Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (845)

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Nejsem žádným velkým fanouškem westernů a jejich rozvleklého způsobu vyprávění. Ale jedno musím uznat - Clint je nekorunovaný král Divokého Západu.

plakát

V pasti (2005) 

Docela zajímavý film, jen tempo je někdy až příliš pomalé a ani Ellen Page jsem její mstitelku nijak zvlášť nevěřil.

plakát

Most přes řeku Kwai (1957) 

Na můj vkus příliš, přiliš dlouhé. Obzvlášť poslední půlhodinka je téměř k nevydržení. Ale ta hudba je prostě skvělá.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

Z filmařského hlediska to není špatný. Ale nakládání z historickými fakty a glorifikace dvou psychopatů, je už podstatně horší...

plakát

Dvojí hra (2009) 

Dannyho parťáci potkávají pana a paní Smithovy? Danny a jeho parťáci jsou mnohem rafinovanější a vtipnější, Smithovi jsou zase nesrovnatelně svižnější. Tohle je jen zbytečně překombinovaná a natahovaná slátanina. Tečka.

plakát

Odsun (2010) 

Tohle je prostě příliš silné téma na to, aby na mě Odsun nezapůsobil. Jen škoda těch záběrů z Hitlerova "soukromí'". Jsou naprosto zbytečné a navíc značně nepovedené. Jen to kazí výsledný dojem z jinak výborného filmu.

plakát

Mamánek (2010) 

Docela zajímavý film. Jen nechápu co to tvůrci vlastně natočili. Na komedii je to příliš těžkopádné, na drama zas příliš naivní.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Už by to měl někdo stopnout. Třetí Fotr je zbytečně natahovaný a není ani z poloviny tak vtipný, jak by si asi tvůrci přáli. Naopak, je to místy až trapné. Nakonec dávám tři hvězdičky za tradičně skvělé herecké obsazení a jen tiše doufám, že už další díl nevznikne.

plakát

Kronika mutantů (2008) 

Aby bylo jasno, mám rád béčkové filmy a rozhodně nemám nic proti tomu vypnout u filmu mozek a jen se nechat bavit. Tohle je ale i na mě moc. O příběhu se nebudeme bavit, ten tady není (to by mi zase až tolik nevadilo). Co mě trklo jako první, byl svět daleké budoucnosti. V roce 2707 totiž lidé létají na Mars, ale při záběrech z války si nelze nevšimnout, že zbraně jsou prakticky stejné jako v roce 2011. A těch pár technických vymožeností, které se ve filmu objeví, působí jako kříženci "vychytávek" z Návštěvníků a knih Julese Vernea. Triky jsou tady místy na dost mizerné úrovni, i jednoduchý stříkanec krve je tak jasně digitální, až to bije do očí. A co mě naprosto dorazilo, byly děsivě znějící dialogy. Ty kýble hnoje co postavy ve filmu s vážnou tváří vypouštějí z úst, to ustojí jen málokdo. Díky tomu mi byl k smíchu i můj oblíbenec Ron Perlman (promiň Rone). Celé mi to příjde jako když banda amatérů najde na ulici balík peněz a rozhodnou se natočit film, aniž by si uvědomili, že na to prostě nemají. I béčko by totiž mělo mít nějakou úroveň...

plakát

Mezi námi děvčaty (2003) 

Ano, příběh je zoufale neoriginální, vše to ale zachraňuje úžasná Jamie Lee Curtis, která si svou roli neuvěřiutelně užívá. A i na Lindsay Lohan se docela dobře dívá...