Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (121)

plakát

Kvílení (2010) 

Zfilmovat poezii je dost odvážný krok a tak jsem nevěděla co mám čekat. Navíc neznám nic jiného z dílny těchto režisérů. K filmu mě přivedl obdiv k Francovi (který po 127 hours stoupá a stoupá). Po shlédnutí Howl bude stoupat ještě víc. A obdiv si u mě vydobili i pro mě dosud neznámí režiséři tím, jak film pojali! Smíchat biografii, přenést verše na filmové plátno, vykreslit báseň animací a hudbou, vzdát holt celé Beat Generation... to je nápad! Nápad který mě donutil k zamyšlení - opravdu podhalil taje Ginsbergova díla i života - a to oceňuju nejvíc.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Líbila se mi ta scéna kdy hulej a hraje Where is my mind :-) ale to bylo tak všechno.....

plakát

Rychlopalba (1990) 

Tenhle film bych pustila všem aby viděli, jak vypadá špatná režie. Absolutně slabý snímek, který nevyvolává nic jiného než touhu, aby co nejrychleji skončil. 1* za Charlieho Sheena protože si vede dobře i v kabátu tak nepropracované postavy.

plakát

127 hodin (2010) 

Je vidět, že Danny Boyle si může dovolit už úplně všechno. Kdo by řekl, že příběh o prakticky jediné postavě, která navíc ztráví 5 dní na jediném místě, může být zábavný? Po pravdě jsem čekala, že se budu nudit. Ale scénář a režie převedly veškerou psychologii na plátno tak dokonale, že jsem si připadala, jako bych sama stála v kaňonu s rukou pod balvanem.... :D jo a James Franco se na tom také víc než významně podílel, patří mu můj věčný odbdiv!

plakát

Starci na chmelu (1964) 

Takovej náš Absolvent po česku... ( viz. závěrečná scéna s autobusem)

plakát

Román pro ženy (2004) 

Proč vlastně nedát odpad, napadá mě. Asi mám na to Renče moc ráda, nebo za to může Simona Stašová? Každopádně kterýkoli režisér by si měl pečlivě rozmyslet jestli točit podobné "komedie"... Mohlo by to znamenat konec leckteré kariéry.

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Zatmění má ode mě jednu hvězdičku... A to musím přemýšlet, za co vlastně. Milostný upíří příběh se nám trošku zbláznil a je tu z toho drsný drama, které nás chce zarazit hodně hluboko do sedaček. Nemilosrdného dramatu apod. se nám ale nedostalo. Místo toho se nám nabízí cukrový žvatlání o tom kdo koho miluje, kdo koho nemiluje a tomu všemu vévodí armáda novorozenců (to zní obzvlášť drsně), která se řítí na naše milované hrdiny... Musím uznat, že na tolik logických nedostatků jsem narazila jen málokrát. Ale i přestože sem se sama sebe neustále musela ptát "Cože?" a "Proč se tohle vlastně stalo?" a taky přes velký úsilí, který jsem vynaložila abych to vůbec dokoukala, jsem přišla na pár pozitiv. Film dal konečně prostor Cullenovic charakterům, ve scéně " I'm virgin" se zasmějete a upíří bitka je celkem pěkně koukatelná. A finální souboj Edward (nepatřím sice do jeho fanklubu) vs. Victoria byl dobrej napínák... Ps: Fakt mě zajímá, jak se Sága po režisérských úpravách vyvine.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Mám ráda spoustu Allenových filmů. Ale tahle jeho klasika mezi ně nepatří... Annie Hall na mě nezapůsobila. Nevyvolala ve mě skoro žádné emoce, příběh byl pro mě moc jednoduchý a nemám ráda to jak z nás Woody Allen "dělá účastníky jeho filmu". Jeho mluvení do kamery a podsouvání jeho názorů se mi ve filmu vůbec nelíbí... Nesouhlasím s hromadou jeho názorů a jen kvůli tomu, že Allen umí ztrapnit všelijaké nesmyslné počínání lidské společnosti a ještě se tomu zasmát , ho prostě nebudu hned obdivovat. Uznávám, že je jeden z těch hodně dobrých filmařů dnešní doby. Rozesměje mě i vyděsí - ale to jen pokud si pustím komedii nebo drama. "Komedie/ Romantický" + propaganda Allenova myšlení se pro mě takřka vždycky rovná průměru.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Když mě film vezme, klidně brečím, mám vztek, nebo mě přivede na hluboký myšlenky atd. Při sledování The Departed, jsem prožívala něco úplně jinýho.... pro mě byl film jak sportovní zépas Damon vs. DiCaprio - řvala jsem jejich jména, mlátila do stolu, nahlas jsem nadávala.... A to se mi ještě nestalo, aby mě film takhle napnul a držel a napínal víc a víc, dokud mě úplně nesložil. Po Letci a Gangách New Yorku je pro mě Scorsese ve výborné formě.