Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (138)

plakát

Hra o trůny - Zimohrad (2019) (epizoda) 

Pro mě nejslabší první díl série za celý seriál. Dialogy mi místy přišly otřesné.

plakát

American Crime Story - Versace (2018) (série) 

Hned na úvod musím podotknout, že druhá řada je každopádně horší, než ta první, která byla zcela fenomenální. První polovinu druhé série jsem žil s pocitem, že ji ohodnotím pouze třemi hvězdičkami, byť "lepšími" třemi hvězdičkami. Druhá polovina série však byla kvalitativně přeci jenom lepší, než prvních několik dílů, kdy jsem se často vyloženě nudil. Excelentní herecké výkony snad ani nemusím zmiňovat, především Darren Criss (Andrew Cunanan) byl vynikající.

plakát

Westworld - Dveře (2018) (série) 

Měl jsem trošku obavy, ale druhá série Westworldu nakonec nezklamala, byť měli autoři jistě těžkou práci s tím, aby na kvalitu první řady úspěšně navázali. Prostředí Westworldu je stejně jako v první řadě nesmírně podmanivé. Produkce seriálu je výborná, herecké výkony taky. Děj by stál za samostatnou esej, je totiž velmi náročné se v časových linkách zorientovat, nicméně diváka to alespoň nutí k přemýšlení.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Série 2 (2016) (série) 

Tohle není série seriálu, nýbrž velmi sofistikovaný mučící nástroj. Sledovat druhou řadu FTWD je skutečně utrpením a to po všech směrech. Několik málo dílů z této agónie vystupuje a šlo by je hodnotit lépe než jednou hvězdou, nicméně jako celek nemohu jinak. První sérii jsem udělil tři hvězdy a trošičku jsem jí přilepšil, proto této sérii uděluji s čistým svědomím pouze jednu jedinou hvězdu. Jakožto fanoušek WD (což je utrpění samo o sobě) jsem začal FTWD sledovat víceméně proto, že třetí a čtvrtá řada vypadají dobře. Tak jsem se holt musel protrápit prvními dvěma řadami, doufám, že ta mizérie stála za to a že třetí série bude kvalitativně výrazně lepší.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Druhá řada Stranger Things mě zklamala. Kouzlo úvodní série vyprchalo a ačkoliv se stále jedná o kvalitní materiál, už to prostě zdaleka nebylo ono. Zklamal mě především scénář, jelikož příběhová linka byla z mého hlediska docela mizerná a nezáživná, tudíž v podstatě jediné, co na tom bylo zajímavé a kvalitní, byly herecké výkony a atmosféra. Doufám, že ve třetí řadě to bude příběhově lepší, ale moc velký optimista nejsem.

plakát

Koruna - Série 2 (2017) (série) 

Druhá série byla o jednu hvězdičku slabší než ta první. Pořád se jedná o velmi kvalitní seriál, který ve svém žánru v podstatě nemá konkurenci, ale oproti první řadě tomu skutečně "něco" chybělo. Možná bych řekl, že druhá série měla méně takových těch dramatických okamžiků, podpořených skvělou hudbou, u kterých člověk až mrazilo v zádech a kterých bylo v první řadě mnoho. To u druhé sezóny tak trošku absentovalo.

plakát

The Crossing - Pilot (2018) (epizoda) 

Na ABC to v trailerech prezentovali takřka jako nástupce kultovního Lostu, ale pilot pro mě byl mimořádným zklamáním. Totálně béčkové a nezajímavé zpracování, atmosféra nulová, veškeré "tajemno" působilo předvídatelně a netajemně. Jestli dám šanci dalším dílům ještě nevím...

plakát

Městečko Pines - Série 2 (2016) (série) 

Upřímně nechápu extrémně nízké hodnocení druhé řady zde na čsfd. Druhá řada je horší než ta první, avšak pouze o píď. Seriál se ve druhé řadě transformoval z mysteriózního do jakého survivalu, odehrávajícího se za zdmi ochrané zdi. Je to prostě něco jiného, než první řada, ale stále to má co nabídnout, stále je tam spoustu zajímavých a tajemných momentů, děj opět plyne velmi rychle... Za sebe seriál rozhodně doporučuji a to včetně druhé řady. Vypadá to, že se snad začně chystat i třetí řada. Vzhledem ke konci té druhé se na třetí řadu nesmírně těším.

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

Tento seriál mě nadchnul a vtáhnul do děje od prvního dílu. V prvé řadě musím říct, že Wayward Pines je přesně typ seriálu, které miluji a pro které mám slabost. Tak trošku divný seriál, mysteriózní a plný záhad, které se postupně někdo snaží rozkrývat. První čtyři díly, kdy divák ani hlavní hrdina pořádně netuší wtf, jsou neskutečná jízda. Děj člověka doslova nutí přemýšlet, jak se věci skutečně mají, co je realita, co je pouze propaganda, které postavy mluví pravdu, co je pouze paranoia některých atp. Zhruba v polovině první série se začne lámat chleba a realita začne nabývat konkrétnějších obrysů. Divnost seriálu v tu chvíli rázem mizí, mysteriózní složka zůstává. První řada má neskutečné tempo, v oněch desrti dílech prakticky není žádné zdržování či slabší momenty. Upřímně nechápu extrémně nízké hodnocení druhé řady zde na čsfd. Druhá řada je horší než ta první, avšak pouze o píď. Seriál se ve druhé řadě transformoval z mysteriózního do jakého survivalu, odehrávajícího se za zdmi ochrané zdi. Je to prostě něco jiného, než první řada, ale stále to má co nabídnout, stále je tam spoustu zajímavých a tajemných momentů, děj opět plyne velmi rychle... Za sebe seriál rozhodně doporučuji a to včetně druhé řady. Vypadá to, že se snad začně chystat i třetí řada. Vzhledem ke konci té druhé se na třetí řadu nesmírně těším.