Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasné retro a fajn vidět zfilmované to, co má člověk ještě v paměti nebo načtené z knížek pana Kmenty. Vadil mi necitlivě uzavřený konec...Mrázek a Běla by vystačili sami o sobě na celý seriál či film...a určitá neukončenost vyšetřování...přeci jen mi víc sedí systém jeden díl - jeden případ - jedno vyšetření a dopadení pachatele... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připomínka devadesátých let na mě působila tak realisticky, až se mi dělalo zle z toho, co všechno se dělo. Včetně výroku Klause z úvodu. Na konci sice tvůrci připomněli Bělu a Mrázka, ale ještě nevím, proč nám tají jak dopadl dnešní případ. Ovšem jako největší slabinu vidím nevýrazného představitele Kozáka. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Mafiána Ivana Jonáka si zahrál Michal Novotný, který v seriálu Kriminálka Anděl (od r. 2008) tak říkajíc na opačné straně barikády hrál jednoho z hlavních vyšetřovatelů. (Brain)
  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)

Reklama

Reklama