Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Výborný akční film, kterému přidává na atraktivitě fakt, že byl natáčen i v zasněžené Praze. Celý děj se točí kolem bývalého elitního zabijáka Jasona Bourna a i když to zní neuvěřitelně, tak celou dobu ani trochu nenudí. Za celou dobu trvání filmu je v něm dostatek akce a různých akčních scén, takže se člověk o čas v tu dobu absolutně nezajímá. A to je dobře film nás vtáhne do děje, ale rozhodně tvůrci věděli, kde jsou mantinely, protože přílišná akce a různé honičky by byly také na škodu. V tomto filmu se ve výborném světle ukázal Matt Damon, kterého jsem předtím nebral jako herce moc vážně, ale dokázal mi, že zahrát umí přímo brilantně. Zdatně ho doplňuje německá herečka Franka Potenta, která není moc známá, ale do filmu se náramně hodí a prospívá mu. Celkově bych tento film zhodnotil jako velmi zdařilý a jsem rád, že se na natáčení podílela i česká strana.

plakát

Aj múdry schybí (1998) (pořad) 

V Česku máme pořad Nikdo není dokonalý na slovensku mají zase Aj múdry schybí. Já osobně jsem viděl jen pár dílů a potom největší perly na internetu a úplně mi to stačilo. Nevím jestli ti lidé jsou opravdu tak hloupí nebo si tvůrci pouze vybírají různá individua. Ať je to jak chce, tento pořad má především pobavit a to se mu daří opravdu mistrně.

plakát

Ali G: Bling Bling (2001) 

Další pecka z dílny tohoto legendárního anglického komika. Scénky s Beckhamem a Posh jsou dnes již legendární.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

A vy jste ho vykouřil koňovi!....hloupý, ale zároveň velmi vtipný humor.

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Už to není takové jako dříve, ale pořád velmi kvalitní výuka německého jazyka. Možná, že by se toto nové zpracování mohlo starším vydáním i vyrovnat, ale to by jednotlivé díly nemohly mít takové výkyvy. Jeden díl je geniální, člověk vzpomíná na staré dobré časy, ale jakmile se podívá na další je znechucen, ale i přesto jsem rád za to , že tento kultuvní cyklus opět vznikl a já se u něj mohl výborně bavit a vzpomínat na starou dobrou Českou Sodu.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

O něco málo slabší než Šifra mistra Leonarda, aspoň tak to vidím já. Každopádně knihy Dana Browna jsou dobrá inspirace pro filmové režiséry, těším se na Poslední symbol:)

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Těžko říct, jaký úspěch byl měl tento pořad bez Zdeňka Pohlreicha. To on je základním kamenem a úspěchem celého tohoto pořadu a tvůrci si to moc dobře uvědomují. Ze začátku mě přehnaná agresivita ze strany Pohlreich vadila, ale postupem času člověk nějak otupí a už to ani nevnímá, tím samozřejmě nechci nikoho bránit a obhajovat , ale nikdo z nás se Pohlreichovi nemůže divit, že jedná tak prudce, když kolikrát v televizi vidím taková díla, za která by se styděl i nějaký učeň. Postupem času bych dokonce řekl, že se mi Polreich jako hlavní aktér zamlouvá pořád více, říká co si myslí, snaží se o to, aby česká gastronomie měla aspoň nějakou úroveň a že je to vyjadřuje způsobem, který nemusí být každému po chuti je jeho věc. Jako milovník jídla tento pořad prostě musím milovat!

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Od původních dílů Asterixe a Obelixe se tento film velmi liší. Např. výběrem hl. postav, Obelixe hraje stále vynikající Gérard Depardieu, ale např. Asterixe a nebo Panoramixe hrají naprosto neznámí herci, kteří na filmovém plátně nedokáží člověka přesvědčit. Ale tento film je tu hlavně pro pobavení diváků a na jednotlivé herecké výkony se až tak nehledí. Děj plyne rychle, námět Olympijských her je výborný a disciplíny v nichž hlavní hrdinou soutěží dokáží pobavit ( Schumacher apod. ) . Dále bych vyzdvihl vtipný výběr některých vedlejších herců, můžeme tak vidět např. Zinedina Zidaneho, Jeana Todta, Michaela Schumachera a nebo např. hvězdu bojových sportů Jeromea Le Bannera. Tito herci děj aspoň trochu rozproudí a přitáhnou diváky k obrazovkám. I přes těchto pár pozitivních jevů se, ale jedná o zcela průměrnou komedii, která člověka nevytrhne ze sedačky, ale dokáže slušně pobavit ( a o tom to je ) . Nebránil bych se dalšímu dílu.....

plakát

Bastardi 3 (2012) 

Hodina a půl utrpení. Herecké výkony tragické a děj je stejně rozstroušený, jako skleróza mého dědy o návaznosti raději pomlčím. A taky moc nechápu co nám tím Magnusek chce pořád říct, ano je tady asi nějaký problém, ale točit kvůli tomuhle takovou žumpu snad není třeba, dá se na to upozornit i snesitelnějším způsobem. Po prvním filmu, který se dal v rámci mezí ještě snést jsem čekal, že Magnusek půjde nahoru, ale druhý díl byl ještě horší a třetí díl aspiruje na cenu sračka roku, prostě hrůza ...Jinak si tohoto filmu necením ani na tu jednu hvězdičku, ale musel jsem jí dát, protože jsme se konečně dostali na konec této "trilogie" a mé utrpení je tak u konce.

plakát

Bídníci (1998) 

Vynikající film postavený na románu Victora Huga. Předem bych měl říct, že pro podobné francouzské filmy mám slabost, líbí se mi na nich ten historický nádech spojený s vynikajícími herci a většinou i hudbou. Zrovna tento film jsem viděl nesčetněkrát a nikdy mě neomrzí. Velmi dobře totiž zobrazuje historii Francie v době po velké franzouzské revoluci. I když zrovna v tomto zpracování toho moc z Francie, respektive Paříže vidět nemůžeme, protože většina scén se natáčela v Praze a blízkém okolí. A možná právě výběr natáčecích míst ubírá tomuto snímku trochu na atraktivitě, aspoň co se týče českého diváka. Ale abych nemluvil jenom okolo, tak musím vyzdvihnout výkony ústředních postav a to zejména Liama Neesona a Geoffreyho Rushe, který v podání puntičkářského a neoblomného komisaře Javerta exceloval. Líbila se mi také Uma Thurman v roli Cosssetini matky, vidět Umu v podobném filmu je docela paradox, protože většině z nás se při vyslovení jejího jména vybaví sekání hlav v Kill Billovi. Výborná je také hudba, která výborně doplňuje slabší místa a je k filmu naprosto adekvátní. Zkrátka tenhle film musím hodnotit jenom kladně, protože pro něj mám slabost a vždy ho rád uvidím.