Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov o skorumpovanych policajtoch, tentokrat z protidrogoveho, ktori sami obchoduju s drogami, ale su tu aj ti spravni policajti, ktori s tym nechcu mat nic spolocne. Zo zaciatku mi to bolo dost nejasne, ale neskor ked sa postava Colina Farrella riadne vyprofilovala, mi bolo vsetko hned jasne a dost ma zaujimalo, ako sa zachova Edward Norton. Tento film mi pripominal napr. krimi dramu SERPICO (1973) s Al Pacinom, akcny thriller VYJEDNAVAC (1998) so Samuelom L. Jacksonom alebo STREET KINGS (2008) s Keanu Reevesom - vsetko filmy o skorumpovanych policajtoch. Ak vas tieto filmy bavili, mohol by vas bavit aj tento s kvalitnym hereckym obsadenim. Prvu polovicu som sa zdrziaval pri troch hviezdickach, ale druha polovica pridala na plyn, takze som bol spokojny. ________ Colin Farrell - (Jimmy Egan) +++ Edward Norton - (Ray Tierney) +++ Jon Voight - (Francis Tierney, Sr.) +++ Noah Emmerich - (Francis Tierney, Jr.) +++ Jennifer Ehle - (Abby Tierney) +++ John Ortiz - (Ruben Santiago) +++ Ramon Rodriguez - (Angel Tezo) +++ Produkcia: Toby Emmerich +++ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Stát se policajtem. Mít zaslouženou úctu. Chodit v uniformě, mít odznak. Ta HRDOST, kterou jsem cítil. Skoro i SLÁVU. A všechno jsme to zahodili….“ Rodina policajtů, kde čest policajta je zároveň její ctí. Zemřou čtyři chlapi. Vyšetřování – prostě poldové v práci. Někdo pátrá, jinej má zas ,,svoje“ metody, jak dostat z hajzlů pravdu. A všichni žijí i svůj život. Přirozenej běh věcí, kde nejzajímavější postavou je ta E.Nortona. Kdo tohle už neviděl? To zajímavější se začne odehrávat v závěrečné třetině. Po nalezení vraha. Film přestane být běžnou kriminálkou a začíná být dramatem. A možná právě proto tento film, kde na začátku jsou všichni ,,ti dobří“ a na jehož konci je to ,,zase jen“ policie, stojí za zhlédnutí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval, je nutné věřit všemu,co nám předkládá a vzhledem k tomu, že je skvěle zpracován i odehrán, není vážně těžké přijmout fakt, že ve vyšších sférách policie ještě mohou existovat lidé, pro které vlastní svědomí, nebo chcete-li, hrdost a sláva, převyšuje pojmy jako rodina a loajalita. Drsná krimi s morálním přesahem zároveň předvádí všechnu špínu velkoměst, která u strážců zákona může po delším styku způsobit necitlivost, cynismus i falešný pocit neomezené moci nad životy těch, o kterých se domnívají, že morálně stojí o několik tříd níž a možná si nikdy neuvědomí, že nastoupili vlastní zločineckou cestu, která není patrná na pohled, neboť jí kryje odznak a uniforma. Skvělý Edward Norton, který bývá tak úsporně obsazován, že jsem málem zapomněla :-(. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady kriminálek o hodnejch a zlejch policajtech, kterých se v poslední době objevilo docela dost. Tahle ovšem nijak moc neoslní. Příběh je sice docela dobrej a vztahy v policejní rodině jsou dost dobře popsány, jenže režisér jede celou dobu přinejlepším na půl plynu. Celé je to pomalé, žádná scéna vás nějak moc nezasáhne a celý je to až moc dlouhý. A nějaká ta pořádná akce by se tady taky hodila. A ke konci už mi bylo jedno jak to celé dopadne. Aspoň že ti neselhávající herci to drží za každé situace, zvláště Colin Farrell je tady výbornej. Jinak je to spálená šance a jedna z těch kriminálek, na kterou se brzy zapomene. Kdyby to natočil třeba takový Ayer, tak by to určitě byla lepší jízda. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Tak a je to... Právě mě Edward Norton přesvědčil o svých hereckých kvalitách a že si to své místo mezi mými oblíbenci zaslouží. Popravdě nechápu, proč tu v hodně příspěvcích vidím negativní komentáře k O'Connorově režii, protože z tohohle scénáře vymáčkl maximum. Obsazení bylo rovněž výtečné, rodina plná policajtů snad nemohla mít lepší aktéry a že to bylo přesvědčivé představení. Dojemný a dramatický závěr vynesl Hrdost a slávu o třídu výš.... 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)
  • Snímek vypadá jakoby byl celý natočen ruční 16 mm kamerou. Kameraman Declan Quinn ale natáčel na 35 mm formát. Roztřeseného efektu ruční kamery dosáhl zavěšením přístroje na gumové šňůry, které dodaly "houpavý" efekt. (FilmFan24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama