Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Neznámý (2006) 

Tento snímek ve mě vzbudil napětí, vlastně si pořád držel napínavou formu. Jenže něco je tam špatně, pět mužů v chemické továrně s amnézii. Tenhle nápad se dal líp využít, zazářil především James Caviezel. Bohužel ke konci to padá do ohraného stereotypu. Na jednorázovou podívanou akorát, ale nic víc.

plakát

Americká kletba (2005) 

Průměrný mysteriozní horor. Přibalila bych si ho tak na chatu, kde každou chvíli něco zapraská, do poloviny velmi slušná atmosféra, ale bohužel čím blíž konci, tak všechno upadá.Tedy kromě přesvědčivé tajemné lesní krajiny v Rumunsku a velice dobře vybrané hudby v těch správných pasážích.

plakát

Precious (2009) 

Nezbývá mi jen souhlasit, že" Precious" působí dost depresivně, ale vemte si opačnou stranu mince. Už to, že to není váš život a nemáte ho přesně takhle drsně v háji je pozitivum. Lee Daniels se snažil, ale my přece jen jsme evropané a tenhle život může přijít spoustě z vás jako z jiného světa. Jenže tohle se stává každé dvě hodiny na celém světě. Zajimavé výkony Gabourey Sidibe a Mo´Nique, za zmínku stojí i vydařený soundtrack.

plakát

Zametač stop (2007) 

Kdo uklidí, když někdo umře nebo se stane vražda no přece firma Terry Clean . V hlavních rolích Samuel L. Jackson, Ed Harris a další herci. Začátek měl tak nádherně našlápnuto aspoň na 4*, ale asi nikdy nepochopím jak takový námět mohli zprznit . René Harlin měl vzít na scénaristu nějaký bičík a popravdě i ty herecké výkony ochabovaly.Tak tomuhle se říká zničená naděje na trhák.

plakát

10 položek a méně (2006) 

A máme tady 10 itemes or less poněkud zvláštní snímek, ale nic světoborného. Myšlenka scénáře je zajimavá, chvílemi jsem se i bavila. Kdybych tohle dvd nedostala jako dárek, tak nevím jestli bych o něj zakopla. Paz Vega a Morgan Freeman tvořili velmi slušné duo. Na konci jsem zjistila: executive producer M. Freeman, no není jediný kdo si na stará kolena potrpí v soukromí i na place se zajíčky :-). Tím ovšem nezpochybňuji jeho herecký talent.

plakát

Silkwoodová (1983) 

Přestože od zrodu filmu Silkwoodová uteklo již 27 let, já jsem ho zhlédla teprve nedávno. Po pravdě jsem čekala, že to nebude to pravé ořechové, ale byl to opravdu skvělý film. Mike Nichols a jeho specifický pomalý režijní styl, námět podle skutečné události. Ještě v půlce bych možná zvažovala nižší hodnocení, jenže tenhle příběh mě dojal aniž bych chtěla. Dříve v uhelných dolech měli dělníci kanárky, když umřeli poznali, že uniká plyn a dnes je ten pokusný králik člověk . Každá práce má svá rizika a kontakt s radioaktivními látkami sebou nese i dnes vysoké riziko.

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Další skvělý animák od pixaru Příšerky s.r.o. bavila jsem se královsky s velikým modrým chlupáčem a jeho kamarádem jednookým zeleným Mikem. Takže jestli se vám doma bojí tmy nějaké dítko, neváhejte a pustě si to společně:-).

plakát

Piano (1993) 

Ohromující hudba Michaela Nymana, Piano je zcela určitě velice zajimavý snímek, nostalgický, ale zároveň živelný. Nejvíc mě uchvátily výkony Holly Hunter a Harvey Keitela, ale pro mě má určité mouchy. Ale opravdu velmi krásná výprava a vyladěný výběr lokace. Vášen je síla a hudba je síla nebo cokoli chcete...!

plakát

Spáč (1973) 

Geniální a praštěná sci-fi Woodyho Allena. My name is Miles Monroe i was sleeper and now im alien :-). Co si dáme na svačinku banán jak kanoi, chřest veliký jako strom,ale už poběžím - oh tam je ale velká slepice !

plakát

Hodný zloděj (2002) 

Celý film skvěle rozjel a držel Nick Nolte, tomu jsem tentokrát věřila úplně všechno, solidní krimi Neila Jordana jako vždy protkána výbornou hudbou. Mihnou se tu i Emir Kusturica a Ralph Fiennes. Tentokrát bylo fajn sledovat film z Nice a nechat Irsko spát. Takže 3*/70 % já se nenudila s Noltem to mělo parádní spád.