Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (645)

plakát

Once (2007) 

Zdaleka nejhudebnější nemuzikál, co jsem viděl. Samotného mě překvapilo, že tenhle skoro nepřetržitý řetěz písniček funguje, a nenudil jsem se. Jen mi bylo líto zbytečné odtažitosti Irglové... ale co naplat.

plakát

Lekce (2014) 

Film o učitelce, která se navzdory všemu, co se děje, i ve vypjatých situacích chová nečekaně racionálně (zvenku prakticky nejsou vidět žádné emoce), ale na nikoho se nemůže spolehnout, de facto všichni jí lžou a chovají se k ní bez respektu nebo pochopení... takže je na všechno sama. Líbí se mi, jakým "dogmovým" stylem je to natočeno: pěkná ruční kamera, úplná absence hudby... k příběhu to sedlo.

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Perfektní ústřední písnička, kterou si pamatuju ještě z dětství. Děj je ovšem poněkud spletitý i pro dospělé, natož pro děti. A Idefixova nekonečná "plavba" kaskádovitým systémem stok obsahuje tolik pádů hloub a hloub, že musel skončit několik kilometrů pod zemí. Ale nuda to není. :) | "Ten chlap má děsnej kamenopis, nepřečtu to."

plakát

FIXIT (2019) (amatérský film) 

Snahu tvůrcům nejde upřít. Škoda jen nevýrazného zvuku, leckde nebylo slyšet/rozumět.

plakát

O chytrém Honzovi (1985) (TV film) 

Asi jediná československá hudební televizní pohádka 80. let, ke které prakticky nemám výhrady. A to jsem ji objevil až teď za dospěla. Vtipná a naprosto neodhadnutelná (tak např. drak, aby se pomstil vodníkovi, přičaruje perníkové chaloupce kuří nožky). A i písničky Uhlíře se Svěrákem se povedly, zvlášť "Skálo, skálo" se proslavila. | Vodník: "Já ti pomůžu nasadit baťoh..." Honza: "No, ale to není moc velká odměna, co? Tak mi něco dej, ne?" :))

plakát

Krok za krokem - Už je to tady! (1995) (epizoda) 

Taková událost jako příchod nového člena rodiny si zasloužila lepší díl než hádající se děti se scénami z předchozích dílů. Tvůrci si s porodem evidentně nevěděli rady.

plakát

Ovečka Shaun - Série 1 (2007) (série) 

Ovce hrajou fotbal s hlávkou salátu. Občas do toho zasáhne prase, ale děj se odvíjí odnikud nikam.