Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (473)

plakát

DORO: 20 Years a Warrior Soul (2007) 

Ačkoliv hudba Doro Pesch byla na mě vždy moc jemná a uhlazená, tak živě tomu právě sama zpěvačka dodává takovou šťávu, že je to mnohem výraznější než na cd a vždy se k tomuto live dvd jednou za čas rád vracím.

plakát

Heaven and Hell: Live from Radio City Music Hall (2007) (koncert) 

Ačkoliv je Ozzy Osbourne velmi solidní vokalista, vždy jsem dával v Black Sabbath přednost hlasově šťavnatějšímu a rockověji znějícímu Ronnie Jamesi Diovi, který i zde ukazuje svou obrovskou sílu a vitalitu.

plakát

Lita Ford: The Complete Video Collection (2003) (hudební videoklip) 

Kdo má rád melodický hard rock, určitě si přijde na své. Pěvecky je tato dáma v žánru hard ´n ´ heavy jednou z nejvýraznějších zpěvaček spolu s Doro Pesch či hlasově výtečné a univerzální Sharon den Adel.

plakát

Sympatický dareba (1966) 

První polovina filmu je na slušné úrovni, druhá půlka a zejména konec byl výrazně slabší, jako kdyby autor nevěděl, jak to má uzavřít. Vzhledem ke slabé gradaci příběhu se jedná pouze o průměrné dílo.

plakát

Policejní akademie (1984) 

Geniálně vymyšlená komedie propracovaná do detailu. Špičkový scénář, skvělí herci, perfektní hudba. Není co dodat...

plakát

Přítelkyně pana ministra (1940) 

Film o tom, jak díky pomluvám jedna obyčejná dívka ke štěstí přišla. Scénář byl výborně zpracovaný a k první polovině nemám nejmenší námitku, avšak druhá půlka příběhu zcela zaostala za tou první i díky neustálému vyhrávání moravské kapely namísto plynutí děje (a to nemám vůbec nic proti takto odsýpavým peckám :-D), takže se z filmu stal spíše muzikál. Přesto solidní průměr, ale mohlo to být i za čtyři kousky nebýt příliš dlouhé hudební vložky. Zajímavostí je, že Olda Nový s Mandlovkou opravdu žil a dá se říci, že ji pomohl k úspěšné herecké kariéře, ona se mu však odměnila špatným způsobem, jako ostatně každému, kdo už se ji nehodil tzv. do krámu.

plakát

Jak se to dělá (1999) (seriál) 

Parádní vzdělávací pořad o výrobě na první pohled běžných věcí okolo nás, protože zjistíme, že ve skutečnosti vůbec tak běžné nejsou.

plakát

Šahrazád (1985) (TV film) 

Ačkoliv obvykle preferuji, když hlavní role ztvárňují ostřílení bardové, tak v této pohádce jsem byl naopak potěšený dvěma pro mě neznámými představiteli, kteří nejenže výborně své role zvládli, ale přidalo to i na autentičnosti celého příběhu. Nádherná pohádka a jedna z mála námětově nečeských, ke které se vždy budu velmi rád vracet. Taktéž hudba je zde famózní a výtečně doplňuje celkovou atmosféru, což u současných (scénáristicky a zpracováním většinou nekvalitních pohádek) velmi postrádám. Vřele doporučuji a hodnotím plným počtem bodíků.

plakát

Dobře situovaný pán (1939) 

Komedie nijak nevybočuje z řad průměru, je zde však hezkým způsobem nastíněno, jak postarší pán pomáhá při studiiích finančně dceři své služebné, přičemž si ji (tu dceru) chce vzít i za manželku, ta však odmítá. V hlavních rolích osvědčená "třeštiprdla" Pešek+Ferbaska a navíc tradičně skvělý výkon pana Marvana, za kterého dávám hvězdu navíc.

plakát

Podivné dědictví (1972) 

Jeden z těch pětihvězdičkových filmů, kde si zahrál Terence Hill bez svého parťáka Buda Spencera. Milá podívaná.