Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 965)

plakát

Toman (2018) 

Pořád nechápu, jak mohli komunisté tak dlouho vládnout, když se mezi sebou zabíjeli. To ostatně bylo dost podrobně ukázáno v Českém století v epizodě Zabíjení soudruha. Co se týče tohohle snímku a života zajisté největší šedé eminence v našich dějinách, tak jsem spokojen. Informací je dost, postav také plno, ale všechny mají svůj účel. Nevím, jak moc sympaťák v reálu byl, ale tady to Macháček sehrál parádně a fandil jsem mu (ač byl zčásti komunista). Určitě lze doporučit jako doplnění počátku působení KSČ jako vládnoucí strany.

plakát

Nákladní kolosy v oblacích (2017) (TV film) 

Pro miláčky letectví, zvláště toho nákladního. Představena ta největší letadla, které lidstvo zkonstruovalo.

plakát

Hitler - Poražený (2016) (epizoda) 

Prostě závěr Hitlerova života. Až na tu velkou nepřátelskou atmosféru, kterou vytváří odpovídající historici lze tuto životopisnou sérii doporučit.

plakát

Hitler - Zrůda (2016) (epizoda) 

Vykreslení hlavní postavy holokaustu, který ale není na žádném písemném dokumentu podepsán. Což je u německého národa známého svou precizností až neuvěřitelné.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Jednu hvězdu dolů za předvídatelnou a šablonovitou romantiku, která zde není uvedena. Jinak první polovina je vtipná dost, kdy si samozvaný učitel vydobývá respekt. Možná kdyby se grázli nechránili, tak by z nich něco vyrostlo a výlet do nižších pater společnosti by také mohl pomoci a komu ne, tak už nepomůže nic. Z druhé půlky filmu jen vypíchnu, že Zeki získal maturitu rychleji než naši politici vysokoškolský titul v Plzni a to je co říct :-). Dvojku jsem viděl o den dříve, tak to dovrším a zkusím i třetí díl.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Dobrá blbina na podívání. Pobavilo, hlášky vtipné. Jedničku jsem neviděl, tak si musím doplnit vzdělání :-). Bohužel se i zde dostává kvóta na jinak zbarvené herectvo, ale je to tam i okomentované. Některé prvky si to vzalo z legendárních prciček, ale to je pro teen publikum standard.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Příběh, který se v základu mohl několika celebritám odehrát. Ač se jedná o 4 zfilmování toho samého, já ho viděl prvně a jsem potěšen pokud v romantickém filmu je cokoliv jinak než podle zajetého systému (nemají se rádi/mají se rádi, dají to spolu dokupy, rozejdou se a nakonec jsou spolu až do konce filmu). Na to, že je stopáž přes dvě hodiny, tak jsem se nenudil a uteklo to celkem rychle. Viděl jsem Lady Gagu rád v civilu a Bradleyho jinde než v komediích (nebo jako hláškujícího Rocketa v Avengers). Za mě velice povedená hudební romantika.

plakát

Rambo III (1988) 

Zatímco ve dvojce byli Rusové až třetí v pořadí (i když finálního bose měli), tak zde jsou hlavní a jediní nepřátelé. Jinak se džungle vyměnila za horký písek. Jedná se o nejslabší díl z celé série.

plakát

Joker (2019) 

Od prvních informací bylo jasné, že tohle bude jiný Joker než většinově uznávaný původ z Killing Joke, i když podstata je stejná. Sice nestačí jen jeden špatný den k tomu, aby se z vás stal šílenec a ani se tento snímek nesnaží tvrdit. Je potřeba k tomu jistých faktorů a událostí, ale může se to stát mnohým z nás a to je na tom to děsivé poselství filmu. Joaquin to jako civilní Joker zvládl skvěle, ale nevím jak by vypadala třeba rvačka s Batmanem. Ani by tu Bruce a jeho otec nemusel být, obešlo by se to bez nich a ani město Gotham nebylo potřeba, tak to zastínil výkon hlavní postavy. Skvělý výkon měl ve vedlejší roli De Niro. Kdybych nebyl fanoušek Jokera, tak se bez kina obejdu. Všechna čest i Toddu Philipsovi, kdy režisér komedií natočí skvělé drama a to já dramata nerad.

plakát

Hitler - Dobyvatel (2016) (epizoda) 

Válka jede naplno až do konce roku 1941, kdy USA vstoupí do jejího vývoje. Odborníci tentokrát do Hitlera dost šijou, ale že nebyl "normální" víme, neboť by nemohl rozpoutat, to co rozpoutal. Takže tu slovní agresi nechápu, asi je to určeno pro jinou sortu diváků. Nové informace jsem zde neobdržel a opakuje se vše známé.