Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (318)

plakát

Terapie pravdou - Série 1 (2023) (série) 

Swing and miss. Tohle mě docela minulo, postavy jsou schematické a nesympatické, vtipy nevtipné, jeden Harrison Ford to neutáhne. Trochu se to zvedne až v předposlední epizodě, ale nevím, jestli to úplně stačí. Na základě ohlasů a faktu, že je to od tvůrců Ted Lasso, jsem čekala něco jiného. 2,5*

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Jako je to parádní, i když místy malilinko přeplácaný (člověk by si to potřeboval pauznout a pokochat se vším, co se v konkrétním záběru děje - a tenhle pocit jsem měla tak padesátkrát za film) ale za ten zasranej cliffhanger na konci hvězda dolů, fakt.

plakát

Jen vraždy v budově (2021) (seriál) 

Kvalitativně to má vzestupnou tendenci, na "herectví" Seleny Gomez jsem si sice musela trochu zvykat, ale zápletka super, je to vizuálně krásné a v rámci možností i napínavé, a pokud chcete nekomplikovanou, ale rozhodně ne banální zábavu, určitě si Only Murders dejte.

plakát

Freddie Mercury, rozená hvězda (2019) 

Freddieho a Queen miluju jako málokdo, ale tohle mě zklamalo. Odfláknutý dokument, kde jsou jen rozhovory s lidmi, kteří měli ke Queen spíš dál než blíž, podkreslené pár nahodilými archivními záběry, plus nevyrovnané tempo, kdy se něčemu nahodilému věnuje až přehnaně detailní pozornost, ale spousta důležitých věcí je zcela opominuta a konec jen tak prosviští. Nového se fanoušek nedozví skoro nic. Škoda.

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Kniha nebyla bůhvíjaký zázrak, a i seriál je v první polovině zdlouhavá nuda, herecké výkony dost nepřesvědčivé (Sam Claflin je prostě na roli teenagera už moc ošlehaný) a děj rozbředlý, ale zhruba v šestém díle se to rozjede a závěr už je absolutní paráda (v roli staršího Billyho už je Sam Claflin špičkový a za výkon v posledním díle bych ho nominovala na všechny ceny.) Škoda jen, že tvůrci oproti knize udělali některé změny, které podle mě nedávaly moc smysl (původní člen kapely, Teddyho smrt, závěrečná konfrontace mezi Daisy a Camilou - to všechno v knize vyzní jinak) a ubraly z příběhu hodně silných momentů, které se bohužel nepodařilo nahradit jinde. Takže dojmy takové smíšené, ale už kvůli tomu poslednímu dílu jsem ráda, že jsem vydržela do konce.

plakát

Ve jménu nebes (2022) (seriál) 

Wow. To si tak člověk celý život myslí, že mormoni jsou takoví neškodní podivíni, a oni jsou to ve skutečnosti pěkný ku*vy. Tenhle seriál je poučný, fantasticky zahraný a napínavý do poslední chvíle, i když od začátku víte, kdo je vrah a jak to dopadne. Andrew Garfield předvádí životní výkon, ale všichni bratři Laffertyové mu zdatně sekundují, atmosféra je patřičně tísnivá a k vzteku. Jestli chcete vidět, jak dneska ještě pořád přemýšlí spousta mužů (nejen mužů, a bohužel nejen mormonů), rozhodně se podívejte. Je to děsivý.

plakát

Babylon (2022) 

Well THAT was stupid.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

To muselo dát takový práce... přitom taková blbost, co? Cameron zkrátka rád potápí věci. Bohužel k té potápějící se lodi i zrecykloval hudbu z Titanicu. A jestli se na to budu dívat ještě někdy (unlikely, ale kdo ví), zahraju si drinking game na slovo FAMILY.

plakát

Šílená noc (2022) 

Harbour jako permanentně nasraný a/nebo nalitý Santa je samozřejmě k sežrání a krade si film pro sebe. Bohužel všechno okolo něj je neoriginální, nelogická a špatně zahraná nuda s velmi nevyrovnaným tempem, které nepomůžou ani celkem roztomilé odkazy na Die Hard a Home Alone. Těmhle klasikám se bohužel Violent Night přes veškerou snahu nevyrovná.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Ty peníze jsou na tom vidět, obsazení je skvostné a vizuálně je to vymazlené (ačkoli by člověk řekl, že představa středověku jako "hnus, šeď a bláto" už je překonaná, ale co se dá dělat). Nicméně scénáristicky je to slabé - i kdybych to brala jen jako fikci neinspirovanou českým vojevůdcem - a konec je fakt mimo (ženská stojí jak trubka a čumí, pak jako "řešení situace" skočí do vody a nakonec umře? Proč?). Tahle hra na český Braveheart prostě nevyšla.