Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (502)

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Já musím napsat, že i když horory z devadesátých let moc nemusím,a líbí se mi tak jeden z desíti, jednička Evil Dead se mi líbila. Držela napětí byla hororově zábavná. Ovšem druhý díl se jak si začal ubírat jiným směrem. Snaží se sice i děsit, ale chvílemi je až hodně směšný. Pro ostatní zřejmě dokonalé propojení. Pro mě nikoliv. Dvojka rozhodně slabší než lepší a originálnější jednička.

plakát

Psycho IV: Začátek (1990) (TV film) 

Prakticky zbytečné pokračování filmu Psycho. Někdo se chtěl zřejmě zviditelnit. Možná to byl zoufalý pokus o oživení série. Chudák Alfred Hitchcock, ten se musí v hrobě obracet. Jak už to tu někdo napsal ! Ne začátek, ale konec !

plakát

Psycho II (1983) 

Na začátku filmu je tu známá scéna z jedničky. Sice zkrácená, ale je tu. Trochu mě to překvapilo. Tvůrci nejspíše chtěli připomenout jakou scénou se vlastně Psycho proslavilo a jaká scéna všem nejvíce utkvěla v paměti. Jinak celý film podprůměr. Pochybuji, že by v reálném světě vůbec Batese pustili na svobodu ! Podprůměr.

plakát

Grave Encounters (2011) 

Grave Encounters mě utvrdil v jednom ! Kdo má až příliš vysoké očekávání,ve většině případů,je z konečného výsledku zklamán. A to se stalo i mě. Od tohoto hororu jsem prostě čekal o trochu více. Přece jenom starý a opuštěný blázinec, amatérská kamera, minimum světla - tohle všechno mělo vytvořit dokonalou hororovou atmosféru. Musím uznat, že se to i ze začátku filmu dařilo. Jenže poté to celé nějak upadá. Hodně věcí ve filmu bylo totálně nadsazených. Bylo tu hodně logických nedostatků, málo propracovanosti a amatérská kamera byla v některých fázích filmu hodně roztřepaná. Přišel jsem tak nejspíše o nejlepší části filmu díky této "vychytávce". Horory s amatérskou kamerou mám rád, ovšem tady mi to přijde hodně na škodu. Abych jen nekritizoval tak musím pochválit práci se zvukem a některé lekačky. Protože asi dvakrát za film jsem se doopravdy lekl. Jinak můj celkový dojem je spíše zklamání. Příště nebudu tolik očekávat !

plakát

Atrocious (2010) 

Já osobně bych Atrocious až tak nezatracoval. Je pravda, že film má opravdu nedostatků hodně. Ať se to týká okatého kopírování Záhady Blair Witch - amatérská kamera, noc, les, konečná scéna v domě. Inspirace je více než patrná. Do toho stupidní dialogy hlavních hrdinů. Dlouhou dobu se ve filmu nic neděje. Amatérská kamera je v hodně chvílích až extrémně roztřepaná, tudíž toho jde opravdu jen málo postřehnout. Nicméně abych jen nekritizoval a obhájil si nějak své hodnocení. Byly tu i dobré scény. Scéna se psem a studnou. A hlavně posledních asi 10 minut ať už se odehrávajích v lesním labyrintu nebo v domě. Mělo to pravou, hororovou atmosféru. I když jsem čekal jako většina lidí duchařinu, konec mě nijak nezklamal. Duchařin už bylo dost a konečná scéna natočená kamerou plus mrazivé fotografie od policie se mi líbily. A v neposlední řadě bych také pochválil dobrou práci se zvukem. Přes dvd přehrávač to opravdu dělalo ty zvukové efekty jaké mělo :) Proto poctivé tři hvězdy.

plakát

La Traque (2010) 

Z hlediska hororů, kde hlavním zabijákem je zvíře, určitě nadprůměr. Temná atmosféra v nočním lese dělá dost. Navíc z divočáků měl já vždy respekt. Do toho zajímavá zápletka s chemičkou. Atmosféricky lehce nadprůměrný horor. I pro jeho nevšednost dávám tři hvězdy. V procentech tak 51%

plakát

The Possession of David O'Reilly (2010) 

Nízký rozpočet tohoto filmu je více než evidentní. Jak už zde bylo několikrát zmíněno kamera ve filmu není sice amatérská, ale velice se tak snaží působit. Ztvárnění tzv. příšer mi přišlo až komické, neděsivé. A jak vlastně ohodnotit film, který se celý odehrává skoro jen v jedné místnosti ? A hlavně po tmě. V některých chvílích se opravdu špatně ve filmu orientovalo. A konec ? Ten mě taky velice zklamal. Hledal jsem opravdu něco ve filmu, abych tento film nemusel ohodnotit odpadem. A nakonec tu jednu jedinou hvězdičku, dám za chvílemi dobrou atmosféru v tomto filmu. Jinak pro mě po všech směrech zklamání.

plakát

Konec světa (1999) 

Jediná scéna, která mi po dlouhá léta uvízla v paměti byla uložená bomba do těla ženy v kavárně a následný výbuch. Spíše akční scifi, než horor.

plakát

Satan přichází (2006) 

Film docela nudný, hluchá místa, děj předvídatelný. Slabé filmové ztvárnění o příchodu Antikrista.

plakát

Téměř dokonalý zločin (2000) 

Velice dobře natočené. Sympatičtí herci. Skvělý příběh. Mě se to líbilo. Dobrý thriller/horor ! Na který bych se klidně podíval rád znovu.