Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (529)

plakát

Nahý mezi vlky (2015) (TV film) 

Drsný, surový film, špatně se na něj kouká! Ale nejde to jinak, není možné natočit o Buchenwaldu sladkou, sentimentální limonádu, to je snad jasné. Ano, Němci se dnes kají, ale způsob, jak to dělají - nemyslím teď filmy o válce - není dobrý, přináší jen ostatním národům další neštěstí, zase jiným způsobem. Poslušnost a pořádek především! Ordnung muss sein! Němec, to je prostě diagnóza! - - - "ALE AŽ PŘIJDE ROZKAZ, BUDOU STŘÍLET JAKO DOBŘÍ NĚMCI!"

plakát

Dar od zlého kouzelníka (1978) 

Ano, je v té pohádce "samé zlo", jak zaznívá v mnoha komentářích, ale... Je tam také Vasilisina obětavá láska a kajícná touha napravit, co nevědomky způsobila. Jinak bohužel dobu vzniku pohádka samozřejmě nezapře.

plakát

Barokní srdce Evropy - Barokní šálení (2020) (epizoda) 

Očekávala jsem trochu jiné pojetí. Dokument nepřináší žádné vyčerpávající informace, žádný ucelený přehled, spíš je to takové přelétávání z místa na místo, ale díky nádheře barokních děl a pěkné kameře je výsledný dojem přinejmenším příjemný. Především jsem ale vděčná za vkusný, pěkný komentář. Uvidíme, co ve zbývajících dílech ještě uvidíme.(1)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Rhodský trojúhelník (1989) (epizoda) 

Nic moc. Provedení je zdařilé, exteriéry atraktivní, ale scénář na děj chudý a zápletka sama je nezajímavá. Ne, tahle epizoda zůstává někde hodně dole pod laťkou. Slabší 3*. P.S. Jak Hercule Poirot poznal, že Gold je katolík?

plakát

12 podmínek k dědictví (2006) 

Tak jaké že to bylo? - Možná byl dobrý úmysl ukázat priority v životě, ale je mnoho filmů, které toto poselství divákovi sdělují a nejsou tak: plytké, povrchní, kýčovité, lacině sentimentální. To všechno tenhle film byl a navíc... jak to jen říct? Byl tak... no prostě - americký" :-))) - - - P.S. A tady je výhoda psaní komentářů. Člověk si i pro sebe věci lépe ujasní, když se je snaží vyjádřit pro druhé. A já snižuji hodnocení ještě o jednu hvězdičku. Tak!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (epizoda) 

První díl seriálu. Všichni hlavní představitelé jsou mladí, však celý seriál se bude filmovat dobrých 25 let a to už je znát! Poirot je milý, svérázný jako bude vždy a kapitán v tomto díle dostává pořádně na frak: "Vaše malé šedé buňky, Hastingsi, dnes nepracují, dostaly malou dovolenou, že?"

plakát

Na stromě (1971) 

MÁTE PRÁVO NA SVÁ PRÁVA! - - - PRYČ, ZVÍŘE JEDNO! CHTĚL BY MI SEŽRAT PSA!! - - - Proč má tenhle film celkově tak nízké hodnocení? Bude to nejspíš tím, že tenhle Funesův film je tak trochu netypický, a proto možná nesplňoval očekávání jeho fanoušků. Já jsem se naopak při sledování dobře bavila, protože mne ten turbulentní humor ve Funesových filmech až tak moc neoslovuje. A tak si každý najde svoje ve správnou chvíli! A o tom to celé je!

plakát

Koruna - Série 1 (2016) (série) 

První díl mne tedy docela nečekaně oslovil a přitáhl k obrazovce. Na celkové hodnocení je však zatím ještě brzy. Uvidíme...