Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (671)

plakát

Deranged (1974) 

Opomíjený film….skvělý film dle skutečné události. Atmosféra, hudba a vynikající Roberts Blossom.....běhal mi mráz po zádech.

plakát

Děsivá předpověď (2009) (TV film) 

Efekty katastrofální, špatně prostřihy, nesmyslné dialogy.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Má kariéra “pouličního” gólmana započala o něco dříve, než turnaj v Naganu. A Hašek nebyl tím sportovním vzorem, který mě přiměl vyrobit si betony z molitanu, lapačku ze kšiltovky a sehnat si k tomu starou vestu s helmou zn. Okula. I přes těch 25 let jsem se v tom filmu “poznal”. Zavřít bránu a vyhrát jeden bezvýznamný zápas v dějinách lidstva…to bylo pro 12 letého kluka nejvíc. Není to herecký koncert s dechberoucí zápletkou. Je to pohodový rodinný film, se slušnými hereckými výkony a pořádným kusem nostalgie.

plakát

Deuce Bigalow: Dobrej striptér (1999) 

Buranský humor... oddychovka a zatraceně dobrá. Nic pro příznivce plesnivého Svěráka nebo zaprděného Ebena. Tyhle role Robovi sedí.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Šest postupně gradujících dílů, které přibližují realitu divoké porevoluční doby. Seriál začíná obyčejnou vraždou a končí rozkrytím jednoho z nejbrutálnějších gangů v dějinách země. Tvůrci se snažili maximálně navodit atmosféru tehdejší doby, a to se jim povedlo. Od úvodní tematické znělky, až po závěrečné titulky rekapitulující skutečnost každého dílu, potažmo celé série. Herecké obsazení výborné a výkon Martina Fingera, bez přehánění, naprosto špičkový. Vykreslení policejních postav je sice diskutabilní, ostatně, tehdy zainteresováné osoby se postupně k tématu vyjadřují. Ale to je věc jiná. Nejsem fanouškem tvorby ČT, ale tahle poctivá kriminálka se jim zatraceně povedla. Relativně otevřený závěr přímo vybízí k pokračování….

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Zatím nadstandardní seriál. Natočit to devadesátkovou technikou, tak je to dokonalé. Po dlouhé době musím ČT pochválit.

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

Díl od dílu lepší a lepší a závěr tohoto, byl doslova dechberoucí. Vynikající seriál s výborným Martinem Fingerem….a ostravskou stopou :)

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Vynikající kriminálka a tento díl to opět jen potvrzuje. Kriminální seriály komerční konkurence, jsou proti tomuhle, naivní pohádky.

plakát

Divoši (2012) 

Oliver Stone byl důvodem, proč jsem se na Divochy podíval. A opět nezklamal. Del Toro vynikající.

plakát

Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020) 

Polská verze Pachu krve…ale rovněž zábavná. Jasně, není to pětihvězdičkový horor, ale naháněčky s mutanty nikdy nezklamou.