Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Věřil jsem v lepší duchařinu, pomalu měsíc netrpělivě čekal na titulky a ono z toho nic. Atmosféra vymizela, žádné lekačky a první půl hodina naprosto ohromně nudná. Poté hodince se vše aspoň trošku rozjelo, ale diváka nebaví čekat na rozjezd hodinu, to ho dost otráví. Příště se zaměřit na děj a hlavně na daleko lepší atmosféru. Já si nemohu pomoc, ale v tomto případě se jedná spíše o thriller než horor... 4/10 = 45% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi chaoticky natočený príbeh, ktorý veľmi nedáva ani zmysel. Záverečná pointa nepresvedčivá a nešokujúca. Celé je to len taká zmes priemernosti, samá šeď a pocit, že niektoré scény už človek videl v iných hororoch natočené oveľa lepšie. Pár zaujímavých nápadov (dom pre deti), asi 2 lepšie lakačky a inak nuda. Tohtoročná Žena v čiernom má podobnú tému a je o úroveň kvalitnejšia. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle horory na pomezí žánru, atmosféra Británie po první světové válce + krásná scenérie, ponurý viktoriánský dům/internátní chlapecká škola.. Zde přijede mladá (na tu dobu vzdělaná) lovkyně duchů, která je vždycky v depresi, když odhalí, že duchové nejsou tím, čím se zdály být, a sice... duchy. Když máte mindrák z minulosti, nemůžete najít nikde klid. I v tomto domě poměrně rychle odhalí, jak došlo k úmrtí malého chlapce a že za tím nejsou žádné astrální bytosti, ale než odjede pryč, začínají se dít divné věci. Až potud by to byl průměrný snímek, ale scény, kdy Florence (poměrně přesvědčivá Rebecca Hall) zkoumá věrný model domu a objevuje v něm postavičky sebe samé, jsou dost podařené. A pokud jste opravdu tak nesnesitelní fajnšmekři, tak si to pusťte ve francouzském znění s anglickými titulky jako já, objednejte si k tomu bouřku s lijákem v závěru (jako já) a máte výsledek- čisté čtyři*. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale ale, copak se nám to tu vylouplo za vydařený duchařský horůrek... :-) Moc příjemné překvapení, The Awakening má zpočátku pomalejší rozjezd (avšak ani ten nemá šanci nudit), aby se to zhruba v polovině zlomilo v docela slušné duchařské běsnění. Horor s přesahem až někam k psychologickému dramatu byl přesně tím, co jsem po všech těch krvácích potřeboval vidět, protože toto má, lidi, vážně dobře napsaný scénář, dialogy nešustí papírem a člověka to zaujme na první dobrou, už jen díky krásné (trefně podzimní) atmosféře. Náladou takové menší (a méně profláklé) The Others. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nádcherne natočená britská chujovina. Tak krásný a poetický začátek zkazil tak bezduchý a konspirační závěr. Florencia co by svůdná feministka nastupuje na scénu v plně kráse, háže na mně bezbožné termíny a ovuluje vedou a technikou. Získá si mé srdce, no jak čas plyne, doléhá na ni tzv. syndrom vyhoření. Z úvodního nadšení je najednou únava, pokles výkonu, deprese, úzkosti, poruchy paměti... bla, bla, bla. V tom přijde ON a celý ten ne tak klasický horor zvrhne na z cela tak klasickou klišoidní sračku dnešních let. A ten úplný závěr, no to mně poser. 1/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama