Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (72)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nocni akcni thriller o preziti. Znemozni vam to dychat do posledni sceny. Lovci se stavaji lovenymi. Filmova remesla jsou na urovni.Na druhou stranu je to predvidatelne a postavy pro me nebyly moc zajimave. Film se dotyka demografickeho posunu v Evropu. Behem jedne generace zen jich vzdy jedna tretina kvuli nizke porodnosti zemre.Jak rika vynikajici psycholog Jeronym Klimes,je to situace srovnatelna se stredovekym morem.Proto jsou do EU importovani ve velkem na praci mlsdi arabsti muzi.Policiste zde jsou vykresleni jako zli a jeden z dvojice je rasista. Cele je to natoceno z uhlu pohledu policie. Libila se mi treba scena s policistou,psem a vytahem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film treba brať ako krásnu sondu do multikulturálnej spoločnosti, na to ako to perfektne funguje, všetci žijú v mieri a súhlasia s demokratickými liberálnymi hodnotami. Alebo je to inak? Už sa nám to odvážili prezentovať Francúzi v Bedároch (2019), kde človek vidí, ako sa z krajina galského kohúta pomaly mení na Nigériu. Hoci zanovití antifáci a iná teroristická svoloč bude tvrdiť, že také ako no-go zóny je len extrémistický výmysel, už aj niektorí filmári, dokumentaristi ale aj bežní turisti vidia, že sú to klamári najvyššieho rangu. Preto tento film treba hodnotiť vyššie, s tým, že poukázal na to, aká situácia už bežne v západných spoločnostiach funguje. Jasné, že obsahuje aj prvky obhajoby, že nie každý pričmudenec je zlý, že je veľa bielych rasistov a podobné nezmysly, ale na druhej strane ukazuje aj rabovanie obchodov alebo to, že v tom štáte dánskom je už príliš veľa neprispôsobivých, že celé to poňatie mnohokultúrneho štátu už zlyháva. A v tom vidím prínos, pretože liberálna tlačenka do hlavy aj v kinematografii je stále silnejšia. Je potrebné si tiež uvedomiť, že ak toto čo najskôr nevyriešime (ak už nie je neskoro), svet smeruje do nevyhnutného konfliktu. Všimnite si koľko antagonistických postojov tu už máme. Liberáli vs konzervatívci, čierni vs bieli, západná civilizácia vs Rusko a Čína, islam vs kresťanstvo ale aj ateizmus. Z tohto si namiešajte vzorku ľudí a v podstate zistíte, že pomaly bude každý proti každému. Liberál odsudzuje kresťanov ale miluje islam, no islamista ho chce vidieť mŕtveho. Na kresťanskej bohoslužbe sa môžu stretnúť vyznávači jednej cirkvi, no ak tam budú bieli s čiernymi, kľudne môže dôjsť k rasovej neznášanlivosti. A to z oboch strán, nielen z tej bielej ako je médiami podsúvané. To čo sa dovoľuje USA, nie je dovolené Rusku - Kosovo vraj spravodlivo nepatrí Srbom, pretože tam ich nežije väčšina, ale to isté o Kryme už neplatí. Vo svete je už tak veľa ideových konfliktov, že v podstate sedíme na rozbuške a čaká sa, kto ju prvý odistí. Hoci Shorta neprechádza až do takejto hĺbky, minimálne načrtol dnešnú situáciu, ktorá sa prejavuje aj na konfliktoch medzi policajtami. No ak sa vám film nebude páčiť myšlienkovo, minimálne je dobrý ako kriminálka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když čtvrť připomíná sud se střelným prachem, stačí jedna jiskra a policie je Shorta.. Snaží se to občas vybruslit z žánrových klišé, ale v okamžiku, kdy se jeden z policistů dostal do jistého bytu, už zůstal jen konstrukt, který ztratil na důvěryhodnosti. Na druhou stranu je fajn, že se ten „nepokoj lidem dobré vůle“ nesnaží hledat řešení, protože s řídkou přítomností kladných vzorů to ani nejde. Možná si víc povídat o fotbale.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zapálit auťáky, vykrádat krámy, fňukat o rasismu, pod sukní mámy." Skrz pavouka v rozbitém čelním skle policejního auta, kulturně obohaceném dlažebními kostkami, je prd vidět. To se pak hodnému (Mirek Dušín hadr) a zlému poldovi (nácek jeden pokérovanej) blbě rozlišuje mezi hodnými a zlými imigranty (pardon, chtěl jsem říct frustrovanými). A divákovi se pak blbě rozlišuje mezi špičkovým, drsně reálným policejním thrillerem a průměrnou ideologickou agitkou, s vykonstruovanou bytovou zápletkou a závěrem bez přesahu, zato s pár WTF scénami. Například Mikeovo nesmyslné zahození funkčního samopalu, či Jensovo přerušení útěku a čekání na "milé kluky", čili na zmrzačení či smrt. A co na to psychologické testy příslušníků dánské policie? Jen hořce pláčou. Frederik Louis Hviid a Anders Ølholm si s nimi pěkně vytřeli zadek. Je cosi shnilého v thrilleru dánském. Jen tři slabé, nahnilé hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o problematice, která se bude co nevidět týkat nás všech. Jedná se o akční drama natočené z pohledu dvojice policistů, kteří uvízli uprostřed Gheta během nepokojů. Nejprve jsem se díla dost obával a tak jsem si to nakonec pustil až na doporučení b.dragonfly. Byl jsem však mile překvapen a do pěti hvězd mnoho nescházelo, neboť je film plný dokonalých a hlavně realistických akčních scén. A také oceňuji perfektní nastínění situace ze všech úhlů pohledu, což nakonec v dívákovi vzbudí i nějaké ty emoce. Bohužel jsem čekal, že se závěr odebere trochu jiným směrem, ale 80% je stále hezký výsledek. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)

Reklama

Reklama