Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

The Yukon Assignment (2018) 

Jsem vlastně rád, že jsem to viděl. Ten vizuál i střih je na poloamatérský snímek skvělý a já každý dokument o Yukonu, nebo Aljašce nasávám jako houba. Nemohl jsem se ale zbavit pocitu, že ač o sobě tvrdí, jaký je dobrodruh, mnoho rozhodnutí bylo neskutečně naivní a mohlo se jim šeredně vymstít. Ale co, nakonec všichni jsme lidé. Koukáte a jste fakt rádi, že to dobře dopadlo, oba přežili a vrátili se ve zdraví domů do jejich velké malé británie :-)

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Odklon od knižní předlohy bych seriálovému zaklínači nijak extra nezazlíval. To, že je hlavní příběhová linie méně oblíbená než povídkové knížky je známá věc. Proto už u první série bylo jasné, že tvůrci půjdou cestou jinou. Čekal jsem více Geralta a méně keců, ale dostal jsem bohužel pravý opak přesně v duchu Krve elfů, ačkoliv s ještě nudnějším příběhěm (ano, je to možné). Zkrátka z toho příliš čiší nenasytnost platformy a snaha udělat něco jako GOT. Sorry, ale narazíte. SPOILER ALERT: P.S: a taky tam Gerald nikoho neosouloží, sorry jako... to není zaklínač :-)

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál) 

Proč seriál vidět? - za žádných okolností nechcete koukat na předlohu - jste fanoušci předlohy a máte sklony k sebepoškozování - milujete Firefly a chcete se přesvědčit, že je to nejlepší cyberpunk na světě. Proč seriál nevidět? Máte: - rádi předlohu - rádi anime - rádi sami sebe

plakát

Vlkochodci (2020) 

Pochopitelně nejde nesrovnávat s předchozí Písní moře a hlavně Tajemstvím Kellsu, které je Vlkochodcům tak nějak nejblíž. Spoustu jsme toho už viděli v předchozích filmech a třeba hudba je tu nejslabší. Ale víte co, ono to vůbec nevadí, protože pokud jste správně naladěni, s radostí se zase ponoříte do keltských bájí a pověstí, mechových závrtů, lesních jezírek a zeleného ticha. Je moc dobře, že se takové animáky dělají.

plakát

Éra samurajů: Bitva o Japonsko (2021) (seriál) 

Jak už tu zaznělo, jedná se o vizuálně skvěle zpracovaný dokument, který je ale zcela poplatný nenáročnému divákovi, kterému od diplomovaných historiků stačí teatrální komentáře o tom, jak moc je brutální někomu useknout hlavu. To nejzajímavější zde vůbec nezazní a něco je naopak překrouceno tak, aby nebyl obrázek potoků krve nedej bože pokažen nějakým politikařením, nebo dalšími vlastnostmi hlavních aktérů...

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Asi se neshodnu s většinou lidí v názoru, že poslední díl je vyvrcholení celé série. Dle mého názoru seriál slušně graduje od začátku ale vrcholí zhruba uprostřed druhé poloviny. Pocitově je tak poslední díl nejslabší, nejméně originální a závěr je plný západního patosu. Ale asi si to lid žádá :-). Na plný počet je to i tak.

plakát

Poslední království - Série 4 (2020) (série) 

Snad jen jedna věc ... správně je: Destiny is all, ne: all is destiny ... tzn. Osud je vše, ne: všechno je osud. Významově je to něco uplně jiného :D

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Moc se mi to líbilo a kladně oceňuji především německou preciznost, s jakou je celý uzel převyprávěn a nakonec i rozseknut. Celkově by příběhu ale slušela kratší linie, jedna série by bohatě stačila a odpadlo by spoustu zbytečné výplně. S hereckými výkony problém nemám.

plakát

Kačeří příběhy (2017) (seriál) 

Naprosto otevřeně říkám, že první zkušenost byla hrozná. S původní sérií to nejde srovnávat, tak jako u mnoha jiných legendárních seriálů. Naštěstí tvůrci toto pochopili a udělali vlastně uplně nové kačery, jedoucí na uplně odlišné vlně. A víte co? Já si to po nějaké době zamiloval.