Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Tyhle typy horrorů mě neskutečně baví. Není to žádný útok na citlivost žaludku, ale vaše nervy budou praskat z napětí, alespoň tedy moje. Kombinace duchů/démonů s dětmi je snad ta nejúčinnější kombinace v hororovém žánru. Silnou stránkou filmu je, že je inspirovaný skutečnými dokumenty manželů Warrenových. Kdyby se celý film odehrál ve stylu s postupnou gradací první hodiny, neváhal bych s hodnocením kolem 90%, bohužel finální pasáž už je na můj vkus přitažená za vlasy a aby se v Hollywoodu líbila, nadsazená a vylepšená, což můj celkový dojem značně snížilo. Nicméně je to společně se Sinister a Insidious to nejlepší co se v poslední době zrodilo. Rozhodně 80% a více.

plakát

Šmejdi (2013) 

Slušnému člověku se zvedá kufr nad něčím takovým. Nepochopím, jak se někdo může tímhle živit, ale lidé jsou různí. Tohle mi rozhodně zkazilo večer, ale nelituji shlédnutí. Pro mě 5/5 nikoliv pro svou kvalitu nebo zpracování ale rozhodně ro svůj přínos i když negativní.

plakát

Sinister (2012) 

Po dlouhé době horor, který mě bavil od začátku do konce. Očekávání, kde se objeví ona tajemná postavička alá Sledner bylo neuvěřitelné. Zakončení sice nebylo nijak extra překvapivé a dalo se odtušit, ale určitě nezklamalo. Zvuková kulisa cvakavých a cinkavých zvuků mě prostě dostala... a nejhorší je, že použili děti. Děti v hororech jsou prostě děsivé. Mezi horory poslední doby tenhle byl pro mě prostě špička a mohl by sahat klidně na 80%.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jako čtenář Hobita, jsem potěšen. Film není zbytečně protahován, kde se dalo protáhnout akční scénu, tak se to samozřejmě udělalo, ale to se od fantasy filmu dá očekávat. Jak už bylo na různých místech předznamenáváno, opravdu se nikde neztratila jediná tečka, ani čárka z textu knížky, dovolil bych si tvrdit, že některé pasáže, které si Peter upravil podle svého, byly možná lepší, jiné byly bohužel trošku přestřelené, aby to vypadalo více "epicky". Bohužel, toto nadsazení bude podle mého kvalitní zpracování knižní předlohy stát hvězdičku. 90% pro film je oprávněné hodnocení.

plakát

Rebelka (2012) 

Ničím nepřekvapí, ale ani nezklame. Rozpor mezi názory rodičů a dětí, je tady hlavním tématem, posazeným do pohádkového světa na motivy skotských klanů. Film bych hodnotil jako úplně průměrný, který nenechá ani děti, ani dospělé oněmět úžasem. Veliké plus pro mě byla filosofická myšlenka nenápadně provázející celý děj, ve finále připomenuta a vypíchnuta posledním výstupem Meridy. Každý svého osudu pánem... za tuto myšlenku 1 hvězdička navíc.

plakát

Chata v horách (2012) 

Navzdory tomu, že jsem si většinu filmu připadal jako Alenka v říši divů a ve zbytku času jsem polemizoval nad tím, na čem asi scénárista a režisér při tvorbě filmu ujížděli, jsem se velmi bavil a čekal co mě překvapí v další scéně. Začátek je velmi klišoidní jako u každého horroru, na tom není moc co zkazit ani vymyslet, ale zhruba po 20 minutách, začnete chápat, že vlak vykolejil už o pár minut dříve, jenom jste to neviděli a tou dobu už si razí cestu polem a koleje nechal daleko za sebou. Fanouškům ulítlých filmů rozhodně doporučuji, protože celkový příběh na pozadí je vážně úlet. Film by mohl klidně sahat na 80%

plakát

Hrůzná minulost (2012) 

Zhruba do 25. minuty jsem myslel, že to ani nedokoukám. Na můj vkus do té doby až moc přehnaná duchařina a nadpřirozeno. Pak se konečně začalo dít něco, co mě zaujalo a tak jsem to zkouknul celé. I přes rozpačitý začátek se z toho nakonec vyklubal slušný, napínavý thriller s nejednou vraždou. Přidaná duchařina se tak nakonec stala příjemným zpestřením. Místy však díky okoukaným klišé budete tušit, co se stane. Verdikt 3.5/5, ale vzhledem k tomu, že jsem v poslední době neviděl žádný horror, který by mě ve finále až takhle oslovil, výsledná 4/5.

plakát

Muži v naději (2011) 

Jak nastínili některé recenze, z filmu jsem měl pocit, jakoby chtěl na mužskou nevěru dát lidem trošku jiný pohled. Nicméně to filmu neubírá na kvalitě. Ba naopak. Celý film se velmi vtipným způsobem naváží a bagatelizuje problém mužské nevěry. Co se děje filmu týče, od určitého okamžiku, který nechci zmiňovat konkrétně, se film kromě roviny komediální, rozvíjí i na rovině poněkud smutnějšího žánru. Celkový dojem z filmu? Dovolil bych si nasvětlit dění v sále od počátku až do konce filmu. Po několika málo úvodních minutách se kinosál začal smát a prakticky do konce filmu nepřestal. Komedii, která by se těšila obdobné reakce už jsem dlouho v kině nenavštívil a tak rozhodně nemůžu dát nižší známku než 5/5.

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Skvěle propletený děj, celkem zajímavě mapovaná historie jednotlivých hlavních postav, ale to hlavní je mysteriózní ostrov. Seriál by neměl snad žádnou chybičku když by si odpustil poslední 2, možná 3 série. Do té chvíle se střídaly výpravné díly s díly napínavými a někdy i s díly na pokračování a pokud jste to sledovali v TV, nemohli jste se dočkat příštího týdne, abyste zjistili co se vlastně stalo. Bohužel, poslední série mi celý tento dojem zkazili. Z povedeného systému flashbacků se staly "flashforwardy", které mi nějak nedávali smysl, a později je dokonce nahradí prolínání s paralelní realitou? Scénář posledních sérií mi prostě přišel přeplácaný a celý seriál ztrácel svoje kouzlo. Jsem rád, že TV Nova u nás skončila s vysílání po 3. sérii kdy mělo ještě smysl čekat natěšený na každý další týden a každý další díl. Díky bohu zbylé díly už jsem viděl zkompletované a tak sem mohl zbytek jen projet, abych se dozvěděl, jak všechno dopadne...

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Pokud vás nudí obvyklé fantasy a máte rádi ulítlé komedie, je tenhle film určitě trefa do černého. Určitě se nejedná o nějakou super bombu, ale rozhodně neurazí a člověk může vypnout a bavit se. Ve filmu rozhodně nebudete postrádat spoustu sprosťáren a sexuálních narážek. Všechno tohle korunují scény s minotauřím penisem...