Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (107)

plakát

Americká krása (1999) 

Všechno podstatné už bylo řečeno, takže bych jen upozornil na krásnou hudbu Thomase Newmana. Člověk si to při sledování filmu ani neuvědomí, ale právě ona z valné většiny vytváří onu křehkou atmosféru. Čistá pětka.

plakát

Americký gangster (2007) 

Nenechte se zmýlit, žádné přelomové dílo to není. Ale příjemný film na jeden večer, to rozhodně ano. A stačí to.

plakát

Až opadá listí z dubu (1991) 

Naprosto killerská záležitost o antialkoholní léčbě. Svéráznou animovanou pohádku podle Jana Wericha jsem viděl odpoledne na ČT2 a tak mě zbourala, že jsem ji musel hned večer převyprávět všem spolustolovníkům - samozřejmě v hospodě.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Hudba krásná, ale něco mi připomínala. Není to náhodou vykradená Carmina Burana?

plakát

Bazén (2003) 

Za první polovinu klidně pět, od scény s pikolíkem Franckem blbina bez konkurence.Škoda, že to scénárista nedokázal ustát.

plakát

Běžící muž (1987) 

Kompromis. Na základě svých vzpomínek z konce osmdesátých let bych měl dát čistých pět, ale předpokládám, že teď už by se mi to líbilo podstatně míň.

plakát

Blaník (1997) (divadelní záznam) 

Výměna mečů!

plakát

Bota jménem Melichar (1983) 

FIlm, který jsem neviděl hrubým odhadem tak patnáct let a stejně mám pořád před očima davy dětí nahánějící podlou důchodkyni-zlodějku. Peklo. A dodnes jsem absolutně netušil, že tuhle legendu mého dětství natočil prasopes Troška!

plakát

Casablanca (1942) 

Casablanca má i po šedesáti letech své kouzlo - silně pochybuji, že moderní kulty typu Blair Witch Hunt nebo Matrix dovedou zestárnout podobně elegantně.