Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Miracle Mile (1988) 

Na tuto komedii jsem narazil v měsíčníku Cinema, kde byla zařazena v rubrie Cinema Kult. Předčila veškerá má očekávání. Obsahuje řadu absurdních scén - scéna u taxi pumpy, umírání na eskalátoru, groteskní scény rabování a paniky... Hlavní hrdina hledá pilota vrtulníku ve čtyři ráno v přeplněné posilovně a aerobik clubu (!) a nachází blond Ramba v čelence. Snímek je vůbec doslova zaplněn armádou bizarních postaviček. Od hlavní hrdinky, která vypadá jak fretka pod valiem, po osazenstvo nočního fast-foodu - Linda s "mobilem", drsný černý kuchař očekávající apokalypsu, neprchající travesti host u baru nebo oba rodiče, kteří spolu 15 let nemluví. Pokud budeme brát film jako parodii, budiž....nebo jako osmdesátkový RETRO VHS úlet.

plakát

Hrdost a sláva (2008) 

Moralizování amerických zkorumpovaných policistů...ohrané elpíčko z USA.

plakát

Špindl (2017) odpad!

Jméno pana režiséra mě zavedlo nahlédnout do žumpy české kultury. Režisér několika výborných historických snímků (za všechny Pramen života), ba i filmů o lásce a vztazích (Soukromé pasti, Láska je láska) stvořil pomatenost jak z filmografie devastátora filmového umění Tomáše Magnuska. Snad při obhlídce lokací uklouzl a uhodil se na náledí do lebky... Tolik výborných herců získal pro spolupráci - např. Oldřich Navrátil, který jako klenot vybrousil postavu tatínka z Bylo nás pět, je zde totální figura v křeči, nevtipná až trapná. Anna Polívková je nesporný talent, která má poslední dobou vyloženě smůlu na totální propadáky. I zde působí jako ochotník červenokosteleckého divadelního souboru. Kdo může být cílovou skupinou tohoto filmu? Matky s laktační psychózou užívající silná antidepresíva, osoby po lehké mrtvici či lobotomii nebo chovanci ústavu pro mentálně postiženou mládež v Chotělicích. Zde není prakticky co kladně ohodnotit. Neuvěřitelně hloupý scénář, primitivní nevtipné dialogy, toaletní humor, herecké nevýkony a naprostá absence čehokoliv umělecky přínosného. Jelikož pan režisér ještě tvoří po stejné linii (viz.Věčně tvá nevěrná), zoufale do tmavé noci volám: Zastavte Cieslara! Magnuska radši taky! Jiří Strach na Hrad!

plakát

Hejkal (1978) (TV film) 

Pohádku jsem opět viděl po čtyřiceti letech a mé pocity z dětství se vrátily. Scéna, jak hejkalovi chutná lidská strava, by se mohla používat v rámci terapie při léčbě anorexie. Zkrátka je to klasické poctivé národní retro. Zdeněk Řehoř je nehynoucí legenda.

plakát

25. Český lev (2018) (pořad) 

Suché česko-slovenské předávání, bez nápadu, vtipu nebo emocí.

plakát

Restaurace (1983) (TV film) 

Socialistická soft erotika - Zdena Hadrbolcová zcela bez závoje v kombinaci s restauračním pornem - hovězí na víně s dvojkou červeného 24.40 Kčs!!!