiž umí v komediích držet dál od trapnosti a taky skvěle zvládají patos. Suzuka byl skvělý nabručený dědek a skvělý rezavějící robot.

plakát

Čas umírat (2007) 

Paní Aniela okouzlí už svým prvím výstupem u lékařky. Film je úžasně natočený, kamera se rozostřuje přes tlusté sklo, zabírá inteligentví výraz psa Fili a všechno je černobílé a přitom tak plné barev. S paní Anielou bych se ráda přátelila (i když nás dělí víc jak půl století), ráda bych si popovídala s Filou a hlavně bych nesmírně ráda pila horký čaj na její verandě. Krásný, poetický film o stáří a času umírat.

plakát

Zmizení (2013) 

Jake Gyllenhaal je jako obvykle skvělý, jeho mrkání, tetování a příšerný účes tvořili tak podivnou kombinaci, že jsem si říkala, jestli je opravdu ten "hodný". Skvělý byl i Hugh Jackman, zoufalý otec dělající zoufalé činy. Člověk si musel neustále klást otázku, zda by se zachoval jako Keller nebo jako jeho kamarád. Mít malé dítě, tak si tenhle film nechám v zájmu zachování zdravého rozumu ujít.

plakát

Norman fait des vidéos (2010) (pořad) 

Norman mi mluví z duše, jen je vtipnejší. Košile, Apple, kocour...jeden výstup lepší než druhý, prostě tenhle Francouz mi vždycky zvedne náladu.

plakát

Jednorožec Charlie (2005) (seriál) 

Co jen napsat o jednorožci jméném Charlie - to se asi musí vidět. Ty barvy! Ty rozhovory! Neříkejte mi, že tohle napsal Steele bez vlivu nějaké té zakázané látky. Je to šílené, bizarní a zábavné.

plakát

Jak prosté (2012) (seriál) 

Detektiv a jeho ne-tak-chytrá kolegyně, kolikrát už jsme jen tohle schéma viděli? Stokrát. Naprosto ničím nevybočující krimi seriál, takový Komisař Rex (Rex je zde MuDr. J. Watson). Prostě průměr, který ovšem ztrácí jednu * za to, že se odvážil pojmenovat hlavní postavy Sherlock Holmes a doktor Watson(ová). Fuj, styďte se, takhle prznit sira Doylea!

plakát

Hra na hraně (2013) 

Ve Hře na hraně je nejlepší Ben Affleck. Myslím, že tahle věta vystihuje dokonale zoufalost celého filmu. Poker se tu skoro nehraje, a když, tak je natočen "krouživou kamerou" - hráč sedí u monitoru (no jo to je teď cool, hrát online) a kamera mu kouží jako spatozář kolem hlavy. Justin Timberlake neumí hrát a už vůbec neumí zahrát mladého génia (sic!). Gemma Arterton byla taky divná, pihatá a hnědá a asexuální. Aspoň pro mě. Opravdu to mělo jen 91 minut?

plakát

Sluha dvou pánů (2010) (divadelní záznam) 

První shlédnutí Sluhy dvou pánů je bomba, Donutil shazuje jednu komickou bobmu za druhou a ostatní mu zdatně sekundují. Goldoniho hra je zkrátka pro Donutila jako ušitá (resp. napsaná). Bohužel opakované shlédnutí už takové nadšení nebudí. I Donutila se lze přesytit, vtípky jsou občas na hranici exhibice a občas jsou přehnané až ztrácí vtip a dostavuje se lehká netrpělivost, kdy už takhle sekvence rádobyvtipu skončí.