Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (139)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epicentrum hurikanu, v ktorom je zatial klud a ticho. Mnoho postav a dejovych linii z minula sa prepojilo a dava predpoklad na grandiozny stret zivych s mrtvymi v dalsej casti. Cliva pesnicka v zavere a par hrejivych rozhovorov zrejme predznamenavaju pochmurnejsie vygradovanie deja. Moze byt. Chapem, ze niekomu to moze prist nudne, ale ako poznam G.R.R. Martina i z knih a nasledne dvoch tvorcov, co prebrali taktovku, tipujem, ze cca 4tinu postav sme videli naposledy "nedotknutych". Netrpezlivo ocakavam dalsi diel. ;) ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal jsem, že budu spíš trpět ze smrtí všech postav a bát se každého záběru, ale zatím se spíš musím "smát" dětinským rádoby vtipům. Ještě že se příště začne už pod dohledem Miguela Sapochnika mlátit, vraždit a dělat to všechno, o čem by tahle série měla být, protože tohle je zatím jen celkem zbytečné natahování děje. Sice se toho hodně děje v pozadí, ale jinak nuda, sorry. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé epizodě se akce smrskla prakticky na jednu defloraci, zbytek děje se omezil opět pouze na dialogy, což by mělo podle mého předchozího komentáře zajistit dílu tři hvězdičky, jenže... To "nenásilné a náhodné" setkávání se a následná "propracovaná" konverzace mi začaly lézt velmi rychle na nervy a Brienina pasovačka tomu nasadila korunu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte nikdy sa na čsfd neprejavila úbohosť tunajších užívateľov ako teraz. 89% na Imdb versus 77% na čsfd sú jasným dôkazom toho, ako vyzerajú hodnotenia na tejto databáze. Už dávnejšie som uvažoval nad odchodom, ktorý by bol nepochybne správnym krokom. Už iba hodnotenie tunajšieho samozvaného hororového experta je dôkazom toho, aký ľudia sa považujú za filmových znalcov a jeho predpoveď o tom, ako zažiari mimo iné Kliatba kvíliacej ženy vychádzajú do bodky. Celá atmosféra druhej epizódy je dokonalým obrazom beznádeje, ktorá obyvateľov Severu sužuje a dočkáme sa aj dvoch dôležitých udalostí. Moment, keď pri krbe začne znieť pieseň a následné prestrihy na Zimohrad vo mne vyvolali zimomriavky, ktoré dokázali prekonať azda iba momenty v hre Zaklínač 3 a Geraldova návšteva bažín vo Velene a stretnutie s bôžikom Jankom a trojicou bosoriek. Z filmového sveta čo sa týka atmosféry pred bojom sa tomu dokázal priblížiť iba Pán prsteňov, Kráľovstvo nebeské a obesenie chlapca vo filme Nepriateľ pred bránami, nik iný sa nedokázal s atmosférou pred rozhodujúcou bitkou tej z druhej epizódy ôsmej série ani len priblížiť... ()

makakus 

všechny recenze uživatele

V současném téměř fanaticky natěšeném fanouškovském prostředí, očekávajícím poněkud tupě snad už od první minuty finální série velkolepost, akčnost, masové boje, vraždění, zombíky a oheň chrlící draky je téměř výhradně dialogový díl výrazem kreativního sebevědomí a řemeslné moudrosti. Úžasně napsané a s velkou citlivostí pojaté „ticho před bouří“, jeden z nejvíce emotivních dílů vůbec. Velmi něžná, láskyplná a jemná milostná předehra před tvrdou a orgastickou bouří armagedonu. Citově vyspělý divák prožívá posmutnělé chvíle už teď, neboť tuší, že spousta postav se s námi loučí s vědoucím úsměvem na rtech a pohledem osudově upřeným na obzor. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama