Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 182)

plakát

Last Christmas (2019) 

Z nějakého mě neznámého a nepochopitelného důvodu se mi to líbilo. Přitom tu není nic zvláštního, když si odmyslím překvápko ke konci. Mladá žena po těžké nemoci neví co se životem. Navíc je to nešika a kam šlápne, sto let tráva neroste. Teprve vztah s Tomem ji začíná měnit. Nic nového pod sluncem a nechybí ani závěrečné usmíření, kdy se najednou všichni začnou mít rádi. Tohleto mi dost vadilo, ale i tak dávám 4*. Nevím, asi jsem už starý, dojímavý cyp!

plakát

Na nože (2019) 

Složité, překombinované? Možná, ale hlavně ohromně zábavné. Jeden mrtvý bohatý muž, možná vražda a všichni k ní mají motiv. Scénář jakoby opsaný z nejlepších detektivek Agathy Christie. Výborné!

plakát

1917 (2019) 

Tady není co komentovat. Vynikající, silný film, který vás vtáhne do děje, protože je velmi autentický. Sice neoplývá vizuálními efekty, ale přesto poráží nedávno viděný Emmerichův Midway na celé čáře!

plakát

Vzplanutí (2018) 

Čekal jsem velký, silný příběh do toho velké mystérium, ale dočkal jsem se jen velké a dlouhé nudy! Sorry jako, ale tohle opravdu ne! Za hezkou Hae-mi i další dívky jediná hvězda.

plakát

Vargur (2018) 

Znepokojivý snímek o pašování drog s, řekl bych "českým koncem", protože ve většině českých krimi filmů je na závěr spravedlnost slepá a vítězí svině. Tady jsem se ale trochu divil, že policie nebyla schopna dopátrat se kdo byl skutečným viníkem. Například vůbec nepátrali po původu těch drog. Ale nevadí ta zkratkovitá a nepřesvědčivá pointa neubrala moc na působivosti a proto dávám nadprůměrné hodnocení.

plakát

Maják (2019) 

Ponorka jak Brno! Být po mnoho týdnů na takto nehostinném místě někde na konci světa a nezbláznit se, to by byl zázrak. Svérázná dvojice strážců majáku se má ráda, když jsou ožralí (to je často), za střízliva si jdou po krku tak dlouho, až se jim to povede. Výborné výkony herců, solidní drama, ale film má především bavit a to já se nebavil.

plakát

Kde se touláš, Bernadetto (2019) 

Režisér Linklater je znám svými neobvyklými projekty. Takovým je bezesporu "dvanáctiletý" film Chlapectví, ale můžeme tam zařadit i milostnou trilogii, jejichž části jsou natáčeny vždy po devíti letech ( Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí). I zmizení Bernadette není téma zrovna běžné. Kdysi talentovaná a progresivní architektka se po jednom nezdaru uzavře do sebe, přestane mít ráda lidi a dokonce jim ve své psychické poruše ubližuje. Musí najít sama sebe, aby mohla dál žít. Mě se to líbilo.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Vizuální efekty má Emmerich v těch svých katastrofických a apokalyptických filmech zmáknuté, takže jsem věděl, že to bude pastva pro oči. Věděl jsem také, že dějově a dialogově to bývá o poznání horší a ani v tom mě "nezklamal". Divné zkratky a střihy a hlavně dialogy plné patosu a stále stejně se opakujících se vět tomto žánru. Takže spokojenost pouze poloviční.

plakát

Joker (2019) 

Smutný až zraňující film, který velice přesně zobrazuje náš rozhádaný a rozdělený svět. Není to komiksový Joker, který bojuje proti Batmanovi, je to ryze reálný, současný člověk, který má v životě velkou smůlu a vinu vidí v bohatých, arogantních lidech. Ti jsou tu zase vykresleni jako nenasytní hajzli, kterým jsou chudší lidé ukradeni. No a ti chudí pak protestují a dožadují se změny systému, nejspíš chtějí socialismus. Netuší, že si přejí daleko horší režim, než v jakém žijí doposud.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Dlouho jsem odolával, ale nakonec jsem dal na doporučení mých dcer a podíval se na to. Je to velice chytře napsané tak, aby většinový divák žasnul nad nekorektními fóry, ale když se na to podíváte s nadhledem vidíte, že ta nekorektnost a proklamovaný rasismus je jen hraný, jen tak na oko. Přestože si myslím, že jsem to prokouknul dávám za pět hvězd, protože jsem se velmi dobře bavil a vykašlal se na to, že romský problém to opravdu neřeší. Ano, je to uhlazané a vím, že s už druhou generací nepracujících Romů (Cikánů, Cikorek) nám tiká časovaná bomba, ale tohle byla zábava!!! Vynikají výkony Martina Hofmanna, Jitky Čvančarové (myslím, že si svou semetriku zahrála s chutí), Cyrila Drozdy, ale i Zdeňka Godly.