Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Už samotné výborné téma a mladý Samuel L. Jackson dělají z filmu skvělou záležitost, která je sama o sobě poutavá. Dalším plusem je šikovný, spletitý příběh, následný vývoj celého případu a navíc i další známé tváře (Ed Harris, Eva Mendes...) a kdy v první polovině je Cleaner doslova výborný, v druhé půlce mírně sešlápne z plynu, trochu zapomíná na hlavní táhnoucí motiv "čističe vražd" a zůstává "jen" v poli běžné kriminálky. Výsledkem je příjemný, napínavý a neurážející thriller, který by sice mohl mít ambice o kus větší, ale v pohodě se dá spokojit i s touto podobou. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Harlin ještě umí točit, ale s tímhle scénářem moc velkou šanci neměl. Zoufale obehrané zvraty a předem odhadnutelné postavy jenom podtrhují vyčpělost zápletky, která je podobná tuctu jiných filmů. Herci působí, jako by si jenom přišli vydělat na nájem (obzvlášť Harrisova poloha "poldy, co ví, jak to chodí" začíná být obehraná) a Sam L. Jackson není cool, jenom prostě je. Harlinův velký comeback se tedy nekoná a v sobotu večer na Nově tomuhle filmu bude asi nejlíp. 5/10 P.S. Nejvíc ruluje Samova dcerka, která řeší flustraci ze smrti matky tím, že po nocích kouká na klasiky s Carym Grantem. Alespoň něčím mě scenárista příjemně překvapil :) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Krimi plné známych tvári,napiatej atmosféry a Rennyho Harlina-jeho prácu je poznať ešte po toľkých rokoch!V celku ide o slušné prevedenie,ktoré nenechá diváka chladným,avšak niečo tomu chýba!Herci sú na mieste tak ako réžia,ale scénar je slabší!Dej je pomerne odfláknutý a aj napriek tomu,že všetci zúčastnený sa snažia ako o dušu hlavná línia ich nepustí ďalej!Je to škoda,pretože takáto skupina ľudí ma určite naviac... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Není práce jako práce. Některá zaměstnání jsou skutečně zajímavá. O této práci jsem viděla několik dokumentů. Nemohla bych ji dělat, takže před těmito lidmi mám respekt. Herecké obsazení je kvalitní a atraktivní zároveň. Samuel L. Jackson se pro podobné role krásně hodí. Celý tenhle příběh je postavený na něm. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typický mainstreamový hollywoodský film, kdy forma vysoko převyšuje obsah. Kamera, střihové přechody a videoklipová estetika jsou skutečně na vysoké úrovni, oproti tomu dějová linka se postupem času začíná odvíjet tak očekávaně, že se vytrácí i potřebné napětí a moment překvapení. Škoda, že scénář nebyl napsán rafinovaněji. Typická je i postmoderní námětová kontroverze, kvůli níž je nutné šokovat, což vede k usazení příběhu do pokud možno co nejbizarnějších kulis - tentokráte do firmy, která čistí místa trestných činů. Je to pulp, ale s hvězdným obsazením a brilantní obrazovou stránkou... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 25 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama