Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nový série je samozřejmě expozice, expozice a expozice. To je docela jasný a očekávatelný, ale člověk by předpokládal, že něco takovýho v osmý sérii už v osmý sérii bude zmáknutý. Ne. V epizodě není skoro žádná akce, takže to všechna odpovědnost padá na dialogy a... welp. Scénáristický boty, který by člověk čekal v béčkách, ne v nejdražším seriálu ever. Dialogy jsou tak nějak zvláštně useknutý uprostřed konverzace, mají většinou minimální informační hodnotu a zdá se, jakoby se scénáristi jen snažili do nich narvat co nejvíc one-linerů a hustejch deep citátů pro RT na Twitteru. Nejen verbální projev je hrozně nepřirozenej, pohyb ve scéně je přinejlepším bizarní. Postavy u dramatických rozhovorů příliš často hledí tajemně do dáli, jsou zády k sobě a dělají všechno pro nepřirozenost svého projevu. Některý scény tak vypadaly vyloženě přehrávaný a připomínaly spíš divadlo, než seriál... což mimořádně není dobrá věc. Jo a taky tam bylo v pozadí pár absolutně lajdáckejch a mizernejch kostýmů, ale to už je drobnost, která mi to zase tolik nekazila. ()

honza.ch 

všechny recenze uživatele

Popravdě netuším, proč se na tento díl snáší taková vlna nespokojenosti. Spousta z vás si stěžuje, že to bylo sentimentální, že se řešila jen opětovná setkání atd. Dokážete si ale naopak představit to, že některé postavy by naprosto přešly to, že se potkaly po tolika letech? Na druhou stranu ty dialogy nemůžou být nekonečné, samozřejmě, že si mají všichni co říct, ale když mají v zádech armádu mrtvých, tak některé věci asi můžou počkat... Mně osobně se díl moc líbil, otevřel spoustu nových otázek, ukázalo se, že nějaká spojenectví a vztahy, které se zdály být pevné, až tak pevné být nemusí. Osobně jsem zvědavý třeba i na Bronna. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše na co jsme čekali a doufali už několik sérií, že se přihodí. Několik postav se spolu potkalo po letech, odkryla se pravda a přípravy na boj ve velkém vrcholí. Hloupý, kdo tento díl odepsal a hodnotil jednou hvězdou. Ne v každém díle můžou někoho zabít nebo znásilnit, aby vás to zabavilo. ;) Přehodnocení po shlédnutí celé série: Asi nejlepší episoda i když nijak výrazná. Jako jediná mne dokázala dojmout a vzbudit ve mně jiné emoce než vztek nad pokaženým seriálem. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu, jeden z mejch nejoblíbenějších seriálů (ano i přesto, že posledních pár sérií nedosahovalo takový kvalitky) se blíží k velkolepýmu završení (teda doufám, protože mám celkem nahnáno v trenclích ze sladkýho konce typu Daenerys s Jonem na trůně). I když nepatřím mezi ultra fandy GoTka, který vstávali ve 4 ráno, aby viděli nejnovější počin, co nejdřív (spánek souboj s GoTkem jednoznačně vyhrál) hned při první příležitosti jsem na něj vlítla a zkoukla na první zátah. Tak a teď se konečně dostávám k hodnocení dílu. Musím říct, že mě první díl ze začátku moc nenadchnul a už jsem si říkala, jestli koukám na správnej seroš. První polovina se většinou skládala totiž z nezáživnejch keců a sladkejch momentů Daenerys a Jona. Naštěstí ve druhý polovině už se to trochu rozjelo a konec byl skvělý završení (řekla bych, že konec - hlavně setkání Jamieho s Branem byla nejlepší scéna, která zvedla moje hodnocení o hvězdu výš). Ocenila bych ještě kdyby objasnili, jak se povedlo Theonovi zachránit jeho sestru (takhle lehký to snad bejt nemohlo ne?) a jaktože nikomu z přihlížejících letu Jona na drakovi nedošlo, že je Targaryen, když jenom Targaryeni měli schopnost lítat na dracích. V tomhle díle mi docela chybělo i nějaký to pořádný drama (hlavně ta první polovina) a nějaký ty emoce (u znovusetkání Starků - hlavně u Aryi a Jona to spíš vypadalo jako kdyby se neviděli pár hodin než přes nějakejch 5 let). Musím ale vyzdvihnout úžasný záběry na krajinu apod. třeba u scén s draky, který působí úchvatně. Každopádně jsem zvědavá, jak se to vyvine dál a budu dál doufat v hořkej konec. :) ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velice ploché, odtažité a pramálo dramatické. Nemyslím si, že dobrý děj dělají bitvy, intriky, znáslinění, zabití apod., jak nám tady někteří fanoušci předhazují. Dobrý příběh je laicky řečeno příběh, z kterého nemůžete odtrhnout oči, zcela vás pohltí a netušíte, co se stane v dalším záběru, ale hrozně vás zajímá co bude dál a je úplně jedno, jestli tam na scéně komunikují dva lidé zdánlivě o ničem nebo se tam stínají hlavy postavám, u kterých by jste to nečekali. Viděné scény by mě měly intelektuálně nebo alespoň emocionálně obohatit. V mém případě se nic z toho nestalo. Kvalitativně šel seriál dost dolů, i když přibylo více peněz na bitvy a jiné pozlátka. Už 7.řada mě zklamala a seriál dokoukám jen z " povinnosti", protože kdysi patřil k nejlepším seriálům, jaké jsem kdy viděla. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama