Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (476)

plakát

Dark Bar (1988) 

Šel jsem do toho s tím, že když to nebude pecka, ani průměr, tak to bude sice špatné, ale stále giallo (ano, jsem ten "hardcore fanda", jak píše karlos80). Jenže osobně bych to tam ani nezařadil, není proč. Že se před kamerou jednou, možná dvakrát mihne břitva, či chlapík v černém klobouku? Je to jen obyčejná a dost unavující krimoška (i když asi poctivě natočená), kdo neuvidí, o nic nepřijde.

plakát

Lidris cuadrade di tre (2001) 

Tři žáci, kterým hrozí opakování ročníku, se rozhodnou, že se v noci vloupají do školy a nahradí své špatné testy testy opravenými. Zdánlivě jen trochu nebezpečné dobrodružství se změní v krvavé peklo, ve kterém ale není jisté, zda je to peklo opravdové, nebo jen v hlavách mladíků. Lorenzo Bianchini rozhodně umí, Lidris cuadrade di tre je zábavný amaterský atmosférický horror.

plakát

Odinočestvo krovi (2002) 

Velmi dobré ruské neo-giallo, dost možná i první film svého druhu v Rusku.

plakát

Der Mönch mit der Peitsche (1967) 

Mnich s bičem se může zdát být zbytečně přeplněný různých klišé, ale ono to má své opodstatnění; Vohrer je tu především skvěle sebeparodický...

plakát

Zimmer 13 (1964) 

Nejenom Bavou byl Argento živ. Je totiž zřejmé, že Italy krimi příběhy, mezi jejichž autory krom Agathy Christie, patří mimo jiné i Edgar Wallace a jeho syn Bryan, silně inspirovaly. Zimmer 13 je tomu nádherným příkladem; objeví se tu ty později pomalu nejpodstatnější předměty pro giallo. Jinak samozřejmě jde o další klasickou „wallaceovku“, která jako celek spadá do naprostého průměru.

plakát

Blood of the Vampire (1958) 

Draculovským filmům od studia Hammer tohle nesahá ani po kotníky, prvních deset minut nic nespasí. On ten začátek je navíc docela matoucí a to platí i o názvu, těšil jsem se na srovnání s Horror of Dracula, který vznikl ve stejném roce, ale ono ani není co porovnávat.

plakát

The Pirates of Blood River (1962) 

Dopitak má pravdu, tenhle "dobrodružný" film postrádá to nejdůležitější, a sice dobrodružství.

plakát

Voodoo Woman (1957) odpad!

Masku obludy navrhl Paul Blaisdell pro film The She-Creature, zde ji použil v pozměněné podobě a v obou případech si monstra také zahrál. A tak jako u The She-Creature i zde platí, že jde o to nejhorší ze sci-fi 50. let.

plakát

Bloodbath in the House of Knives (2010) odpad!

V tomhle amatérském neo-giallu je naprosto všechno špatně, navíc se tu objeví samotný Lloyd Kaufman, což je ostatně dostatečná záruka „zábavy“.

plakát

Hansel e Gretel (1990) odpad!

Totální nesmysl, nad kterým držel ochrannou ruku Lucio Fulci; dalším byl např. tento klenot. Úvodní scény s hodícím se hudebním doprovodem sice slibují mnohé, ale záhy se ukáže, že je tu opět prakticky skoro všechno špatně, od herců přes gore efekty po naprosto průhledný a slaboučký příběh… zkrátka tohle nebrat.