Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (536)

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Takové jedno velké klišé v sexy kabátě, ale na druhou stranu ... herecké špičky v rolích, které neomrzí. Celý příběh, s jasně daným, dopředu snadno odhadnutelným vývojem, v moderním podání a s přiměřenou dávkou vtipu, celkově vzato zabaví.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Velmi velmi pokroucené, až zcela nepochopitelné, že si vybrali tento příběh, který jev originále vesměs odlišný, snad až diametrálně odlišný. Tohle zpracování připomínalo spíše Richieho zpracování Sherlocka než proslulého Poirota. Stylem mi k tomu všemu ten prapodivný spektákl neseděl, přestože oceňuji tvůrčí nasazéní. To že dokázali příběh překopat a z toho všeho vypíchnout absolutně zvrácenou ješitnost zakrslého psychopata, bylo působivé. Škoda jen, že to nebylo více akční, více podobné knize. Ale nést to smyšlený název, tak na to třeba koukám taky jinak.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Hodně povedená komedie s perfektním hereckým obsazením a vcelku dobrým scénářem i režií. Trojan hodně exceluje a možná i stíní nad ostatními kolegy z branže :) Co tomu asi ubralo, je celkové pojetí...postě jedna etapa, jeden den, v životě věčného bonvivána a průseráře. Škoda, že celkově gradující příběh, který mohl skončit fenomenálním koncem, skončil jen prostou úvahou. :)

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

K tomu nemám žádné výrazné výtky, snad jen ta délka...dvě hodiny je na podobný film trochu moc, zvlášt, když se tam ve dvou místech objeví opravdu hluchá okna. Počkat, není to kravina? Nemá to být slepá okna? Prostě hluchá místa. Pravdou je, že se v těchto prolukách dá vymočit.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Plyne to zdánlivě pomalu jako hladina Labe u Mělníka, ale když se zanoříte hlouběji, tak zjistíte, že to pekelně táhne a než se rozkoukáte, tak jste o sto metrů níž. A není ani pravda, že by se tam nic nestalo. Chytlo mě to od první minuty a vypustilo mě to až s titulkama, bohužel trochu nalomeného, možná nasraného, že nějaký abnormální buzerant chtěl zase dvakrát vydělat. Skousl bych s přehledem, klidně i s prstem v zadku, celé 4 hodiny, kdyby to bylo v kuse. Pokud mám ale rok čekat, tak to pardon,to ať si tam produkční strčí ten prst sám. Budu ale fér a nedám natruc jednu hvězdu, i když i tohle by se možná mělo počítat do celkového hodnocení, neboť půl filmu si tu taky nikdo netroufne hodnotit.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Jelikož českým filmům většinou strhávám hvězdu za přílišnou českost a takový ten automatický předpoklad, že divákovi stačí hltat průměrné slinty a je spokojený, tak tady naopak možná jednu přidávám, ale v mých očích si to ten plný počet zaslouží. Protože to mělo spád, nebylo to nudné jako většina životopisných nebo alespoň zdánlivě životopisných filmů a celkově to bylo hodně dynamické. Děj byl naprosto souvislý, i přes to, že pokaždé skočili o pár let dopředu a pokud náhodou došlo k nějakému delšímu skoku, tak to vcelku bryskně doplnili. Působilo to na mě prostě tak jak mělo, bez vytáček, přímo, žádný velký cavyky s tím vším, prostě šli přímo na věc. Škoda možná toho konce, mohl být trochu delší, mohli tam trochu déle nechat Vedrala smažit se ve svých sračkách. Říkám si ale, že je to možná jen můj subjektivní dojem. Velká pochvala!!

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Byly tam dobrý hlášky, parádní akce, i když zcela zřetelně zanimovaná - ano, jak jinak, ale přeci jen transformeři to snad neměli tak plastikový. No, to jen okrajově, nikomu to nevadí a filmu to neubírá, narozdíl od různých nedotažených epizodek. Tak třeba mi docela vadí, že vcelku dobře rozpracovaná aura krutého psychopata Trhače nedostala tvář. Místo toho se jednalo o pána ve stínu, kterého hned navlékli do trochu nabroušenější masky iron mana a nikdo už nezjistil, jak takový temný sensei z japonska vypadá. Další, trochu přízemnější problém, nad kterým přemýšlím do teď...dostala April zpět svou práci nebo ne? Do prdele, proč jen mě vytáčej takové drobnosti? A stejně si nemůžu pomoct a v mých očích to film hodně shazuje. A pak taky si myslím, že by to sneslo delší stopáž, i když poslední zdánlivě nekonečná akce mohla být taková méně nijaká. Prostě teď když se nad tím zamýšlím, tak to byl hodně průměrný film a nebýt těch želváků, tak je to k nekoukání. Nechci nijak zesměšnit rčení, že v jednoduchosti je síla, ale být tam trochu víc feferonkový pizzy, tak je to alespoň o jednu hvězdu víc.

plakát

Lucy (2014) 

No, dobrá, uznávám Bessonův osobitý styl, například podivné prstřihy do světa zvířat, to vše jsem schopen zkousnout, ale proč to nemohlo být nějakým způsobem vyprofilováné? To co vzniklo je kočkopes. Chybí tam akce, která by tam mohla být a pokud tam být nemá, tak ji tam nemají naznačovat. Chybí tam láska, která by tam mohla být a pokud tam nemá být, tak ji nemají naznačovat. Prostě je to v mých očích v mnoha směrech nedotažené, čemuž odpovídá i časové pásmo. Dobře, uznávám, že je asi těžké udělat film, vymyslet scénář, hlavně zkonstruovat a představit, co bude, když začně člověk používat mozek. Ale jako trochu ochladlého fandu sci-fi mě to vůbec neočarovalo, jen mi přišlo, že to posouvá cestování v čase a samu podstatu bytí trochu jinam. Prostě i hlavní a zásadní myšlenka tomu chybí nebo je bídně podaná, takže jaksi zaniká.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Přišlo mi to stejný, jako druhý díl - postavený na promyšlené akci, jednoduchá dějový linka, óda na staré dobré časy- tudíž nemohu jít s hodnocením tolik dolů, jako ostatní, protože bych si tím protiřečil. Líbila se mi myšlenka s novou krví a Rossova výměna starého týmu za nový, na kterém mu tolik nezáleželo. Co bylo super, bylo elegantní řešení, jak nahradit Willise Fordem, jenž byl mimochodem mnohem zábavnější a charizmatičtější v této roli - prostě ten škleb, co kdysi Indiana vydával za úsměv je skvělý. Možná to umocnil trochu i známý Willisův sklon k hamižnosti, který byl důvodem pro vyšoupnutí kostelníka. Banderas mi teda přišel jako skvěle napsaná postava. Kecal, který ovšem rozumí řemeslu a neobratně svou výřečnosti skrývá staré nezhojené rány. A záporák? Gibson nemusel ani tolik hrát, abych mu stoprocentně uvěřil, že je to magor :) Jediná škoda je, že trochu nezainvestovali do známějších herců, reprezentujících "děcka"! Když odhlédnu od faktu, že člověk musí být staromil, ne-li přímo gerontofil, aby to dokoukal, tak dávám s čistým svědomím 80% - protože jsem prostě od toho nic lepšího neočekával. Stalonovskej náser, který by si mohl patentovat.

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Bingo. Shlédnout to nebyla hračka, neboť to byla pěkná sračka!