Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 182)

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Děj se točí ve stejném duchu jako v jedničce a také je to stejně dojemné, někdy až za hranou citového vydírání diváků. Proto tentokrát "jen" čtyři hvězdy.

plakát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) 

Pokud to měla být pocta pro Evu Pilarovou, pak se to hrubě nepovedlo. Plytký příběh (no příběh?), zprzněné písně neškolenými hlasy a vizuál mi trochu připomínal Rebely, ale velmi nepovedené Rebely. Jediná hvězda za písně zpívané skutečnými zpěváky.

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Zhruba stejné, jako první Zloba. Slabinou jsou špatné dialogy, které spolehlivě vyvažuje vizuál.

plakát

Utíkejme, už jde! (1986) 

Celkem neubližná normalizační komedie tu a tam i vtipná, leč nevybočující z průměru.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Eastwood i přes vysoký věk natočil skvělý film. Za dobrotu na žebrotu, chtělo by se říct. Člověk, věřící bezmezně ve spravedlnost a toužící se stát policistou zachrání několik životů při bombovém útoku v olympijské Atlantě roku 1996 a je za hrdinu, se doslova přes noc stává hlavním podezřelým z tohoto útoku. Celý film je člověk naštvaný, ale je to třeba vidět i z druhé strany. Policie byla pod velkým tlakem a nutně potřebovala pachatele. To ji však neomlouvá, stejně jako takzvané investigativní novináře, kteří dokážou lidem zkazit život.

plakát

Odříznutí (2018) 

Tento thriller vás nenechá vydechnout. Svou složitostí a bizarními nápady zanechávat indície v tělech mrtvol dává vzpomenout na skandinávské kriminálky, ale i Saw a trochu i Mlčení jehňátek. Není to dokonalé, ale za zhlédnutí rozhodně stojí.

plakát

Staříci (2019) 

Jeden na vozíku a druhý hluchý, jak poleno a přesto si oba dědkové troufají vykonat spravedlnost aspoň na jedné komunistické svini, když jsme po osmdesátém devátém nechtěli být jako "Oni" a nehnali komunistické zločince k zodpovědnosti. Nejsem proto, aby lidé brali spravedlnost do vlastních rukou, ale když je justice slepá? Nesmírně smutný a potřebný film!

plakát

Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (1980) 

Nebudu zastírat, že jsem Almodóvarovým příznivcem a viděl jsem od něj prakticky všechno. Proto jsem rád, že jeho novým film je tak typický. Určitě už natočil lepší filmy, ale ani tento o stárnoucím režisérovi stíhaným bolestmi těla i duše není k zahození.

plakát

Barva z vesmíru (2019) 

Horor jak od Cronenberga! Rodině Gardnerových se po dopadu meteoritu dějí zvláštní věci a sami se divně chovají. Přes všechnu snahu se nepovedlo dostat do toho více napětí, o atmosféře nemluvě. Hodnocení jsem zvýšil skutečně jen za ty nestvůrky či mutanty, které mi hodně připomněly filmy výše uvedeného kultovního režiséra.