Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (401)

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Knihu jsem před lety četla (díky Tíťo!), ale už si skoro nic nepamatuju - jen ten pocit, jak šílené tohle všechno bylo a pořád nechápu, jak něco takového někdo může zvládnout. Film byl peckovní - ani vteřinu během 144 minut jsem se nepodívala na hodiny. A původní film Franka Marshalla Přežít! jsem neviděla, ale podle traileru to bude tak trochu Hollywoodský biják, takže myslím, že tohle bude s největší pravděpodobností mnohem lepší. Ovšem na film z devadesátek také dodatečně mrknu.

plakát

Kobra (1986) 

To byla taková bída, že jsem si vůbec nepamatovala, že jsem to viděla, a koukla jsem na to dvakrát (a říkala si, že je mi to nějak povědomý...to snad ne.... :-D ).

plakát

Notting Hill (1999) 

Tento film mi úplně nesedl. Hrdinka mi nepřirostla k srdci a u herce Hugha Granta pořád nechápu, proč ho všichni tak žerou. Ale tak docela pěkně se na ten film kouká a líbili se mi kamarádi Williama.

plakát

Piargy (2022) 

Černobílost udělala velmi pěknou atmosféru, líbily se mi neobvyklé záběry/úhly pohledů a také příběh. My lidi jsme fakt obchodníci...achjo.

plakát

Renfield (2023) 

Crossover Drákuly s newage seberozvojovými myšlenkami - pěkný nápad a velmi povedené zpracování (včetně hektolitrů krve). A souhlasím s rovnicí "méně Nico = více kvality". P.S. Díky za připomenutí monsieur Houlta...musím mrknout na víc jeho filmů. B-) "Fuck you, Kyle!"

plakát

Pinocchio Guillerma del Tora (2022) 

Pěkný příběh plný dobrodružství a moudrosti jemně šmrncnutý del Torovou představivostí a protkaný hlasem Ewana McGregora. Pohádka dle mého gusta.

plakát

Kráska dne (1967) 

28.12.2023: Krásná studie malé masochistky. Mňamka.

plakát

Venus in Furs (1994) 

Bylo nebylo, aneb jak jsem nezištně narazila na tento malý umělecký skvost. Hledala jsem takhle o vánočním volnu pohádku "Obušku z pytle ven" a vyskočila na mě anglická verze (nikdy v životě jsem neslyšela "Doggie and Three"...ale je to vskutku dost zábavný název). No ale co nebylo hned pod tím...Venus in Furs. Říkala jsem si: hm, to je ale hezký název...a plakát filmu mě také zaujal. Takže ve zkratce - Obušek se nekonal, tedy aspoň ne v té české verzi. :-D ... Ach, ta divákova obrazotvornost a představivost! Ach, ty dlouhé záběry! Ach, ta černobílost! Ach, ty drobné fetiše experimentujícího mládí (očividné horňáctví, žehlení bílé košile, koupel, dotyky nohou, vysoké popatky, cvakání podpatků ve velkých halách, vlaky, kupéčka, kudrnatá plavovláska, ztepilý brunet, velké sídlo, manuální práce, bič, polibky na krk, temný tunel s lucernou, cigarety, chodidla, kotníky, provazy, pohledy, nerodilí mluvčí angličtiny, zvuky těl a míst, úhly kamery...drobná krásná a velmi soft symfonie. Není v tom zásadní plán, nedostalo se mi to pod kůži, ale příjemně mi to polechtalo smysly. A stopáž je také velmi přívětivá. Děkuji za zpříjemnění večera. // "The more you torment me, the more I love you." // Asociované filmy: 1999 - The Loss of Sexual Innocence 54% / 1992 - Bitter Moon 82% / 1967 - Belle de Jour 79% (Severin)

plakát

Da Vinciho démoni (2013) (seriál) 

09.12.23: Zajímavý počin, spíš na odpočinek než pro povzbuzení intelektu (za což bych byla radši popravdě...ale co už). Na hlavní hrdiny se pěkně kouká (zvlášť když v druhé sérii Riario odhodí kamizolku a ukáže six-pack), příběh pěkně odsýpá a je i nápaditý. Takže příjemné pro podzimní večery.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

09.12.23: Po prvních dvou dílech si říkám, že to je teda velký špatný. Ale samozřejmě může jít o pomalejší rozjezd, který je v seriálovém formátu odpustitelný. Jen jsem chtěla říct, že jsem od postavy/příběhu čekala víc a nemám moc motivaci koukat na další díly, takže mi trvá, než se dokopu k dalšímu dílu...