Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (367)

plakát

Drive Angry (2011) 

Čekal jsem kolosální blbost a taky jsem jí dostal, ačkoli si nejsem jist, jestli je to záměrná přepálená parodie, nebo prostě jenom hrozně špatný film. Nějakým zvrhlým způsobem to ale bylo místy zábavné - především zásluhou Williama Fichtnera. Kdyby Drive Angry natočili v 80. letech, dneska by Drive Angry byla béčková klasika.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Celá ta apokalypsa byla krásně zpracovaná, špinavá a depresivní, (takhle nějak si představuju film podle Fallouta), Denzel byl kůl, jen ten příběh stál za nic. 50%

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Noví Piráti z Karibiku z toho nebudou, ale je to hezká pohádka inpirovaná videohrou se sympatickou ústřední dvojicí. A to není málo. Plus Alfred Molina a Ben Kingsley ve vedlejších rolích potěší.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Hrob Dračího císaře se mi líbil zhruba stejně jako dvojka. Ničím mě neurazil, párkrát slušně pobavil, našlo se pár nelogičností, naopak mi přišla osvěžující změna prostředí a výměna mumie za hliněného záporáka. Slušná jednohubka, kterou hned zapomenete, ale dokáže pobavit. Akorát Maria Bello je opravdu chabá náhrada za Rachel Weisz.

plakát

DO-RE-MI (1998) (pořad) odpad!

Zejména účinkující jsou opravdu fascinující v celém rozsahu toho slova.

plakát

Přestupný rok (2010) 

Mně se to líbilo. A já vůbec nedokážu říct proč. Nic objevného nebo originálního na poli romantických komedií, ale film dobře pobaví, oba dva herci jsou sympatičtí, cestují po Irsku a tahají sebou kufr, co se jmenuje Louis. Supr oddechovka.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) (seriál) 

Spike Spiegel je flegmatický dlouhán, který se svým parťákem Jetem putuje galaxií, chytají zločince na útěku a inkasují odměny. Bohužel mají trochu smůlu a minimálně polovina odměny jde na opravy lodi nebo škody vzniklé při samotném "lovu". To zní trochu tuctově, že? Není. Cowboy Bebop se ubírá pomalý tempem a má velmi, velmi zvláštní atmosféru. Mix divokého západu a retro sci-fi udělátek, vesmírných lodí, noir detektivky, jemného humoru a jazzu v pozadí je naprosto ojedinělý a funguje perfektně. Každá Spikeova oběť je navíc jedinečně napsaná a zapamatovatelná a dokáže vyvolat silné emoce, nehledě na samotný závěr, kdy jsem skoro dvě hodiny nemohl mluvit a měl jsem na kahánku. Mně osobně sednul Cowboy jak ulitý a jak tak píšu tyhle řádky, asi se na něj v blízké době zase podívám.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Kdo by tušil, že dělat si srandu z geeků a fyziky v jednom seriálu může být tak zábavné? Já to ze začátku taky netušil a po čtyřech sériích a v průběhu páté zvedám na pět hvězdiček. Bazinga!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Jednou bych chtěl vlastnit malé knihkupectví a pít a kouřit a křičet a urážet své zákazníky a terorizovat svého poskoka jako Bernard Black.

plakát

Hele vole, kde mám káru? (2000) 

Výtečný film s brilatními hereckými výkony a filosofickým přesahem! Je až fascinující, jak skvěle se podařilo zvládnout adaptovat tak složitý a inteligentní scénář, kdy se dvě hovada probudí, nic si nepamatují, mají tetování a ztratili auto. Jo počkat... To jsem vedle. Ashton Kutcher a S.W. Scott? Tady přesah nečekejte. Tohle je ýbr teenagerská komedie, která není vtipná, ačkoli je tak špatná, že by se u ní někdo mohl zvráceným způsobem bavit.