Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 808)

plakát

Solncepjok (2021) 

Hodně rozporuplný film. Nelze mu vytknout, že by nebyl dobře natočen. Ano, je to úchvatná válečná podívaná. Včetně hodně brutálních scén, zejména na začátku. Ukrajince si prostě divák musí zhnusit a získat k nim nenávist. A to je největší problém tohoto filmu - pohled na věc pouze z jedné strany, a to ruský pohled.

plakát

Major Grom: Morový doktor (2021) 

Zbytečně dlouhý komiksový film, na kterém toho moc zajímavého a nevšedního nebylo. Užvaněné scény, které se zdály nekonečné. Rád na to zapomenu.

plakát

Voyeuři (2021) 

Pěkně vygradovaný thriller, kterému nechybí zásadní dějový zvrat. Ačkoli na začátku jsem se trochu nudil, nabralo to pak šťávu a už jsem se nemohl odtrhnout. Atmosféra byla opravdu podmanivá. Stejně jako představitelka hlavní role. Jen ten závěr mohli autoři vynechat, to už bylo zbytečné a přehnané. A trochu to sráží celkový dojem.

plakát

Stillwater (2021) 

Skoro 2,5 hodiny naprosto jednoduchého příběhu bez větší zápletky či překvapení. K tomu zcela nemožný Matt Damon, na kterého raději ani nejsou záběry v detailu, protože je až moc kamenný. Strašné to není, ale povedené také ne. Podruhé už bych to absolvovat nechtěl. 3-

plakát

Pomsta (2021) 

Kdo má rád bezduché akční střílečky, tomu se to bude líbit. Ostatní ať se raději vyhnou obloukem. Jinak je čeká maximálně kvalitní spánek. Ale jinak je to natočené dobře.

plakát

Reminiscence (2021) 

Film ve mě vyvolával hodně rozporuplné pocity. Některé pasáže jsou naprosto úchvatné, až jsem skoro nedýchal. Ale pak přijde pád a nechápu, co se vlastně děje, proč jsou scény jako z jiného filmu a navíc naprosto o něčem. Takový nevyrovnaný a rozpolcený film nechci podruhé vidět.

plakát

Chlapci a chlapi (1988) (seriál) 

Hodně naivní pohled na vojenskou základní službu v době totality. A zcela zkreslený pohled. Na druhou stranu jsou utrápené scény odlehčené těmi, kde je ona naivní nereálnost vidět na první pohled. Pak to opravdu baví. Ale jinak se jedná o pouhou propagandu.

plakát

Rain Man (1988) 

Hodně dlouho jsem tento film neviděl, ale moc rád jsem si ho zase připomněl. I když je nezapomenutelný. To z něj udělal vynikající Dustin Hoffman, kterému Tom Cruise zjevně nestačí. Nicméně je to naprostá klasika. I když hodně divácky přitažlivá, naplněná humornými situacemi. Ale aspoň u toho divák nepláče tak, jak se mi to běžně stává u podobného snímku Jmenuji se Sam.

plakát

Děvjatajev (2021) 

Rusové zkrátka válečné filmy umí a tento nebyl výjimkou. Ano, byl už hodně hollywoodský. Ale tak trochu jinak. Obvyklé věci v něm byly ztvárněny jinak, než jsou obvyklá filmařská klišé. A to se mi líbilo. Celou dobu jsem se bavil a vlastně skoro ani nedýchal. Útěk je natočen naprosto úchvatně.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Nelze nenapsat, že se jedná o typickou Disneyovku. To říká vše: všechno je barevné, bezproblémové, usměvavé, hodně naivní. Děj jako kdyby vypadl od Indiana Jonese, jen trochu víc sluníčkovější. Ale když jsem si zvykl na pohádkové provedení, tak jsem se nakonec docela bavil. Příjemně se na to dívalo a nebylo třeba přemýšlet. Občas takové zábavné filmy neškodí. Pro děti to jistě bude dobrodružství jako hrom.