Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Největší filmový zážitek všech dob. Peter Jackson vytvořil dokonalou trilogii, kterou zřejmě už NIKDY NIKDO nepřekoná, nebo se jí spíš ani kvalitativně na míle nepřiblíží. Od nádherných lokací, přes skvělé herecké výkony, po dokonalé hudební noty Howarda Shorea. Vše na těchto filmech je dokonalé nebo alespoň neodbytně blížící se dokonalosti. Samozřejmě nutno vidět na velké obrazovce s dobrým zvukovým vybavením v rozšířených verzích. A hlavně v originálním znění. Nemám nic proti českému dabingu, rozhodně patří mezi ty světově lepší, ale zde je opravdu neodbytná potřeba zhlédnout filmy v originále. "My friends. You bow to no one"...

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Absolutní emocionální orgasmus. Ano, uznávám, mnoho scén by mohlo být dotaženo do konce, Anakinův vnitřní boj by mohl být delší, samotný příběh by mohl být o něco propracovanější. Ale vem to čert, pro mě naprosto nejlepší díl "moderní trilogie", který se může se vší grácií srovnávat s Epizodou V. "Vždyť jsi byl vyvolený! Měl jsi Sithy zničit, ne se k nim přidat!". Mimochodem, pro mě naprostý vrchol Williamsovy tvorby filmových soundtracků. Jedi Temple March mě naprosto odrovnal.

Avatar

Avatar (2009)

Perfektní, úžasné, fenomenální, naprosto geniální ... zkrátka nemám slov ... Ale ono jich v případě tohoto nádherného díla ani není třeba. Zřím tě, bratře.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Asi nejlepší "X-Menovský" film všech dob. Fassbender, McAvoy a hlavně Kevin Bacon jedou naplno, jejich výkony jsou naprosto bez chybičky. Vaughn je stále v červeném, a podle mého tak bude pokračovat i nadále. Zkrátka a dobře, kdyby šlo více než 5 hvězdiček, bez váhání hodnocení ještě zvednu. Pro mě nejlepší X-Meni, kteří předčili i Singerovu "Dvojku".

Jurský park

Jurský park (1993)

Legenda, kult. Jiného komentáře ani není potřeba.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Včera jsem se po premiérovém zhlédnutí Prométhea rozhodl, že si osvěžím paměť a po dlouhé době zkouknu celou Vetřelčí sérii, jejíž režisérsky sestříhaná verze v HD se mi už nějakou dobu nečinně válí na harddisku, pěkně od začátku. Večer přišla na řadu Ridleyho "jednička" a musím říct že i po těch neskutečných 37(!) letech je to pořád jeden z nejlepších sci-fi-hororů všech dob. Hra světel a stínů, lekačky, hutná, temná atmosféra, která by se místy dala krájet, prostředí staré obchodní lodi, skvěle vybraná hudba, všechno dokonale sedí jak prd*l na hrnec. Efekty jdou v tomto případě až v druhém sledu, hlavní je téměř komorní atmosféra lodi, samozřejmě, kdybych byl rýpal, mohu filmu vyčítat například mizerný efekt vybuchujícího Nostroma na konci, ale to je nepodstatné. Jediné, co mi trochu vadilo bylo občasné dosti chaotické jednání některých postav, zejména Ripleyové, poté co náš Mazlíček odrovnal Lambertovou a Parkera (jehož pořvávání na Lambertovou, místo aby xenomorfa zezadu upálil jsem také příliš nepobral) a ona spustila autodestrukci lodi. Nejdřív běžela do jedné chodby, kde skoro narazila na čekajícího xenomorfa a nechala tam krabici s Jonesem (kočkou). Ok, pořád beru. Pak se ale vrátila, aby autodestrukci zrušila, což také nechápu a když zjistila že už to nejde, nenapadlo ji nic lepšího než běžet zpět do již zmiňované chodby, a vzít si zpět Jonese, kterého se xenomorf ani špičkou ocasu nedotkl. Ale to jsou jen nepodstatné detaily, které jsem ochoten vypustit a samozřejmě dát filmu plné hodnocení.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tento film, stejně jako jeho předlohu je velmi těžké popsat slovy. V úvahu by přicházeli snad jen superlativy, jako geniální, neskutečné, nebo ještě lépe boží zázrak. Udržet u tohoto snímku své emoce na uzdě a neprosmrkat polovinu filmu vyžaduje maximální sebezapření a u některých scén si dovolím říci, že je to dokonce nemožné. Herecké výkony skvělé, věčná škoda že geniální Michael Clarcke Duncan, budiž mu země lehká, nedostal za tento film Oscara, to je podle mě velká nespravedlnost. Zkrátka a dobře, nepopsatelné dílo.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nedokážu názor na tento film vyjádřit slovy. Slova jako geniální, skvělé, nebo dech beroucí jsou ničím ve srovnání s tím, čím tento snímek opravdu je. Mohu jen v úžasu sedět s otevřenou pusou, slzami v očích a upřímně šťastným úsměvem na rtech a děkovat, že existuje.