Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 245)

plakát

Němá tajemství (2023) 

Po čertech dobrý psychodráma a navíc naše. Holt, jak se spojí tři jezinky, chlap nemá šanci.

plakát

Jeden život (2023) 

I když jsem se nedozvěděl téměř nic o samotném Nicholasi Wintonovi, jen to, že to byl jak sám o sobě řekl, obyčejný člověk, tak jde o velmi dobré a dojemné drama. No ale jak vidno, i obyčejný člověk zvládne neobyčejné. Chvílema film možná ztrácel údernost a napětí, ale i tak je cennou připomínkou odvahy jednoho chlápka.

plakát

Událost (2021) 

Netušil jsem, že potraty ve Francii byly povoleny až od roku 1975 a do tý doby to musely holky riskovat na tajňačku. Šlo jim vždycky o kejhák, buď ze zbabranýho potratu, nebo jít do lochu, když to na ně někdo prásknul. Film je to pomalej až běda, ale pěkně systematicky tlačí hlavní hrdinku do extrému kvůli něčemu, co je dneska normální. Ženy film jistě ocení víc než chlapi, ale i tak dám slabší čtyřku.

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Bulvární styl mi vůbec nevadil, naopak tam seděl jak prdel na hrnec. Je fakt až neuvěřitelný, kam to ta ambiciózní coura z bufetu dotáhla a jak cvičila s vrcholnejma politikama. Na Primu nevídaná kvalita za silný čtyři pecky a pochvala pro Evu Podzimkovou, která tu svini hrála dokonale.

plakát

Vůle (2023) 

Nebojím se to nazvat povedeným válečným filmem s některejma brutálníma scénama. Události mají rychlý tempo a tenhle krutej hon na Židy je mrazivej až do konce.

plakát

R.M.N. (2022) 

Sociální dramata z východu jsou vždycky dobrý a z Transylvánie, kde kromě Drákuly žije už jen pár vesničanů, jsou vůbec nejlepší. Rumunština jim tam samozřejmě nevadí, mad'arština taky ne, němčina se tam ještě přežije, ale jak místní uslyší tamilštinu, stávají se z nich fanatici. Hezkej morální kompas nám naservíroval ten Cristian Mungiu.

plakát

Karaoke blues (2023) 

Ta mrzutá romantika dělnický třídy mně moc nesedla a zprávy z rádia o Ukrajině jsem taky nepobral. Inu, snad příště.

plakát

Porodní asistentky (2023) 

Cesta do víru porodních asistentek na pokraji kolapsu. Uf, nečekal jsem to až tak realistický, i když to bude asi tím, že tam ty porody byly opravdový. Ale jinak kamera to pobíhání a chaos ve špitále nasnímala mistrovsky. Trochu politickýho tlaku tam bylo cítit taky, ale jestli tohle má být nejkrásnější práce na světě, tak potěš koště. Jsem chlap, ale tohle bylo fakt dobrý a ta písnička úplně na konci bomba.

plakát

Eismayer (2022) 

Tenhle film je vlastně nakonec dojemnej. Na jednu stranu intimní, na druhou stranu zuřivej. Docela jsem se i zasmál a navíc jsem se dozvěděl, že teplouš nikdy nezmrzne.  Díky za info.

plakát

Shorta (2020) 

Dánskej divokej západ.