Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (66)

plakát

Saw X (2023) 

SPOILER: Chtěl jsem dát i 5 hvězd, ale o tu poslední film připravil jeho konec, který sice byl jakýmsi zvratem v ději, ale trest/hra pro hlavního záporáka vlastně ani nebyl. To vážně po tom všem jen vystrčí hlavu z kurníku a cajk? Achjo... Na stranu druhou jsem váhal, že dám i jen 3 hvězdy, ale 4. si naopak zasloužili původní herci, kteří tomu dodávají pravou nostalgii. Kéž by se vrátili a rozjeli sideline s touto původní formací... well, let's see... 75 % za mě fair hodnocení.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

NE, NE, NE! Proč tento Bond musel přijít až na sám konec. ANO, ANO, ANO! Tento Daniel Craig se mi líbí. Film je velmi kvalitním a důstojným rozloučením se s patnáctiletou érou postavy agenta 007. Nechybí hezké propojení s předchozími díly a dějové zakončení příběhu, emoce všeho druhu, sarkastický humor a dalo by se říct, že díky tomu, že se postava agenta 007 nebere tak vážně jako v předchozích dílech tomu celému dodává šmrc a noblesu, která se mi líbila u Pierce Brosnana. Záporák mi oproti ostatním hodnotících přijde akceptovatelný, má svůj důvod, za kterým si jde i způsob, jak ho dosáhnout. Líbí se mi "doupě" záporáka i velmi decentní podbarvení řady momentů staršími soundtracky. To vše elegantně propojuje moderní snímek se staršími filmy. A zápletka, se kterou se divák loučí s agentem 007 je prostě geniální a dojemná.... jo a mimochodem, to, že zde máme dva agenty 007 a Daniel Craing jím je až ke konci... "it´s just a number!!!"

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Za mě naprosto skvěle zvládnutá práce scénáristů, režie, kameramana, střihu, podbarveno poutavou hudbou, skvěle vygradované vztahové linie napříč díly 3 až 6 a k tomu všemu, jako třešnička na dortu, naprosto vynikající výkony všech hlavních i vedlejších rolí v čele s Tomem Cruisem. Tohle se prostě nemůže nelíbit! PS: konečná akční scéna, kdy divák "neví" je dokonalá.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Jak horory nemusím, obě dvě série mě velmi příjemně překvapily a divák prostě chce vidět další a další díl! První série byla více hororová, co si budeme povídat, tahle naopak měla velmi emotivní, silné zakončení, které mě dostalo. Pro mě 90 % zaslouženě, neboť to celé bylo *perfectly splendid* !!

plakát

Noví mutanti (2020) 

Čekal jsem mnohem víc... má to nálepku hororu, ale horor to není, má to nálepku X-Men, ale X-meni jak je známe to taky pořádně nejsou... mutace ve stylu změny v prašivého vlka, navíc u postavy, kterou hraje Maisie Williams aka Arya Stark (.... pokus o vtip scénáristů?)... no, zklamalo mě to, ačkoliv to mělo tak obrovský potenciál... 60% max.

plakát

Jak vyrobit vraha - Série 1 (2015) (série) 

Z pohledu právníka... za předpokladu, že všechno důležité bylo do dokumentu pojatu, pak je tohle prostě jedna velká bezmoc, drásá mi nervy sledovat, jak systém ničí tolik životů počínaje obviněným, jeho rodinou, jeho vlastními advokáty, kteří bezmocně přihlíží, jak systém velmi strukturovaným a sofistikovaným způsobem vytváří mozaiku pochybných skutečností a jak porota 12 více či méně vzdělaných LAIKŮ potvrzuje to, co si systém přichystal... uf, ani nevím, jestli chci sledovat 2. sérii, ačkoliv dokument je to brilantní a pokud nic, tak tohle by měl vidět každý!!! ... EDIT: beru zpět, se zaujetím budu sledovat druhou sérii, která navazuje na sérii první!

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Chtěl jsem srovnávat s Rivalové, dokonce jsem prvních 20 minut filmu srovnával , ale to prostě nejde! Tohle jsou ty filmy s velkým F, které se zapisují do historie kinematografie, stejně jako jsou jezdci s velkým J, kteří se zapisují do historie motor-sportu a o kterých jsou tyto "F"ilmy točeny. Bravurně zvládnuté, vtipné, smutné, napínavé, se spoustou nadupaných aut. Krása, krása, nejde jinak než 5 hvězd!

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Film, který si zaslouží v rámci terminátor ságy být v červené knihovně. Děj utíká rychle, akční scény natočené důvěryhodně, hudební podtext taky dobrý, slušných 75 %.

plakát

Joker (2019) 

Deprese, deprese, občas humor, deprese, deprese.... výsledek? Joker, který se mi líbi (byť mírně jiným způsobem) tak, jako legendární Heath Ledger. 90 % zaslouženě.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Naprosto brilantní počin, kterému nemám co vytknout.... snad jen, že to bylo tak krátké. Děkuji a tleskám!