Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (1 145)

plakát

Boží mlýny (2021) (seriál) 

Viděla jsem první čtyři díly a kroutily se mi u nich prsty na nohou, postupně víc a víc. Asijskou růži už jsem nedala a bylo to asi dobře, protože i můj protějšek, který byl k seriálu od počátku vstřícný a shovívavý po zhlédnutí posledního dílu zklamaně pravil, že toto bylo teda opravdu slabší. Seriál je opravdu nepodařený počin, kde humor se zaměňuje s tupostí anebo tupost s humorem, těžko říct. Každopádně je to spíš k pláči než ke smíchu.

plakát

Bílá princezna (2017) (seriál) 

Protože bulvár v době války růží ještě prakticky neexistoval, tvůrci  seriálu nám Bílou princeznu lehce zkomerciovali, aby byl její příběh přístupný všem. Poněvadž ale nejsem v britské historii příliš zběhlá a nejsem tudíž schopná posoudit skutečné reálie, musím říct, že se jim to povedlo. Příběh je chytlavý a přes popisované období zrad, bitev a vražd, vlastně zábavný, přitom dobře popisuje i Alžbětin rozpor mezi starou a novou rodinou, takže zkrátka baví. Váhám mezi 3-4*.

plakát

Vítejte na konci světa (2021) (seriál) 

Být prostitutkou v norském zapadákově je docela dobrý job, stačí navléknout šatovou zástěru. Není to ani nikterak nezáživné, protože chlapa bez úchylky, abys pohledal párem sobů.  Absurdní drama, absurdní komedii i podprahovou vážnost, to všechno člověk v tomhle seriálu najde, když si zvykne na to, že být dement je tu životní styl, jedinou normální bytostí je tu malá blonďatá holčička a nejvíc to pálí zjizvené albánské děvce. Skvěle jsem se bavila.

plakát

Pouť - Přijela pouť (2018) (série) 

Přijela pouť .... a zase odjela. Žádný zázrak nepřivezla, ale musím jí nechat, že mě párkrát i pobavila. 50%

plakát

Tekutý písek (2019) (seriál) 

Silný námět, kde ale od začátku do konce tušíme, jak to asi bylo, Tempo se nese pomalu, takže divákovi umožní vplížit se mezi řádky, na druhou stranu je možná pomalé až příliš, takže občas mezi těmi řádky bezcílně tápe. 70%

plakát

Vyšší princip (1960) 

Nesmrtelné dílo o době, která být nikdy neměla. Děj nemá čím překvapit, přesto z něj vždycky mrazí.

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Tuctová detektivka na straně jedné a ničím neodčinitelný Mariin příběh, ze kterého mrazí až za ušima, na straně druhé,Jsem moc ráda, že to Marie přežila. A tím nemyslím jen znásilnění, ale hlavně rychlé soudy. Přesto bych na jejím místě zadostiučinění nedostala, nejde jen o peníze.

plakát

Střípky ženy (2020) 

Citlivé drama, které dokáže leckteré ženě lehce navodit trauma z porodu.Myslím, že znovu zejména díky úvodní scéně, film vidět nebudu chtít, ale za podívání stojí určitě a emociálně chladným nemůže nechat snad nikoho. 70%.