Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (502)

plakát

Haunted Changi (2010) 

Opravdu poctivé tři hvězdy. Řekl bych, že tak tři a půl. Velmi atmosférický horor. Příběh není nikterak originální, ale to mi nevadilo. Mám rád horory tipu ala dokument. I jiný asijský horor natočený stylem film/dokument(Noroi) se mi líbil. A u Haunted Changi se mi líbila především již zmíněná atmosféra. Tísnivá atmosféra, ke konci napětí v každé vteřině. Paráda. Je pravda, že místy je film hluchý, nic se v něm neděje a nebo by mohl být více děsivější a napínavější. Je tu i pár lekaček(zvláště na konci filmu). Nejlepší scény byli se stíny a poté s duchem. Konec filmu je opravdu nervydrásající. A mě osobně se i zakončení líbilo. Nadprůměrný asijský horor. A nadprůměrný horor i všeobecně. Opravdu pěkná podívaná.

plakát

Procitnutí (2011) 

Nemám moc rád horory, které se odehrávají v dávné minulosti. Ovšem začátek tohoto filmu vypadal na velmi zajímavý, atmosférický horor. Když jsem viděl budovu internátu, věřil jsem, že tento horor dokáže hodně vystrašit. Ale hororových prvků tu je pramálo. Je to spíše taková modernější pohádka. Kdo viděl alespoň pár hororů(nejlépe španělských), pointa mu brzy dojde. I když byl film příjemně natočený, musím hodnotit takto. Dvě lekačky a obehraný příběh nemá šanci prostě uspět.

plakát

Ďábel v těle (2012) 

Mě se to líbilo. Je možné, že můj pocit z tohoto filmu je umocněn zážitkem z kina nebo tím, že mám prostě z exorcismu respekt. Teď k samotnému filmu. Ze začátku to vypadalo spíše na takový nudný dokument. Poslední půl hodinka se mi ovšem velice líbila. Napětí, zvraty, akce. Scény v nemocnici, s knězem v domě či v autě se mi hodně líbily. Jako v každém hororu tu bylo i pár nelogických až komických scén, ale vem to čert. Konečné rozuzlení ala paranormal activity se dalo čekat. Podle mě tento film mohl být ještě o něco sirovější a drsnější, ale i tak se mi líbil. Ať si každý říká co chce, pro mě nejlepší horor o exorcismu jaký jsem viděl. Takových 3,5 z 5. Zaokrouhluji nahoru ;)

plakát

Donner Pass (2012) odpad!

Nudná, laciná teenagerská vyvražďovačka. Zase jeden kluk totálně posednutý z jedné legendy. Velice otřepané. Strach- žádný, atmosféra - nulová, herecké výkony - hrozné. Donner pass nedokáže nabídnout nic nového. Pro tohle všechno - odpad!

plakát

Mati suri (2009) odpad!

Proč odpad ? Mati Suri vykrádá snad všechny scény se známějších a lepších asijských hororů. Pro ty co viděli pár asijských duchařin bude děj až neuvěřitelně předvídatelný. To samé platí i o lekacích scénách. Vím, že každý má svůj vybraný vkus, a že spoustu lidem se tento horor líbil, ale já se prostě nudil. Jediné co mě potěšilo, byl úplný konec filmu a pro hrdinku návrat na staré známé místo.

plakát

Rosewood Lane (2011) 

Hororová oddechovka. Horor na odreagování. Průměrní herci, průměrné herecké výkony, neoriginální scénář. Pravá hororová atmosféra se filmu totálně vyhnula. Bylo tu pár dobrých lekaček a líbilo se mi také to nadpřirozeno okolo vyšinutého blázna. Líbily se mi scény s lukostřílem :) Padouch byl dobrý střelec :) I tak pro mě těžce vydřené dvě hvězdy, kdybych měl být přesný tak 1 a půl.

plakát

Blood Runs Cold (2011) 

Přivírám obě dvě oči a dávám dvě hvězdy. Hlavně kvůli tomu, že film je nízkorozpočtový a jako takový nedopadl až tak hrozně. I když je pravda, že vrah vypadá spíše komicky než aby vystrašil. V tomto hororu se dá mluvit jen o velice krátké a slabé hororové atmosféře a to hlavně na začátku a na samotném konci filmu. Pěkné zimní prostředí mě potěšilo :) Víckrát se však na tento horor určitě nepodívám.

plakát

30 dní dlouhá noc (2007) 

30 dní, kdy je městečko na Aljašce zahalené do tmy, to vypadá na slušnou hororovou amtosféru. Podle mého mezi upíří hororovou tématikou určitě nadprůměr. Ovšem mezi ostatními horory spíš průměr. Pravá hororová atmosféra byla nejvíce cítit na začátku filmu, pak se kam si vytratila. Napětí bylo po celou dobu filmu, ale nedá se říci, že by nějak gradovalo. Některé scény byly velice dobré a drsné. Pro mě ovšem k tomu chybělo nějaké dotažení k dokonalosti.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Pro mě spíše horor s pár vtipnými hláškami. Film plný napětí, akce, lekacích scén ale hlavně zábavy. Při scénách odehrávajících se u Jerryho v domě či na silnici jsem ani nedutal :) Hodně příjemně natočený film. Velice dobře jsem se bavil a příjemně mi film utekl. I když mě trochu zklamal konec, dávám palec nahoru.

plakát

Rogue River (2012) 

Jak už zde bylo také jednou napsáno. Nelze si nevšimnout jisté podobnosti s Mum & Dad, které ale dle mého názoru bylo lépe řemeslně zpracováno. Rogue river, rozhodně není špatný. Tento film je plný nechutností a zvráceností. Hlavně však totálně vyšinuté rodinky. Samotný příběh není ničím originální, to je jasné. Mě osobně dostal tento film po psychické stránce. Z některých scén se mi dělalo opravdu zle, ale nejvíce mě dostalo to když jsem zapřemýšlel hlouběji nad tím co se tam opravdu děje. Vážně síla! Někteří budou čekat určitě konec plný napětí, nahánění po lesích atd. Ale mě se líbil. Líbila se mi chladnokrevnost, kterou měla hlavní hrdinka v poslední scéně. Jak už jsem psal Mum & Dad je po všech stránkách lepší, ovšem Rogue River, bych neodepisoval !