Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (28)

plakát

Dívka tvých snů (1998) 

Příjemná tragikomedie, která dokazuje, že i vážné téma se dá natočit vtipně a s grácií. Pro nás velmi zajímavé obsazení, kde se v jedné z hlavních rolí blýskl Miroslav Táborský. Na konci filmu mne naprosto rozbila scénka s omráčeným Goebbelsem a výkřikem „Teď už nás nezachrání ani Hitler“.

plakát

8 MM (1999) 

Nádherně temný thriller, který mne nadchl od začátku až do konce. Jeden z nejlepších thrillerů 90. let. Skvělé herecké výkony. Obzvláště Joaquin Phoenix skvěle vyzdvihl svou původně vedlejší roli na roli téměř hlavní.

plakát

Let's Dance 3D (2010) 

Ač jsem věčný fanda jak tanečních, tak romantických filmů (ve většině případů je to u tanečních filmů stejně kombinace obojího), tenhle film je podle mého neskutečná slátanina. Oba předchozí filmy se mi moc líbily, zde jsem ale tvrdě narazila. V kině jsem dokonce několikrát mimoděk vybuchla smíchy nad absurditou příběhu. Prostě mi to připadá, jako kdyby někdo natočil několik klipů, pak je „spíchnul“ dohromady a udělal z toho film. Zde finální hodnocení: tanec = skvělý; hudba = v porovnání s předchozími díly slabá; příběh samotný = nula.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Tento film si dovolím shrnout třemi slovy: hrůza-děs-běs. Abyste mě špatně nepochopili, jsem odjakživa velkou fanynkou (dobrých) romantických komedií. A tenhle film do této kategorie dle mého názoru rozhodně nezapadá. Laciné, prvoplánové, rádoby vtipné scény (jeden příklad za všechny: zcela nahý chlapec vybrnkávající na kytaře romantickou melodii čeká v domě své milované, až dorazí ze školy, aby se mohli poprvé pomilovat, a ejhle to překvapení, místo sladké sedmnáctky dorazí její matka), místy až neskutečně amatérské herecké výkony (obsazení Taylor Swift byl podle mě jeden velký omyl) a mohla bych pokračovat do nekončena. Film rozhodně nezachránilo ani nezvykle početné hvězdné obsazení. Suma sumárum: Garry Marshall by měl raději jít dělat pekaře než zplodit ještě jednu podobnou slátaninu.

plakát

Bože, jak hluboko jsem klesla! (1974) 

Totální překvapení! Tenhle film jsem dostala k narozeninám a moje první reakce byla: PROBOHA CO TO JE??? Dobrá lekce toho, že podle obalu se nemá posuzovat obsah. Vážně povedená komedie.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Zvláštní film. Ostatně jako všechny filmy Jima Jarmuscheho. Děj plyne velmi pomalu a věci se tam dějí jen tak jakoby „mimochodem“. Bill Murray je jako vždy excelentní. Nikdo nedokáže jen tak sedět, koukat a nechat okolo sebe věci plynout s takovým šarmem jako právě on. Zaručeně pobaví scéna z návštěvy u jedné z bývalých přítelkyň hlavního hrdiny, kdy hlavní hrdina, jeho bývalá přítelkyně a její manžel v naprostém tichu večeří. Napětí by se dalo krájet, ale i tak je scéna k popukání.

plakát

Austin Powers: Špionátor (1997) 

Skvělá parodie na filmy o Jamesi Bondovi a jim podobné. Domnívám se, že celá série Austina Powerse spadá do kategorie LOVE or HATE it. Já patřím do kategorie první. Mike Meyers mne coby Austin Powers vždy zaručeně pobaví.

plakát

Zakázané ovoce (1998) 

Na tomhle filmu docela „ujíždím“ a pokaždé si vychutnám jiskření mezi Georgem Clooneym a Jennifer Lopez. Jako u spousty filmů mi filmový zážitek trochu kazí český dabing, speciálně Lucie Zedníčková dabující hlavní ženskou roli. Jinak skvělá režie, skvělý soundtrack.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Pro mě celkem zklamání. Ač jsem příznivkyně Katherine Heigl, nemluvě o Gerardu Butlerovi, tahle komedie mi nic nedala. Rozhodně nic navíc. Dobře, párkrát jsem se zasmála, to je ale na můj vkus přeci jen trošku málo.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Pro mne jednoznačné zklamání. Přiznám se, že celý film mi přišel jako na úrovni klasického televizního filmu, který každou neděli dává ve 20 hodin ČT1. Není špatný, ale skvělý také ne.