Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 243)

plakát

Kuchaři bez hranic (2022) 

Tohle musí bejt logisticky strašně náročný. Je to šikovnej chlap, tenhle José a výbornej organizátor. Ale jak do toho ke konci našroubovali rádoby kovidovou katastrofu v USA, vypnul jsem.

plakát

Dcera (2021) 

Tři pecky za úmornou první půlku. V pohodě by se totiž dala první hodinka vynechat a o nic bych nepřišel. Základem filmu je touha po rodičovství, ale mělo to být míň stereotypní a pomalý, protože ty kousavější okamžiky přijdou fakt až ke konci. Ovšem atmosféru to má místy až hitchcockovskou, pěknou lokalitu a intenzivní finále taky, takže tak tři a půl.

plakát

Nezanechat stopy (2021) 

Bezmoc jedince proti komunistický mašinérii v plný nahotě. Jo, tohle voni uměli moc dobře, vymazávat pravdu z veřejnýho mínění, klidně i absurdním způsobem. Bez zatnutejch pěstí se film nedá sledovat, a proto pouštět tohle dokola ve školách. Citlivej a přesnej film s úžasnou atmosférou. 80%

plakát

Slow Horses (2022) (seriál) 

Pomalí koně mně přišli především zábavní. Obzvlášt' vyhořelej Gary Oldman, jakožto prdící šéf milující mučení svých podřízených. Ale není nadto, skrýt svoji genialitu za vizáží smrdutýho kojota. Není tam nic novýho, jen recyklace špionážního žánru, ale když je to taková sranda, nebudu si stěžovat.

plakát

Dítě z Parku jehel (2020) 

Závislost a zoufalství dominují celému filmu, takže fakt nic hezkýho k vidění není. Je tam sice pár záblesků naděje, ale herák se asi vysazuje špatně. Chudák ta malá holka, takový dětství bych nechtěl mít.

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho (2022) (seriál) 

Jó, to byly časy, kdy se ještě děcka mohly toulat samy po ulicích. Občas se teda nějaký ztratilo, ale nakonec se jich docela dost našlo schovanejch u jednoho chlápka pod barákem. Pokud máte rádi sériový vrahy, musíte se na to podívat.

plakát

Mistr (2020) 

Je to taková cesta do hlubin boxerovy duše v těch nejhorších možnejch podmínkách. Piotr Głowacki v hlavní roli výbornej, ta beznaděj a zoufalství mu čišela z tváře a emoce uměl dobře přenést i na diváka. Příběh není komplikovanej, zato inspirativní určitě je. Poláci potěšili za 75%.

plakát

Batman (2022) 

Pattinson v tý betmenovský maškarádě vypadá líp než normálně, měl by to nosit furt.  Jako fanoušek temnejch oldskúlovejch kriminálek jsem si chvílema lebedil a chvílema trpěl. Což je pro tuhle superhrdinskou pohádku docela pochvala. Já bych naopak chtěl, aby Betmen zapoměl na komiksový kořeny a držel se jen temnýho zločinu, ale to by pak zase už nebyl Betmen. A ten románek s Catwomen? Jakože Bat a Cat? My máme taky dobrou dvojku, Bob a Bobek.

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Tady je divák pozvanej do světa mladý policistky a současně mámy. Pravda, v těch mateřských povinnostech by se měla holka vzpamatovat, ale právě díky téhle linii se pod tou krimi vrstvou skrývá o dost víc. Divák kouká na detektivku i thriller, temnej, truchlící, ale hlavně napínavej.

plakát

Olga (2021) 

Zajímavej film, kterej má z dnešního pohledu války na Ukrajině hodně ironickou příchut'.