Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1921 je ve Španělsku přepaden armádní vlak se zbraněmi a veškerý náklad je ukraden. Stopy vedou mezi anarchistické hnutí, které připravuje revoluci. Z Madridu je do Barcelony povolán nesmlouvavý policista Aníbal Uriarte (Luis Tosar), aby do případu vnesl nový pohled na věc a především v co nejkratším čase přišel na to, kde se zbraně ukrývají. Hned po svém příjezdu však odhaluje, že barcelonská policie udržuje kontakty s nepříliš ctihodnými občany v čele s Baronem (Manolo Solo), který nejen že vede zábavní podnik, ale je namočený i do vydírání a kuplířství. (C0r0ner)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (43)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsem na filmové vlně, tedy otevřeně přiznávám, že odpouštím vše, co by se dalo vytknout. Kamera tuze podmanivá, zcela mě okouzlila, tak nádherné záběry se málokdy vidí (plus hravost se světlem a stíny, krása). Luis Tosar výborný a je úplně jedno, jestli je policajt, kapitán, podvodník, vyděrač či obyčejný muž se slabostí pro ženy. A ať se na to dívám z jakéhokoli úhlu pohledu, pořád mi vychází, že na každé straně barikády (odbory, vykořisťovatelé, policie, vláda) jsou upřímní idealisté, stejně tak jako hnusní hajzlové.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stalo se poslední dobou již tradicí, že s Iberijci šlápnete do hovna jen stěží. A ani po tomhle vyšťourávat klackem rýhy v podrážkách, aby vám nesmrděl botník, rozhodně nebudete. Kulantně zrežírovaný, hutný a vrstevnatý příběh o počátcích ROH v Barceloně z dob, kdy Gaudí začal plácat Sagradu, kombinovaný s gengbengem, výpravný jako prase, koncertně zahraný a hlavně nasnímaný tak dokonale, že by za to kameraman zasloužil minimálně vyhonit mezi čtyřkama katalogové MILFky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo vyčnieva nad ostatné je pekná kamera a slušná výprava. Obsahová stránka ma však nijak zvlášť nenadchla. Taká obyčajná akčnejšia kriminálka... alebo tiež o ťažkom živote komunistu a odborových predákov v Barcelone krátko po 1. sv. vojne. Moc nemám v obľube námety, kde sa mieša plno politiky a tu toho bolo veru dosť. Aj keď časť dejovej linky, ktorá sa týkala korupcie bola celkom zaujímavá. Navyše príbeh bol (hlavne zo začiatku) veľmi zmätočný - halabala skákanie, otrasný strih.... Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čtyři za film a pátou za hudbu (opera zpěv) a tu úžasnou kameru (zejména bitka na dvoře fabriky a pak rvačka v autě natočená na jeden záběr asi 3x 360 stupňů). Akční gangsterka z fajn doby co mám rád, jasný hrdina (nevyhraněné póly nejsou na překážku), dobrá chick (i když ta tanečnice měla větší půvaby) femme fatale. Krásný auta a la Saturnin. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sice se budu opakovat, nicméně právě to opakování je matkou moudrosti. Takže – španělská kinematografie je nevyčerpatelnou studnicí plnou originální a vtahující tvorby! La sombra de la ley se do tohoto ranku okamžitě také řadí, jelikož je to vybroušená "noir" kriminálka zasazená do atraktivního časového úseku a s perfektně odsýpajícím příběhem. Snímek se mimo tyto atributy může rovněž pochlubit precizně lícujícím soundtrackem či skvělými hereckými výkony, z nichž radikálně vyčnívá Luis Tosar jakožto policista potírající zločin v Barceloně dvacátých let. Celý tento filmový koktejl obestírá zajímavě zvolený styl kamery a dechberoucí výprava. Ve finále tedy zamrzí poněkud delší stopáž, s níž si režisér Dani de la Torre neporadil tak jak bych očekával, pročež nabídne pár hluchých míst. Avšak až na tento detail se jedná o skvělou kriminální jednohubku, kterou byste si zejména díky té esenci zlaté doby gangsterů neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix.com) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme zaznie viackrát slovo "Vasco". Španieli takto nazývajú rodených Baskov, ktorí sa narodili a žijú na severovýchode krajiny. (MikaelSVK)
  • Väčšina natáčania filmu prebiehala na severozápade v Galícii, no filmári pracovali aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama