Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (956)

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Ti dva stojí před tou chajdou - a dojdou jim náboje.... (Toť jsou slova, která mi vyvstanou, toť jsou slova které se vybaví i kumpání Alexe Foleye - když se nachází ve stejné svízelné situaci, ale... to už je jiná pohádka)

plakát

Barbar Conan (1982) 

Dnes už kult mezi fantasy snímky. Pořád mám před očima malého otroka Conana, který točí kolo a náhle tu vidíme oči, tvář, muskulaturu dlouhovlasého Arnolda. Ještě větší zábava je sledovat dlouhovlasého Jamese Earla Jonese.

plakát

Funny Lady (1975) 

On je to takový film, který ještě dojíždí díky setrvačnosti. Funny girl měl něco do sebe, Barbara měla krásné písně a vše bylo krásně uleželé. Tohle už není dobré, a nutí to člověka vypnout či přepnout. Nezachraňuje to ani Mississippi tedy James Caan a ni Omar. Tyhlety pokračování muzikálů je vždy ošemetné. Už kvůli konceptu muzikálu, hudbě, nosné melodie apd.

plakát

Dumbo (2019) 

Řemeslně odvedená práce s rukopisem Tima Burtona, ale vnitřně prázdná. Starý kreslený Dumbo má daleko víc života a má toho daleko víc co říct.

plakát

1492: Dobytí ráje (1992) 

Scott a  jeho pojetí osudů Kryštofa Columba. Jak je u něj zvykem kreslí svůj příběh svým moderním rukopisem. Navíc mu obrazu seděli výborný Depardieu, ještě lepší Signourey Weaver jako královna Isabela. Mimochodem, když se na plátně objevila, kradla si ho pro sebe. No a nesmím zapomenou legendární hudbu Vangelisovu. Když k tomu dáme pár slušných replik typu - Ho si budou pamatovat, nás ne - kde až mrazí, dostaneme slušný historický, přitom moderní historicko-životopisný film. Pro někoho možná zdlouhavý a příliš popisný - dlouhé pohledy na moře, do lesů v Americe atd. Ale o tom je pohled na malířské plátno, je to o pohledu, fantazii a kochání se i těmito záběry, které dokreslují atmisféru.

plakát

Jménem krále (2009) 

Tento film neměl jít do kin a měl být součástí televizního seriálu. Škoda. Mohli jsme mít naše historické detektivní panoptikum podobné Případy bratra Cadfaela. Mohli jsme pomalu rozkrývat tajemna z dob dávno minulých a mohli jsme tu mít po dlouhé době něco nového z našich končin ve spojení s kriminálními příběhy. Zase jedna promarněná šance. Ale aspoň nám tu zůstal . já tomu říkám - pilot.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Velice slušně a nápaditě zpracované téma, které vychází z filmů sedmdesátých let - Westworld a pokračování Futureworld, kde hlavní roli ztvárnil Chris ze Sedmi statečných. Stejně jake film Westwolrd tu máme na počátku tajemného pistolníka v podání Ed Harrise. Stejně jako ve filmu Futureworld se později přesuneme i do jiného světa. A stejně jako v tomto filmu se zpět vrátí tajemný muž, tedy Ed Harris.  Jen jsem si povzdechl, jaká by byla nádhera, kdyby v život přivedli autoři právě Yula Brynnera nebo Johna Wayna. Eticky tyhle věci by se neměly dělat, ale tento seriál je krásně určen svou povahou k této reinkarnaci. Ale na počáku potěšil jako autor Westworldu Antony Hopkins.

plakát

Rytíři ze Šanghaje (2003) 

Stále fajn. Ale Tenkrát na východě mám radši. Už pro to westernové prostředí.

plakát

Rivalové pod rudým sluncem (1971) 

Westernové spojení Východu a Západu - svět kovbojů a svět samurajů. Návíc propojení legendární, jelikož tu máme spojení dvou slavných statečných - původního filmu Sedm samurajů (Toširó Mifune) a jeho slavného remaku Sedm statečných (Charles Bronson). Film má všechny ingredience žánru krásně namícháno - švih, vtip, napětí i hudbu.

plakát

Scaramouche (1963) 

Pro tuto verzi muže skrytého pod škraboškou schovaného mezi komedianty, a který docílí své pomsty a poznání pravdy mám velkou slabost. Narozdíl od té americké s Old Surehandem v hlavní roli, má kouzlo staré dobré Evropy, Francie. Má vtip, romantiku a lehkost svého žánru a sympatickou Michele Girardonovou. A je to jeden z nejlepších romanticko-dobrodružných snímků s představitelem DArtagnana.