Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (478)

plakát

47 metrů (2017) 

Bylo by to slušné drama, pokud by si postavy kladly otázky typu "Co se stane, když přijede pobřežní stráž a zjistí, že se nám do hlubin zřítila rezavá klec se dvěma blondýnama (jedna z blondýn je bruneta, což je jedno), které poprvé drží potápěčskou výbavu (druhá je údajně zkušená potápěčka, ale opět, v tomto podání je to úplně jedno). Leč nikdo se takto neptá, děj se odehrává těmi nejprostšími (ani ne) hororovými zákrutami a dva tři dobře natočené pády klece do hlubin to nezachrání. Fakt ne. FAKT NE!

plakát

Temná věž (2017) 

Stresující je, jak si pořád říkáte. Tady kdyby někdo přitlačil na humor, tady na akci, tady na emoce...hned by temná věž kopala úplně jinou ligu. Takhle jde o pohodovej biják, kde se nesmíte moc ptát (proč jsou ve středozemi zbytky zábavních parků s klauny a nápisy Pennywise? Proč Mají všichni emzáci obličejové masky udělané tak, aby byla jizva, podle které jde poznat, že jsou to emzáci, vidět na kilometry? Proč Matthew dělá to co dělá? Proč KDOKOLI dělá to, co dělá?). Leč pokud máte rádi Elbu a McConaugheye a chuť na fantazy pohádku na nedělní odpoledne, nemyslím, že pak budete mlátit hlavou do stěny. Ale nemá smysl zastírat, že plnit vyšší ambice, než "hezké barevné obrázky bez přemýšlení po příchodu z práce" Temná věž nemá.

plakát

Oko v oblacích (2015) 

Po dlouhé době fakt parádně napínavý film.

plakát

Contratiempo (2016) 

Rozhodně to JE dobrý film. Budované napětí jak to vlastně celé je vydrží až do poslední minuty, závěr je překvapivý (nejen závěr), všichni dobře hrají, dobrá hudba, dobré lokace. Určitý problém bude v nenaplněných očekáváních, protože film se bere smrtelně vážně a prezentuje jako vražedný (po více stránkách) thriller. Zápletka je ale něco jako když Sherlock Holmes zjistí, že krádež diamantů ve třetím patře má na svědomí 12 liliputánů, kteří si stoupli na ramena a pomocí magických cirkusových triků se přes okno dostaly nepozorovaně do trezoru a zase ven. Úmyslně píšu zápletka a ne rozuzlení, protože podobně rafinovaných verzí spáchání zločinu dostaneme v průběhu děje nabídnuto hned několik, přičemž v té poslední si již různí lidé strhávají za šokující hudby převleky, masky a falešné obličeje, aby se ukázalo, že vše je (opět, přibližně po čtvrté) jinak. Takže jako výborně zvládnutá zábava s parametry áčkových filmů funguje Contratiempo prvotřídně. Jako psychologický thriller funguje jen v silných okamžicích, kterých je hodně, ale jsou podrývány pointě podřízenému ději. Leč bavil jsem se. Silné tři.

plakát

Základna (2017) 

Nejzábavnější z Oats kraťasů, který to jako jediný svou přiznanou béčkovostí na ty tři vytáhne. Alespoň jsem se tedy rozhodl věřit, že titulní postava, jež jako by vypadla z libovolných Žhavých výstřelů (pokud si dnes ještě někdo tenhle flák pamatuje) byla svým urputným neherectvím úmyslně over the top. Pokud ne, nic to jednotlivých záběrům na humoru neubírá. Takže tři tak jako tak. Jen mě překvapují absurdně špatné triky na úrovni youtube videí Ježíš versus Zombie . Možná taky záměr?

plakát

Rakka (2017) 

Z Oats Kraťasů má rozhodně tenhle největší potenciál. Koncept navrženého světa je fajn, samotná akce a všechny postavy včetně dialogů jsou ale natolik debilní, že dvě hvězdy jsou více než férové.

plakát

Zygota (2017) 

Ano. Dakota je opravdu tak dřevěná, jak se zde píše. Natočené je to nejspíš slušně, kamera fajn, monstrum...mě přišlo srandovní, ale to je asi otázka vkusu...celkově ale fakt není nejmenší důvod, proč to vidět.

plakát

Přicházejí v noci (2017) 

Parádně natočená záležitost se spoustou působivých scén, kterou totálně zabíjí konec. Atmosféra je tak vystupňovaná a charaktery tak dobře rozehrané, že Vám závěrečné titulky dají slušnou facku. A to je jako všechno? Jako VÁŽNĚ?? Určitě film doporučuju, protože kladů je tuna. Místy využívaná hororovost a lekačky mi k žánru neseděly, ale když jsou dobře udělané...a podpoří tu atmosféru... Ale ten závěrečný výšum do ničeho se fakt nepoved...jo a co má jakože přicházet v noci, to je mi taky dost záhadou...

plakát

El guardián invisible (2017) 

Někdo nakoukal dost jakože drsnejch krimi a splácal dohromady ale úplně všechno, co v nich viděl. Plus navíc to tajemno. Snaha brnkat na mysteriózní notu je směšná (hlavní hrdinka potkávající divné stařenky blábolící divné věci), trapná (hrdinčini příbuzní věštící profil, motivaci a vztah pachatele k hrdince z karet a následně z toho dostávající infarkt...oukej, to už je zase ta směšná část) a většinu času zcela zbytečná, protože kdybyste všechny narážky na tajemnou bytost v lesích vymazali, bude film tak maximálně kratší. Což bych neviděl zrovna jako mínus. Provázání minulosti hlavní hrdinky, rodiny hlavní hrdinky a motivací vraha je vychtěné, nebál bych se říci až vykonstruované. Postava vraha sama o sobě banální a smysl nedávající. A totéž platí vlastně pro všechno ve filmu. Občas se povede kus atmosféry, občas slušný záběr, ale celkově je to jen kompilát právě těchto záběrů, situací a momentů, které jste už viděli jinde, lépe a ve smysl dávajícím příběhu. Neviditelný strážce trpí většinou neduhů, které denně vidíme u většiny české dramaturgické tvorby, má tu výhodu, že jsou zde kvalitnější herci a k dispozici větší rozpočet. Na dobrý film je ale potřeba i leccos dalšího. A to zde není.

plakát

Kingova pomsta (2016) 

Poměrně nenápadité a poměrně neoriginální. Řekněme, že dostanete chuť na pivo a dáte si...pivo. Na další už ale chuť nemáte a vlastně nevíte, jestli jste si vůbec měli dávat to první. No ale tak už ho člověk jednou vypil, tak asi úplně špatný nebylo. Zbytečně komplikovaná metafora na zcela jednoduchý, zaměnitelný, žánrový film. Ale ty tři to dá.