Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Jurská planeta (1965) 

Doufal jsem, že to bude trikově zajímavá podívaná, ale bohužel to se mi nepoštěstilo a snímek "Jurská planeta" je prostý nějakým pořádných triků, z kterých by vám na chvíli spadla čelist. Je prostý i všeho ostatního a jedná se o béčko, které prostě nemá moc důvodů k tomu, abyste si ho pamatovali.

plakát

Příslib (2016) 

Natočit o arménské genocidě v podstatě romantický film s tragickým průběhem, mi přijde jednoduše idiotské. Tohle je tak zásadní téma, o kterém by se mělo mluvit a psát, že je až neuvěřitelné, že se z toho nepodařilo vytřískat víc. A to jsou zde přitom hodně dobří herci, kteří by něco mnohem kontroverznějšího a smysluplnějšího zvládli.

plakát

Thanatomorphose (2012) 

Tohle je hodně intenzívní podívaná, kdy ve chvíli, jakmile pochopíte, o čem vlastně snímek je, už jen čekáte na to, jak moc hnusné to bude. A ono je to hnusné skutečně dost. Tady jsou scény, z kterých se vám dovede zvednout kufr. Je to prostě o tom, jak člověk zaživa hnije. Ale dá se to vzít i jako hodně dobrá metafora.

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Adam Wingard udělal to, že zachoval ducha původního filmu „Záhada Blair Witch“, dal tomu velmi podobnou atmosféru a pocit syrovosti. Na druhou stranu, od found footage byste asi ani nic moc jiného nečekali. Tohle mu vyšlo. Následně se ani nebál ukázat něco víc, než původní film. Přesto si myslím, že uhrane hlavně fanoušky tohoto žánru a původního filmu. Já jsem nadšení necítil.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Musím uznat, že ani napotřetí filmový Spider-Man nezklamal. Tom Holland už se uvedl, ale tady má svůj vlastní film a je prostě dobrý. Akce je zde místy nepřehledná a není nic vidět, ale je zde skvělý záporák, jsou zde příjemné vedlejší postavy, které se vracejí po delší době (Happy) a celkově to má prostě super atmosféru. Bavil jsem se.

plakát

Sex Doll (2016) 

Čekal jsem odvážný film, ale místo toho jsme dostali romanticko-dramatickou nudu, která se snaží ukázat, jak je to těžké v tom, co holky dělají, pokud chtějí nebo musí. Ale přitom ten film nedovede ukázat nic, co by bylo skutečně děsivé, hnusné, odporné, nebo prostě nějaké takové. Je to jen hledání sebe sama s něčím, co by i mohlo být happy end. Příšerné.

plakát

Tenkrát v Kalifornii (2017) 

Ach jo, natočit s takovými herci takovou sračku, to je prostě smutné. Bruce Willis v poslední době natáčí kraviny, ale John Goodman si tohle nezasloužil, i když jeho postava je tradičně dobrá. Protože on je dobrý. Ale Jason Momoa nudný, Adam Goldberg nevyužitý, Famke Janssen ani nemluvím. A hlavně, celé je to jen trapné.

plakát

Zlatovláska a 3 medvědi (2008) 

Za mě je tohle nejslabší díl z celé trilogie. Jsou zde nepříjemné postavy, které ale musejí dojít prozření a na konci zjistí, že rodina je to nejdůležitější a sláva vlastně nemá smysl. Je to tak hloupě naivní, graficky přeplácané a dějově neinovativní, že mi skutečně vadilo se na tenhle díl dívat. U ostatních jsem, takový pocit neměl.

plakát

Já, padouch 3 (2017) 

Není to už tak povedené jako druhý díl, ale má to nápad, novou postavu, která je docela dobrá, a hlavně dobrý osmdesátkový look, který se mi zamlouval, a to i díky tomu, že ve filmu zazněly opět docela pěkné hudební fláky. Pobavil jsem se navíc, jsem už dlouho nebyl v letním kině, tak tohle byl fajn příležitost.

plakát

Strážci relikvie (2017) 

Nemůžu si pomoct, ale tyhle historické drsné filmy mi moc neříkají. Já vím, že je zde i nějaká snaha o poselství, ale za mě to prostě není ono. Je to drsné, ale přijde mi to dějově strašně prázdné. Chce to oslovit diváka, ale přitom to svým tempem dovede nudit, a to i přesto, že zde jsou souboje a akční scény. Ne, tohle není pro mě.