Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Obsahy (88)

A Day of Fury

A Day of Fury (1956)

Jagade (Dale Robertson) potká na jedné ze svých cest Allana Burnetta (Jock Mahoney), šerifa místního městečka West End, který je na stopě zločince Kenleyho. Jagede se od něj dozvídá, že má ve městě ten den svatbu s jistou Sharman Fulton (Mara Corday), kterou zná i on. Zachrání při rozhovoru šerifův život a šerif je od teď jeho dlužníkem. Ve městě Jagade, při sebeobraně zabije člověka. Místní obyvatelé jsou pobouřeni a žádají proto Allana aby zasáhl. Ten však do průběhu Jagedových věcí nezasahuje, a tak se ve městě mezi místními stupňuje násilí.

A Distant Trumpet

A Distant Trumpet (1964)

Do pevnosti Fort Delivery přijíždí mladý poručík Matt Hazard (Troy Donahue). Čerstvý absolvent vojenské školy West Point. Zatímco v okolí pevnosti jsou jednotky stále napadány Apači pod vedením náčelníka War Eagla, posádka pevnosti není dbalá disciplíny, a tak musí poručík nastolit kázeň a vojenský pořádek a vypořádat se s Apači jednou provždy.

A Thunder Of Drums

A Thunder Of Drums (1961)

Do vojenské pevnosti Fort Canby přijíždí mladý důstojník Curtis McQuade (George Hamilton), který zde potkává svou lásku Tracey (Luana Patten). Ta se má v nejbližších dnech vdát za jeho přítele Greshama (James Douglas). McQuade však není připraven se s touhle zprávou jen tak smířit. Tou dobou se v okolí pevnosti vyskytují tlupy vraždících Komančů a problém je potřeba řešit. Kapitán pevnosti Maddocks (Richard Boone) se snaží ke konfrontaci přistupovat opatrně vzhledem k malému počtu vojáků pod jeho velením. Jednoho dne ovšem vraždění Komančů přeroste přes akceptovatelnou mez.

Along the Great Divide

Along the Great Divide (1951)

Len Merick (Kirk Douglas) coby federální maršál se náhodou dozví o lynčování a věšení bez soudu. Přispěchá se svými zástupci okamžitě na pomoc. Když dorazí na místo popravy, je už provaz na stromě a odsouzený strká hlavu do oprátky. To však jako příslušník zákona nemůže dovolit a tak bandě rančerů 'odsouzeného', obviněného z krádeže dobytka a vraždy, odváží do Santa Loma. Po cestě se ještě zastaví u zajatce Timothy Keitha (Walter Brennan), kde potkají jeho dceru Ann Keith (Virginia Mayo). Ta svého otce nemůže opustit a tak vyráží na cestu s nimi. V patách jsou jim ovšem rozzuření rančeři a před sebou dlouhá a nemilosrdná poušť.

An Eye for an Eye

An Eye for an Eye (1966)

Bývalý lovec odměn Talion (Robert Lansing) se jednoho dne vrací domů. Svůj dům však nachází v plamenech. Jeho žena a syn jsou zavražděni. Talion se musí ještě jednou vydat na cestu nájemného lovce. Po cestě potká Bennyho (Patrick Wayne), který je také nájemným lovcem a společně se vydávají po stopách vrahů. První střetnutí s nimi ovšem dopadá fatálně pro oba.

Another State of Mind

Another State of Mind (1984)

Dokumentární vyprávění o americkém turné kapel Youth Brigade a Social Distortion, které proběhlo v létě roku 1982. Tihle pankáči z L.A. si přestaví školní autobus a s nadšením vyráží vstříc prvnímu městu, ale turné je dlouhé a ponorková nemoc a starý dopravní prostředek pro děti si vybírají svou daň.

Apache Rifles

Apache Rifles (1964)

Arizona 1879. Kmen Apačů je na úniku z rezervace a kapitán Green (Peter Hansen) je jim s posádkou na stopě, leč marně. Jednoho dne proto dorazí kapitán Jeff Stanton (Audie Murphy), aby Greena vystřídal. Stantonovi se nakonec pomocí léčky podaří indiány skutečně kontaktovat a uzavřít s nimi dohodu, že území rezervace bude bedlivě střeženo před zlatokopy. Vše funguje tak jak má, ale zlatokopům se nelíbí, že nemohou těžit zlato, a tak se všemožně snaží porušit mír mezi Apači a armádou.

Best of the Badmen

Best of the Badmen (1951)

Jeff Clanton (Robert Ryan) pochytá zbylé konfederační vojáky, kteří se dosud po skončení občanské války nevzdali. Slíbí jim, že ačkoliv jsou desperáti, mohou po složení přísahy volně odejít. Ti se tedy vzdají. Po příjezdu do pevnosti je ovšem chce místní muž jménem Fowler (Robert Preston) s vidinou odměny předat zákonu. Clanton na něj nebere ohled. Při odříkávání slibu přísahy se však lidé začnou bouřit a Jeff při obraně zastřelí jednoho civilistu. V ten den byl již propuštěn z armády, a tak ho za to postaví před soud, který ho usvědčí z vraždy. Ocitá se tak ze dne na den v roli psance.

Black Bart

Black Bart (1948)

Charles (Dan Duryea), Lance (Jeffrey Lynn) a Jersey (Percy Kilbride) jsou tři vyhnanci, kteří nectí zákony. Jednoho dne se ovšem jejich cesty rozdělí, když Charles už má dost všech těch špatností a rozhodne se odjet do Kalifornie. Tam ale potkává svého starého známého, který mu ihned dává příležitost zbohatnout, a tak se z Charlese stává slavný lupič Black Bart.

Blowing Wild

Blowing Wild (1953)

Těžební vrt Jeffa Dawsona (Gary Cooper) a jeho společníka Dutche Petersona (Ward Bond) je zničen bandity. Bez peněz se proto vydávají do města najít si práci. Při hledání narazí na muže, který jim práci nabídne a oni souhlasí. Ještě toho dne Jeff s Dutchem potkávají svého starého kamaráda Paca (Anthony Quinn), který je úspěšným naftařem. Nabízí jim pomoc, tu však odmítají. Druhý den po vykonané dohodnuté práci zjistí, že byli podvedeni a navíc je Dutch zraněn. Jeff proto stále bez peněz přijímá práci u Paca. U něj v domě však potkává svou starou známou Marinu (Barbara Stanwyck), která k němu stále chová jisté city. Jeff ví, že z toho budou problémy. Navíc Pacovi začnou vyhrožovat bandité a s tím se musí něco udělat.

Bláznivá mise 3

Bláznivá mise 3 (1984)

Druhé volné pokračování této akční-komedi-taškařice kde hned na začátku unesený Sam (Sam Hui) se zaplete s bandou lupičů, kteří jsou zamaskování za falešnou anglickou královnu a Jamese Bonda. Sam jim vše uvěří v naději, že pro ně bude loupit v zájmu anglie a tak pro ně ukradne vzácné diamanty. Na případ je přidělen Samův dobrý přítel Kodyjack, který mu v den loupeže dělal nevědomky alibi a tak Sama kryje. Pravda nakonec výjde najevo a tak Sam s Kodyjackem se pokusí zhatit plány zákeřných podvodníků společně.

Bláznivá mise 5

Bláznivá mise 5 (1989)

Dvojce zlodějů odcizila pašerákům s hliněnou armádou čínskou obdobu excalibru. Obviněn je Sam a Cody Jack, protože se zloději vydávali za ně. Pašeráci i policie jim je v patách. Podaří se jim na duo zlodějů narazit, avšak policie všechny čtyři zatkne a pošle do vězení. Nakonec dostávají všichni druhou šanci, když slíbí, že pomůžou čínské vládě získat zpět hliněnou armádu.

Bojovný muž z Kentucky

Bojovný muž z Kentucky (1949)

John Breen (John Wayne) z Kentucky, po pěti letech v armádě, potká ve městečku Mobile francouzskou dívku jménem Fleurette De Marchand (Věra Ralston-Hrubá). Okamžitě se do sebe zamilují. Potíž ovšem je, že Fleurette si má vzít Blake Randolpha (John Howard), a tak není John vítán. Pomocí lží si ovšem získá práci jako zeměměřič a odhalí spiknutí s pozemky, které chce Francouzům ukrást George Hayden (Grant Withers).

Border River

Border River (1954)

Clete Mattson (Joel McCrea) odcizí se svými společníky vojákům Unie zlato v hodnotě 2 milionů dolarů. Jejich úmyslem je za odcizené peníze nakoupit zbraně a další potřebné zboží pro armádu Konfederace. Vydává se proto do Mexika, do takzvané "volné zóny", ve které má své působiště generál Calleja (Pedro Armendáriz). To však roztáčí kolotoč nekonečných intrik a podrazů.

Bruce Lee bojuje z hrobu

Bruce Lee bojuje z hrobu (1976)

Film BRUCE LEE BOJUJE Z HROBU pojednává o návratu Wong Hana, který přijel navštívit svého dlouholetého přítele Goe Hoc Hana. Po návratu ovšem zjistí, že byl zavražděn. Při pokusu o znásilnění zachrání Susan, která shodou okolností pro jeho přítele pracovala. S její pomocí se vydává po stopách vrahů.

Cattle Empire

Cattle Empire (1958)

John Cord (Joel McCrea) se po 5 letech ve vězení vrací do města Hamilton. Přivítání místních občanů je pro něj ovšem nevraživé, neboť mu nemohou odpustit jeho minulost. Vážený muž jménem Ralph Hamilton (Don Haggerty) jej však přesto chce jako honáka pro své obrovské stádo krav, protože ví, že to dokáže jen Cord. Ten s tím napřed nesouhlasí, ale později se přeci jen uvolí. Ze začátku se snaží výpravu bojkotovat, pak mu ale přeci jen bude záležet na tom, co se stádem bude. A tak se s mílovými kroky stáda odkrývá i jeho minulost.

Column South

Column South (1953)

V lednu roku 1861 se do Fort Union dostaví kapitán Lee Whitlock (Robert Sterling) se svou sestrou Marcy (Joan Evans). Ze začátku si nerozumí s poručíkem Sayrem (Audie Murphy) v otázce indiánů z kmene Navajů, a tak je na spadnutí krveprolití. Díky poručíkovi k němu ovšem nedojde. Blíží se však občanská válka a mezi některými vojáky i důstojníky se začíná projevovat oddanost Konfederaci, což má za následek i porušení míru mezi Fort Union a indiány z kmene Navajů.

Comanche Territory

Comanche Territory (1950)

Dan'l Seeger (Will Geer) je vyslán z Washingtonu s dokumentem o příměří mezi Komanči a bílými osadníky. Po cestě je napaden a dokument je mu odcizen. Na své cestě potká Jamese Bowieho (Macdonald Carey), který jede za náčelníkem Komančů jednat o dolování stříbra. Oba jsou Komanči zajati, avšak Bowie vše správně vysvětlí náčelníku Kvisimu, a tak jsou propuštěni. Nový dokument o příměří je na cestě z Washingtonu, ovšem než stihne dorazit, sjedou se na místo noví osadníci, aby zde, na půdě Komančů těžili stříbro. Krveprolití je na spadnutí.

Critters 3

Critters 3 (1991)

Druhé volné pokračování kultovních Critters. Tentokrát s nimi bojují nájemníci jednoho činžovního domu, kteří si je nevědomky přivezli sebou z venkova. Zachránit je může jen vesmírný lovec Charlie, který má ovšem za úkol nevyhubit je zcela a tak si film nechává otevřený konec...

Dark Command

Dark Command (1940)

Bob Seton (John Wayne) a jeho přítel Grunch (George Hayes) jsou zubaři. Bob nejprve někoho udeří a doktor Grunch mu po té spraví zuby. Tímto podvodem si oba vydělávají na živobytí. Jednoho dne dorazí do městečka zvaného Lawrence, kde Bob potká dívku Mary (Claire Trevor), do které se okamžitě zamiluje. Za Mary ovšem současně bojuje také William Cantrell (Walter Pidgeon). Oba muži chtějí Mary dokázat svou důležitost ve společnosti, a tak se stanou soky v boji o místo nového šerifa. V tomto souboji zvítězí Bob. Cantrell je zlomen a vydává se na dráhu zločinu. Právě v této době se rozpoutá válka severu proti jihu, které Cantrell hodlá využít.

Reklama