Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (422)

plakát

Soudný den (2008) 

Mad Max z residentevil Anglie střihnuté s 1987. Zbytečně se přehrává a jde do extrémů s jediným cílem - šokovat. To se tomu ale nedaří, protože je to cíleně okaté a uvařené z vody. Jednou dobré, víckrát děkuji, nechci. 50%.

plakát

Star Trek: Picard (2020) (seriál) 

Zajímavá nostalgická odpočinkovka, u které aspoň půlku z narážek nechápu, protože jsem viděl jen pár dílů starších startreků. První série kupodivu neskončila v půlce bitvy, ale druhou sérii snad ani nechci vidět. V ní asi nebude dvakrát více krve jako je u dvojek běžné, nýbrž to bude dvakrát větší konina...

plakát

Zběsilost v srdci (1990) 

Na Lynche až překvapivě kultivovaný film, který dává smysl a drží pohromadě. Osud hlavních hrdinů mě překvapil v dobré slova smyslu a Lynch mi tím vyrazil dech. Proč stojí za to to vidět? Krásná Lula a ujeté dialogy, super road movie.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Já těm filmům od Netflixu na chuť asi nikdy nepřijdu. Vybledlý a naprosto nazáživný film, který nezachrání ani Lars. Má charizma týden staré mrtvoly ležící v kůlně. Jak je u Netflixu tradice, osudy postav jsou mi naprosto lhostejné a hlavní hrdinové jak od Zvoníka.

plakát

La sombra de la ley (2018) 

Neměl jsem sílu dokoukat ani na několik pokusů. Dvouhodinová stopáž je naprosto úmorná a spánek a prokrastinace stále nade mnou měla navrch. Já těm filmům od Netflixu stále nějak nemůžu přijít na chuť. Ponurá atmosféra a aktivistické pletky s policejním pozadím asi nebudou mým šálkem čaje, a to jsem se těšil na film ve španělštině. K tomu to vybledlé barevné podání a nemožnost ztotožnění ani s jednou z hlavních postav. Za mě tak maximálně na ty dvě hvězdy a na 14 dní do karantény.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

U tohohle filmu jsem rozpolcený. Námět měl super a užil jsem se ho víc než všemi adorovaného Jokera. Ale nějak nefuguje. Nemá napětí ani vtip a postavy jsou značně předvídatelné a sem tam to prostřídají chováním jak po lobotomii. K tomu ještě v současnosti módní feministická agitka, ale kdo chce vidět osvalenou holku mlátičku? To snad ani holky. 40% a 10% extra za tu bojovku v opuštěném lunaparku. Vidět znovu ale nepotřebuji.

plakát

REC (2007) 

Aneb není nad to zavřít lidi v domu s vysoce nakažlivou chorobou přenášenou pokousáním. Z jednoho problému udělají hned spoustu...

plakát

Vydržet se ženou (2007) 

Marianne je typickým exemplářem moderního děvčete, vypadá svatě, jenže má rohy. Chudák podpantoflák Trond je jí kompletně ovládán jako loutka. Záleží jen na jejích snech a přáních. Dovede to až k vztahu na dálku, při kterém to začne teprve pořádně skřípat... Za mě film, který si druhý den nebudu pamatovat, rozhodně ne komedie, romantická až na poslední minuty těžko, plytké drama rozhodně. 40 %, možná ještě méně za nutnost se dívat hodinu na tuctovou Mariannu bez špetky sexappealu.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Nehorázná sračka. Disney to zabil. Je to jakoby zmutoval Star Trek a Šmoulové a vzali si z každého to nejhorší. Od Šmoulů to má otravnost, od Star Treku patos a snahu o politickou agitku. Krom toho ačkoliv to bylo kurevsky drahé, efektům by nevěřilo ani desetileté dítě. Člověk si zoufá a ptá se "proboha proč". Proboha proč na tom mejdanu museli mít při psaní tolik koksu? Proč si to pak pro sebe aspoň jednou nepřečetli? Proč v téhle špatně udělané volovině utopili 275 miliónů dolarů? Proč je hlavní hrdinka mužatka bez špetky charismatu nebo aspoň sexappealu? Proč by mi bylo jednoho, kdyby všechny na dobré i špatné straně síly rozstříleli bojoví droidi už v prvních 20 minutách? Ono bych to vlastně i uvítal. Ukončilo by to jejich filmařské i moje divácké trápení. Než sledovat tohle je snad lepší i COVID-19 a předobjednávka na jeho brášku COVID-20 z příštího roku...

plakát

Noční zvířata (2016) odpad!

Z mého pohledu naprosto zbytečný film plné naprosto nesmyslné brutality a nevěrohodných postav proložený nepochopitelnou znuděnou uměleckou smetánkou. Fuj.